Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

velký BC

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
milhaus26

#1 Příspěvek od milhaus26 »

dobrý den všem :)

chtěl bych se zeptat jeslti půjde velký BC z benzína BMW 5 do ropáka BMW 5 ?

díky předem
Kail

#2 Příspěvek od Kail »

Ne nepůjde...
milhaus26

#3 Příspěvek od milhaus26 »

a klasická otázka, která musí následovat: a proč?
Kail

#4 Příspěvek od Kail »

Už se to tu řešilo,celá kabeláž je jiná,snad i konektory...Musíš sehnat board přímo z TDS,a mám takový dojem že u nějakejch stačí jen přecvaknout ten board v palubce na konektorech a fakčí,u nějakejch se musí měnit celá kabeláž...Pokud se pletu tak mně někdo opravte,ale určitě je to tak...

Dej "hledat" a něco o tomto problému najdeš... :wink:
milhaus26

#5 Příspěvek od milhaus26 »

díky moc
fotobobo

#6 Příspěvek od fotobobo »

milhaus26 píše:díky moc

Potrebujes diesel BC, bud TD nebo TDS, a tam kam to chces davat,
musi byt priprava kabelaz, to znamena minimalne 20 malych kabelu
ve svorkovnici. Pokud vyndas to male BC nebo hodiny, a budes
tam mit treba jen 4 kabely, tak na to zapomen. Musela by se davat
jinna elektrika, a je to vopruz. Nikdo to nechce delat.

Jinak jeste par veci k velkemu BC.
Lze na nej take pripojit jinna packa na sterace, kterou se
BC take ovlada. Tlacitko a funkce "CODE" bude fungovat
pouze v pripade ze mas v aute original alarm BMW
a modul DWA II, kde je po sleze funkci i alarm "klakson"
ktery je soucasti alarm modulu.

Dalsi vec je ta, ze pokud davas velke BC tam kde bylo jen male,
tak musis vyriznout plastovy ramecek, protoze velke BC
je hlubsi.

Jinak tady mas fotku, jak ta cela sranda vypada kompletni:

http://cgi.ebay.de/Bordcomputer-Nachrue ... dZViewItem

Ja mam u sve 34 TDS jen maly BC a jeste jsem to take nevyresil,
protoze na to ted nemam cas.
Chci to tam davat take kompletni, a chci aby to fungovalo
vsechno vcetne funkce "CODE"
Martinéz

#7 Příspěvek od Martinéz »

ahoj.. ja jsem to resil minuly tyden.. jak to popisuje fotobobo je naprosto presny.. jen mi nejde do hlavy, k cemu by byla na e34 ta packa, kdyz stejne budiky na td/tds nemaji displej na zobrazeni udaju. Tu packu jsem proste nedodelal a ani nevim, jestli na ni je priprava ale kazdopadne ji nepotrebuju..

Dam sem svuj postup (je to kopie z klubovejch aut, tak se nesmejte, ze je to esej)..

Tak jsem si zas po nejake dobe udelal radost.. a velkou.. a po hodne dlouhe dobe je to radost, ktera neprinesla komplikace a neprodrazila se ve vysledku aspon trikrat..

..je to palubak.. pro mnohe z vas bezna vec, ale nikoliv tak u dieselovejch e34.. vlastne je to skoro rarita (u nas vim jen o jedne e34, ktera jej ma, BC dovezl Kadous a ja zavahal).. BC na e34 td/tds musi mit totiz zabudovan stekr, ktery uklada data, coz benziny nepotrebuji.. tak jsem si pres Ebay jeden uhnal, zaplatil prevodem a jaky bylo moje zklamani, kdyz jsem dnes rano otevrel balik a tam BC uplne stejnej jako ten, kterej jsem tu na foru kdysi koupil a samozrejme nebehal (prestoze mel byt dieselovej), navic byly tlacitka zalepeny od limonady..

..tak jsem bezel spocene k autu s tim, ze budu muset uhanet nemce o mych nemalo euro, zapojil na konektor a hle.. on fungoval, i kdyz nesvitil..

Obrázek
Obrázek

..tak jsem povymenil zarovky ze stareho, procistil a zdalo se, ze nic nebrani montazi.. hodil jsem tedy za hlavu dnesni program a jal se montovat..

