Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Xenon

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dexter

#1 Příspěvek od dexter »

Kluci,nevíte jestli je rozdil mezi napětím pro xenony a klasickýma žarovkama? Nahodil jsem misto žarovky origo xenon a když ho zapnu,tak se rozbliká.Jako strobo.Ale když jsem ho zapojil doma na baterií kterou tady mám,tak se zapnul uplně v pohodě.Mám taky zjistění,že když zapnu světla před tím jak nastartuju,tak se zapne absolutně v pohodě,ale v opačném případě opět bliká.Není u xenonů třeba nějakej odpor?,nebo tak něco?
:cry:
Lukash

#2 Příspěvek od Lukash »

skontroluj spoje kostru atd. je to na to náchylný
Maxiczech

#3 Příspěvek od Maxiczech »

Já měl doposud za to, že xenon nelze jednoduše napojit jako klasickou žárovku.. 8O
chrompacket

#4 Příspěvek od chrompacket »

tak napeti na halogenovou zarovku je klasickych 12V
u xenonovych vybojek se napeti pohybuje radove v tisicich voltech a proud v mA..
nechapu ze se ´ti to vubec rozjelo.
k nastartovani xenonu je totiz zapotrebi trafa, coz je soucasti dodavky kazde sady
dexter

#5 Příspěvek od dexter »

prominte,prominte. Jasně,že mám i trafka. Nepsal jsem to,protože jsem to bral jako samozřejmost.
fix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od fix »

pokud máš e39 nebo e46 tak bude asi problém ten, že lichtmodul to vyhodnocuje jako vadné žárovky - oprava spočívá v přeprogramování na xenon nebo v doplnění odporových zátěží
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

pokud mas e60 tak ti muzu pomradit, resil jsem to na svem aute, hlavne se nenech nachytat lukrativnima nabidkama "check control oblbnuti modulu" za litr a pod...
“Ability is what you're capable of doing.”
Sirup

#8 Příspěvek od Sirup »

JJ kámoš todle na E6O ku chtěl dát....sehnal si xenony za 12tis s trafam atd...a blikalo mu to....prej je potřeba LIGHT MODUL pro xenon lampy
dexter

#9 Příspěvek od dexter »

skusim tam dát nějakej odpor a uvidím co a jak.
Maxiczech

#10 Příspěvek od Maxiczech »

Já bych to nijak nebastlil.. Spíš bych se řídil tím, co doporučuje výrobce.. Tedy.. BMW
dexter

#11 Příspěvek od dexter »

Xenon je origo bmw,né HID sada. A jinej light modul zatim schánět nechci. Nejdřív skusim ten odpor a uvidím. V nejhorším dám klasiku a bude. :roll:
airv

#12 Příspěvek od airv »

Zdravím,
mám HID sadu xenony H7. Je to na bmw rada 1 118D r.v. 06... Xenony fungujou, jenze počítač hlásí chybnou žárovku a v autě to pípá jak nevim co... Jezdim s tim tyden, obcas to pipne jednou obcas treba 10 za hodinu...
Sel jsem s tim do origo servisu (ke znamymu), ten rikal, že jediná šance je to nahodit do původního stavu.. Ale že je tam hrozne moc zkratu a ze jedine reseni je nova ridici jednotka - palba jako prase (asi 15tis). Ta HID stala asi 3tis + to montovali v servisu (tam se jim neco podarilo odpalit)... Ted bude zajimavy to z nich dostat... Pokud Vas ale neco napadne, jak tohle vyresit treba jinak...BUDU JEDUNE RAD.. Zaplatim
731791949 airv@seznam.cz[/b]
dexter

#13 Příspěvek od dexter »

počkej,počkej. Byl si v Bmw? A známi ti řekl tohle?Problémy s pípánim se řešej myslím nějakým odporem.Když nahodíš naspátek žárovky a nepípá,tak se nic nestalo.Nekupuj žádnou řj.
chip

#14 Příspěvek od chip »

Př. Původní lampa 55W, HID 35W = chybí 20W, 20W opor se dá koupit, zbývá zjitit velikost. Ze vstahu P=U*I, zjistím, že skrs něj musí jít při zapnutém motoru (14V?) 1,43A. To máme podle Ohma 9,79 _O_, čili podle řady je to 10R0 , cena do 20kč v GES.

Ten odpor bude dost hřát, připojuje se paralelně na vstup do trafa HID, doporučuju ho drátkama vyvést někam kde to v autě fouká (fouká to tam skoro všude :-))

Pro jistotu bych ale koupil až další v řadě 22R0, problém s vyzařování tepla zmizí, ale hrozí že si nepomůžem. Takže koupit voba, prdnout tam ten s vyšší hodnotou a když nepomůže, tak vyměnit za ten s menším odporem.

A ted už všichni chápou, že. 8)

Jen pro úplnost dodam, že opravdový fajnšmekr si zjistí od kolika ztrátového výkonu - proudu hlásí počítč chybu a pak vhodnou seriparalelní kombinací odporů získá přesnou hodnotu a zabrání i přehřívání odporů. Tím získá nějaký ten Watt navíc, furt lepší než ho propálit :twisted:
airv

#15 Příspěvek od airv »

Takhle známej v servisu to projel na diagnostice a říkal, že se to tam zkratovalo. Prý to hlásí několik desítek chyb v celé jednotce...
Tzn. že návrat do původního stavu je jediný řešení a asi to nebude vůbec jednoduchý.

Tím chci upozornit majitele nových BMW, ať si radsi priplati za xenony rovnou! Tady ta jednicka je dotazena z Nemecka ve skvely vybave, ale nepochopitelne bez xenonů... Hlavne ze je tam stresni okno!!

Ach jo... Vůbec teď nevím co stím... Nejradsi bych to prodal a vyměnil za jiny.. :cry:
chip

#16 Příspěvek od chip »

Co se kde zkratovalo? Jeden zkrat asi těžko udělá desítky chyb v jednotce. Návrat do původního stavu např. nová jednotka, nebo reset stávající.

Dodělat xenony není žádnej problém, zkus dodělat šíbr. :lol:
airv

#17 Příspěvek od airv »

No když se přidávaly ty xenony, tak ti co to montovali spletli polaritu mezikusu (v tom byl odpor - je tam jednoduše kvůli tomu aby to neblikalo) no a to se vznítilo.. Kam až tento zkrat vedl, já nevím.

Zkusím to dát do původního stavu, ještě jsem neměl vůbec čas, tak se na to půjdu mrknout..

Jinak díky za odpovědi..
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

airv píše:Tím chci upozornit majitele nových BMW, ať si radsi priplati za xenony rovnou!

moje reseni je za par kacek a funguje uz par mesicu bez problemu, nekteri samozvani mistri "HID prestaveb" mi radili uplny kraviny...
“Ability is what you're capable of doing.”
airv

#19 Příspěvek od airv »

Můžu se zeptat jaké řešení?
Odpovědět