Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Diagnostika po několikáté
Kluci,už mám z toho hlavu jako balón.Všude se píše o diagnostike,všude jsou samé schéma a programi,ale nikde není ani muk o tom,že by někdo ten kábel doopravdy udělal,vyzkoušel a fungoval mu to.Nevěřím tomu,že s těch několik stovek,nebo tisíc vás není ani jeden ten co by to měl ověrený a funkční.Prosím vás Když se najde někdo,kdo ten kábel udělal,ať sem PROSÍM pošle schéma,soft,a foto zhotoveného kabelu.Čím detailnější tím líp.Ale opravdu jenom funkční.Spekulací je na fóru až,až.Určitě budou (spolu se mnou) všichni spokojený. 

a je tady něaký elektronik?Ke mne se totiž dostala jedna hodně jednoduchá schéma,součástky na ní stojej asi 80 kč,ale mam něaké nejastnosti.Za 1 v seznamu součástek se mi zdá bejt jedna na víc,nebo možná se v tom tolik nevyznám a proto nevím kde má bejt.A 2 ani nevím jak je napájet aby byli správně.A za 3 má to fachat na Car scanner,nebo bmw scanner a vůbec nevím najít ten soft.Jestli je někdo z vás něaký maník,tak at mi to podrobně rozepíše jek to pospojovat a ja bych to skusil napojit na mé auto.Tá schéma je tu
http://www.ukazto.com/?img=schema-4uo1.jpg
a seznam součástek je nasledovný:
IC 78L05
IC MAX232
IC 7407
2x led zelená,nebo červená
dioda 1N4148
tranzistor BC557B
2x NF kondenzátor pro 78L05
4x 10uF/35V elektrolytický kondenzátor pro MAX232
2x 1k ohm
2x 3k ohm
Tak jestli je z vás v tomhle profík,at se na to mrkne.dík
http://www.ukazto.com/?img=schema-4uo1.jpg
a seznam součástek je nasledovný:
IC 78L05
IC MAX232
IC 7407
2x led zelená,nebo červená
dioda 1N4148
tranzistor BC557B
2x NF kondenzátor pro 78L05
4x 10uF/35V elektrolytický kondenzátor pro MAX232
2x 1k ohm
2x 3k ohm
Tak jestli je z vás v tomhle profík,at se na to mrkne.dík
Nevím teda, s jakou verzí BMW Scanu by to mělo makat, ale ve v. 135 a 136 je v interface použitý Atmel.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Chlapi, tohle povrchně taky už chvíli řeším, a jako nejschůdnější možnost mi připadá koupě. Např. na eBay toho leží mraky, stačí si vybrat - a za velmi přijatelné peníze, myslím si. Pokud se navíc složí třeba víc lidí z jednoho města, je to v klídku.
Příklad: eBay
Origo Carsoft je za ranec. Ty převodníky, co se tady prodávaj, jsou klony, který se softem až tak nefungujou.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
belch píše:Chlapi, tohle povrchně taky už chvíli řeším, a jako nejschůdnější možnost mi připadá koupě. Např. na eBay toho leží mraky, stačí si vybrat - a za velmi přijatelné peníze, myslím si. Pokud se navíc složí třeba víc lidí z jednoho města, je to v klídku.
A kterou verzi bych asi mel koupit na e34????