Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hella modul k zadním LED světlům E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Birkoff

#21 Příspěvek od Birkoff »

Ty Karle to je dost divný. Tohle téma jsem založil protože mi Check začal psát abych zkontroloval zadní světla. Nakonec odešel jeden z těch dvou 7805. Když koukneš do světla (zazadu) tak ty LED-ky jsou připojený drátkama s konektorem. Já tam mám 2x2, ale třeba Filip má jen 2 dráty. Tím je dáno na kolik voltů jsou ta světla (vnitřní zapojení Led). Moje 6V a Filipa na 12V. A teď k těm modulům. Když vypojím konektor ze světla tak na místě pro LED-ky je 10V a po zapojení do světla jen 6V (je to z děliče). Při odpojování se mi nic nerozsvěcuje, jen Check hlásí to či ono světlo. Ten modul je tam opravdu jen na simulaci odběru (zatížené 2x 7805) a má "přilepenej" odporovej dělič pro ty Led+ky. Nic víc ani míň.
kadous

#22 Příspěvek od kadous »

asi moduly pujdou a dam tam odpor a bude
kadous

#23 Příspěvek od kadous »

tak bez modulu sviti normalne nema nekdo udelany redukce z origo konektoru??, okamzite koupim a prodam ty moduly leze z nich dooprady 10V
henrich

#24 Příspěvek od henrich »

a kde najdem v aute tie moduly mne to tiez vypisuje ze mam skontrolovat nejaku cestu ci co - check trailer ligts
Hony

#25 Příspěvek od Hony »

No pokud máš origo či normální ne Ledkové světla tak žádné moduly kvůli checku nepotřebuješ a trailer light by neměli být zadní světla,jen takový dotaz máš tažný ?
Birkoff

#26 Příspěvek od Birkoff »

kadous píše:tak bez modulu sviti normalne nema nekdo udelany redukce z origo konektoru??, okamzite koupim a prodam ty moduly leze z nich dooprady 10V

Ano 10V naprázdno a když je připojíš do světla tak jen 6V :wink:
PS: Kolik bys za ně chtěl (moduly)?
kadous

#27 Příspěvek od kadous »

musim nejdriv vyresit sebe nebo je vymenim za 12V,jinak ta brzda sviti protoze je light modul naprogramovanej na nouzove sviceni kdyz ti zhasnou obrysovky tak se rozsviti na pul brzdy vcera jsem modul nahradil zarovkou 5w a vse ok diody sviti jak blazen a brzda po5s zhasne dnes jsem si udelal konektory k zarovkam abych to mohl jen prepojit a brzda nezhasne??? LCM to asi pozna???
fix
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od fix »

LCM pozná prd, pokud to máš správně:
1) žárovku (nebo odpor) musíš připojit PARALELNĚ k LEDkám
2) měl bys dát spíš 10W žárovku, v předFL jsou 2x 5W potkávačky na každě straně, když 1 vyndám svítí check
kadous

#29 Příspěvek od kadous »

ok zkusim
Cepa

#30 Příspěvek od Cepa »

Ahojte, taky resim LCM a prechod na LED svetla. Zde je moje trocha do mlyna. :-)

Mam noname lampy, kazda se 16-ti LEDkama. Ty dve zily, ktere napaji kazdou zarovku zvlast, jsou ve svetle svedeny dohromady.
Pripojeni zarovek ci odpovidajiciho vykonoveho odporu s hodnotou 22 ohm/xxWatt resi neprijemnosti s blikry.
U CC resi podstatnou cast - pokud rozsvitim parkovacky nebo potkavacky CC je ok. Pokud mam zhasnuto, tak mi hlasi chybu (blinkry jedou bez problemu - jsou OK).

Pokud je LCM na neco naprogramovany, nebude jednodussi jej preprogramovat misto odporu ci zarovek sviticich do kufru?

Napr. pokud dam misto klasickych lamp se zarovkou LED svetla - prepnout v LCM typ svetel na led svetla a vypnout kontrolu zarovek.

V BMW servise mi elektrikar rekl, ze by to u E39 melo jit (prej to jde). Rikal pokud bych chtel, tak je schopen mi preprogramovat typ svetel.
V podstate to obnasi pripojeni se na diagnostiku a nastavit jine zaskrtavaci policko - z normal na led.
Taky rikal, ze na kontrolu (CC) - jsou-li zarovky ok - se s jejich diagnostikou nedostane. At zkusim nekoho, kdo ma jiny soft, kterym se dostane i na tyto funkce a bude to i za min penez.

Je tady na foru nekdo nebo znate nekoho, kdo je schopen naprogramovat LCM? Ten by o tom mel vedet vic, ne?
540david

#31 Příspěvek od 540david »

Taky se připojuji, měl bych Véélký zájem.... :lol:
Susi

#32 Příspěvek od Susi »

Přátelé,

máte někdo pár fotek těhle LED světel ? Viděl jsem je na E46 a jsou skvělý, nevím ale jak na E39.
Rád bych je viděl v provozu.

Budu mooc rád ------------ sli2sli3@seznam.cz

děkuji.. :wink:
Odpovědět