Ahojte kluci,
moje otazka se tyka aut v benzinu s manualem - resili jste nekdo zpozdovací / zpomalovaci ventil na hydraulice spojky?
Je to takova ta potvurka mezi vypinacim valeckem spojky, ktery je na prevodovce a hydraul. potrubim. http://www.zeckhausen.com/CDV.htm - Figure 1
Tento ventil zpusobuje prokluzovani spojky pri jejim rychlem pusteni. Uz jsem si takhle nekolikrat spojku upalil. Napr. M5 E39 jej nema.
Videli jste nekdo ten ventil, jak vypada kdyz je venku?
Resili jste to nekdo napr. vyndanim ventilu a prihnuti potruby a prisroubovani? (No nerikam, ze to je optimalni reseni.)
Nebo co tam dat potrubi z M5 E39? Bude to pasovat? Jsou stejne zavity na vypinacim valci spojky?
Zkusenost nemam, ale myslim si ze pujde urcite rozdelat, vyndal bych z nej prislusenstvi co dela zpozdeni(perko ventilek). Pokud nejde rozdelat tak mozna protahnout skrz vrtakem. Mozna ale asi nejjednodusi reseni bude ze valecek a trubka bude mit schodny zavit, takze prihnuti trubky.
Hmm, nemuzu odstavit auto vyndat to a pak uvidim.
Musi to klapnout hned. Bud musim mit overeno, ze staci prihnout trubku a sedne to u 528 nebo musim mit pripraveny mezikus a jen se vymeni.
Spis potrebuju odpoved hele ja to delal, mam takove auto a slo to tak a tak.
Pokud by neslo jen prihnout trubku tak musim nechat vyrobit mezikus a to mi zabere nejaky cas - neni to vec na pockani - takove kontakty nemam, bohuzel.
Dik za nazor.
To by bylo super! Jasne, ze chci foto!
Hlavne by me zajimalo, jake jsou zavity - neboli jestli by stacilo prihnout trubku a prisroubovat ji primo do valecku bez mezi clenu. Chtel bych to mit uz vyreseno.