..uz minuly tyden mi prisel od T613 ram na velkej palubak z 540i, kterej ma hlubsi vybrani.. takze vse bylo pripraveno..

Obrázek
Obrázek

..bylo s tim trosku srani, jsem hodne opatrnej a vse delam poprvy.. takze treba vymontovat radio a jiny konektory, ktery nikdy nebyly odpojeny (odpaneni :D ) byl porod..

Obrázek
Obrázek

Obrázek
Obrázek

A je hotovo.. celkem cista prace.. neni nad ten pocit, ze clovek dal vse tak jak mel, nezbyl mu sroubek, sem tam neco potunil (treba omotal svazek izolackou 8) ) a ve vysledku vse sedi. Sry za kvalitu, nak to se svetlem nesvetlem neumim..

Obrázek

a prekvapko cislo 2, dokonce to umi ovladat i toho bufika, o coz mi slo a o co jsem se taky bal, ze prijdu..

Obrázek

..a tohle je dalsi puvodni artefakt, kterej si dam do skrine pro pripad, ze to budu jednou davat do puvodniho stavu.. kamosi se smejou, ze jsem jako ti bezdomovci sberatele..

Obrázek
cipis

#8 Příspěvek od cipis »

taky pridam svoji cerstvou zkusenost s velkym BC. mel jsem v aute pouze maly BC (digitalni hodiny/datum a teplomer). Na ebay jsem koupil velky BC viz. http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0194075390
do tydne byl doma (celkova cena 87 Euro). Nejvetsim problemem bylo vytahnout stary BC, protoze jsem nemel packy na vytazeni radia. Snazil jsem se ho dostat ven asi 2 hodiny, ale marne. Druhej den jsem dojel k Doktor1, kterej mi radio vytahl a potom ten BC jde vydelat uplne snadno. Vyrizne se zadni strana, tak aby se tam velky BC vesel, pichne se tam ten kontektor a hotovo. Vsechno funguje jak ma, i pres CODE muzu nastavit kod bez kteryho nejde nastartovat. Jenom jedna vada na krase jsou ty nemecky popisky tlacitek, anglicky predni panel by me potesil vic,ale to uz bych chtel moc ;-)
Martinéz

#9 Příspěvek od Martinéz »

cipis píše:taky pridam svoji cerstvou zkusenost s velkym BC. mel jsem v aute pouze maly BC (digitalni hodiny/datum a teplomer). Na ebay jsem koupil velky BC viz. http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0194075390
do tydne byl doma (celkova cena 87 Euro). Nejvetsim problemem bylo vytahnout stary BC, protoze jsem nemel packy na vytazeni radia. Snazil jsem se ho dostat ven asi 2 hodiny, ale marne. Druhej den jsem dojel k Doktor1, kterej mi radio vytahl a potom ten BC jde vydelat uplne snadno. Vyrizne se zadni strana, tak aby se tam velky BC vesel, pichne se tam ten kontektor a hotovo. Vsechno funguje jak ma, i pres CODE muzu nastavit kod bez kteryho nejde nastartovat. Jenom jedna vada na krase jsou ty nemecky popisky tlacitek, anglicky predni panel by me potesil vic,ale to uz bych chtel moc ;-)

hmmm, tak to jsme mohli vzit na jeden zatah od jednoho ebayera a usetrili bychom postu.. a ty bys usetril jeste 12 euro za palubak :D

btw ten code jsem jeste nezkousel.. bojim se, ze to zkurvim a auto se mnou prestane kamaradit.. :D
cipis

#10 Příspěvek od cipis »

koukam ze mu bmwklub.cz dela ksefty :)

btw. ma tam dalsi kus, o 5 euro levnejsi nez ten co jsem koupil ja
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0199927821
ba95

#11 Příspěvek od ba95 »

já sem taky měnil malej bc za velkej,a na displeji mi to ukazuje jen samé PPPPP,nevíte co s tim? :o
fotobobo

#12 Příspěvek od fotobobo »

cipis píše:taky pridam svoji cerstvou zkusenost s velkym BC. mel jsem v aute pouze maly BC (digitalni hodiny/datum a teplomer). Na ebay jsem koupil velky BC viz. http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0194075390

Heh, ja kdyz jsem vyndaval radio, tak to slo v pohode, dokonce i maly
BC sel vyndat dobre, ale kdyz jsem zjistil jakou tam mam
kabelaz, tak jsem tam za zivyho boha ten maly BC nemohl
dat nazpatek. Vubec se mu tam nechtelo....

Pokud ti funguje to "CODE" tak tam mas ten modul.
Jinak by nesel.
fotobobo

#13 Příspěvek od fotobobo »

Martinéz píše:ahoj.. ja jsem to resil minuly tyden.. jak to popisuje fotobobo je naprosto presny.. jen mi nejde do hlavy, k cemu by byla na e34 ta packa, kdyz stejne budiky na td/tds nemaji displej na zobrazeni udaju. Tu packu jsem proste nedodelal a ani nevim, jestli na ni je priprava ale kazdopadne ji nepotrebuju..

Dam sem svuj postup (je to kopie z klubovejch aut, tak se nesmejte, ze je to esej)..

Tak jsem si zas po nejake dobe udelal radost.. a velkou.. a po hodne dlouhe dobe je to radost, ktera neprinesla komplikace a neprodrazila se ve vysledku aspon trikrat..

..je to palubak.. pro mnohe z vas bezna vec, ale nikoliv tak u dieselovejch e34.. vlastne je to skoro rarita (u nas vim jen o jedne e34, ktera jej ma, BC dovezl Kadous a ja zavahal).. BC na e34 td/tds musi mit totiz zabudovan stekr, ktery uklada data, coz benziny nepotrebuji.. tak jsem si pres Ebay jeden uhnal, zaplatil prevodem a jaky bylo moje zklamani, kdyz jsem dnes rano otevrel balik a tam BC uplne stejnej jako ten, kterej jsem tu na foru kdysi koupil a samozrejme nebehal (prestoze mel byt dieselovej), navic byly tlacitka zalepeny od limonady..

..tak jsem bezel spocene k autu s tim, ze budu muset uhanet nemce o mych nemalo euro, zapojil na konektor a hle.. on fungoval, i kdyz nesvitil..

Obrázek
Obrázek

..tak jsem povymenil zarovky ze stareho, procistil a zdalo se, ze nic nebrani montazi.. hodil jsem tedy za hlavu dnesni program a jal se montovat..

..uz minuly tyden mi prisel od T613 ram na velkej palubak z 540i, kterej ma hlubsi vybrani.. takze vse bylo pripraveno..

Obrázek
Obrázek

..bylo s tim trosku srani, jsem hodne opatrnej a vse delam poprvy.. takze treba vymontovat radio a jiny konektory, ktery nikdy nebyly odpojeny (odpaneni :D ) byl porod..

Obrázek
Obrázek

Obrázek
Obrázek

A je hotovo.. celkem cista prace.. neni nad ten pocit, ze clovek dal vse tak jak mel, nezbyl mu sroubek, sem tam neco potunil (treba omotal svazek izolackou 8) ) a ve vysledku vse sedi. Sry za kvalitu, nak to se svetlem nesvetlem neumim..

Obrázek

a prekvapko cislo 2, dokonce to umi ovladat i toho bufika, o coz mi slo a o co jsem se taky bal, ze prijdu..

Obrázek

..a tohle je dalsi puvodni artefakt, kterej si dam do skrine pro pripad, ze to budu jednou davat do puvodniho stavu.. kamosi se smejou, ze jsem jako ti bezdomovci sberatele..

Obrázek

Hele ta packa na sterace, ovlada to velke BC co mas u radia.
Nikoli co mas na budikach :)
cipis

#14 Příspěvek od cipis »

ba95 píše:já sem taky měnil malej bc za velkej,a na displeji mi to ukazuje jen samé PPPPP,nevíte co s tim? :o

to znaci reset BC, jestli to nekdy predtim fungovalo, zkus odpojit BC na 24h, pokud to nepomuze, tak musis mit novej kodovaci chip ze kteryho si BC nacte nejaky data.
Smet

#15 Příspěvek od Smet »

ja bych měl jen takovou otázečku dával jsem velký BC do E36 kde nebylo nic takže celou kabeláž atd znova a z toho mi vyplynulo že BC si bere všechny informace z budíku (rychlost,spotřeba atd)a proto mi nejde do hlavy když napíchnu do tds budíku benz. BC že to nemůže normálně fungovat?vždyt si přece ten BC jen bere ty info co mají budíky nebo ne?díky za odpověd
Martinéz

#16 Příspěvek od Martinéz »

to fotobobo... no ta packa na sterace co ovlada BC je prave primarne urcena na to, abys nemusel vubec na BC sahat ani koukat, ale abys pod budikama na displeji mohl vsechny udaje videt a menit.. tim, ze td/tds ma vzdy jen social budiky, tahle vyhoda pada.. a mackat packu a koukat pri tom na BC mi prijde jako kokotina :D

to ba95..ty pecka jsme tam mel, kdyz jsme zapojil beniznovej BC na svyho diesela.. bud to mas stejnej problem nebo mas benzina a davas tam palubak, anniz bys natahal draty..

to cipis.. ja to bral od jineho, ukecal jsem ho jeste o dost levneji, posta 17 eur.. je to podle meho stejnej typ autoelektrokutila..
fotobobo

#17 Příspěvek od fotobobo »

Martinéz píše:to fotobobo... no ta packa na sterace co ovlada BC je prave primarne urcena na to, abys nemusel vubec na BC sahat ani koukat, ale abys pod budikama na displeji mohl vsechny udaje videt a menit.. tim, ze td/tds ma vzdy jen social budiky, tahle vyhoda pada.. a mackat packu a koukat pri tom na BC mi prijde jako kokotina :D

to ba95..ty pecka jsme tam mel, kdyz jsme zapojil beniznovej BC na svyho diesela.. bud to mas stejnej problem nebo mas benzina a davas tam palubak, anniz bys natahal draty..

to cipis.. ja to bral od jineho, ukecal jsem ho jeste o dost levneji, posta 17 eur.. je to podle meho stejnej typ autoelektrokutila..

To mi chces rict, ze kdyz mas treba 525i a mas tam velky BC
s packou na sterace na ovladani BC, tak se ti ukazuji hodnoty
jak na BC tak na dalsim displeji na budikach?

Jinak, ja bych tu packu docela ocenil,
je to daleko pohodlnejsi, nez davat prsty
az na velky BC.

Me taky nekdy otravuje, ze si musim na radiu prepinat MP3
a drzet ruku ve vzduchu. Prave proto jsem si poridil
jeste dalkove ovladani na radio, ktere ovladam pomoci
ruky na koleni, a ani ji nemusim mit ve vzduchu

:driver:
khonza318

#18 Příspěvek od khonza318 »

fotobobo píše:

jo je to tak.
mam 530iV8 a na páčce ovládání BC (ale ta páčka není od stěračů ale od dálkových světěl,na stěračích mám intenzivní čištění) a zobrazuje se mi info na displeji na budíkách. viz foto
Přílohy
_DSC6449.jpg
_DSC6449.jpg (31.94 KiB) Zobrazeno 502 x
Martinéz

#19 Příspěvek od Martinéz »

fotobobo píše:
Martinéz píše:to fotobobo... no ta packa na sterace co ovlada BC je prave primarne urcena na to, abys nemusel vubec na BC sahat ani koukat, ale abys pod budikama na displeji mohl vsechny udaje videt a menit.. tim, ze td/tds ma vzdy jen social budiky, tahle vyhoda pada.. a mackat packu a koukat pri tom na BC mi prijde jako kokotina :D

Jinak, ja bych tu packu docela ocenil,
je to daleko pohodlnejsi, nez davat prsty
az na velky BC.

Me taky nekdy otravuje, ze si musim na radiu prepinat MP3
a drzet ruku ve vzduchu. Prave proto jsem si poridil
jeste dalkove ovladani na radio, ktere ovladam pomoci
ruky na koleni, a ani ji nemusim mit ve vzduchu

:driver:

noo, tak mas mit loketky a jen tak satrat po ovladacich.. mne to tak bavi.. a na BC si mackat taky :)
Caris

#20 Příspěvek od Caris »

Prosim o radu. Pustil jsem se tez do vymeny maleho BC za velkej. Pripojil jsem ho a nic. Reaguje pouze na rozsviceni svete kdy se podsviteji tlacitka. Zarovky jsem pro jistotu vymenil za nove, ale na display se nic nerozsviti. Auto je z 12/91 a BC z 7/92(je to napsane na zelenem vymenem modulu) Nemuze byt v tom problem? Modra svorkovnice pasuje a je osazena vsema dratama. neni potreba ho nejak aktivovat? Dekuji za rady.
Odpovědět