Zdravim vsechny priznivce BMW.mam takovy problem obcas me bc napise nivo neaktivni ale jenom pri couvani tak vypnu zapalovani a znovu nastartuju a je pak vse ok.nevite nekdo co to muze byt? je to E39 528.moc dik za rady
Dělá mi to taky, třeba z ničeho nic při jízdě. Zatím jsem se k tomu nedostal, ale mám podezření na kabeláž kolem rezervy a konektory. Oxidace, poškození. Zatím není čas rozebrat celý kufr...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Horys píše:Zdravim vsechny priznivce BMW.mam takovy problem obcas me bc napise nivo neaktivni ale jenom pri couvani tak vypnu zapalovani a znovu nastartuju a je pak vse ok.nevite nekdo co to muze byt? je to E39 528.moc dik za rady
Jo to mi dělá taky a hlavně když je pod nulou! mám 528 touring rv.1997
tak dik za rady uz jsem videl katastroficky scenare jako treba elektro motor v kufru nebo mechy atd.mrknu na tu elektryku a kdyz neco zajimavyho najdu tak dam vedet.
Nome tohle dela, kdyz je to auto nejak nakloneny, treba kdyz ho mam 2uma kolama na obrubniku a zbytkem dole, coz si myslym ze je normalni, protoze sou zblbly ty cidla. Ale na rovine ani behem jizdy nikdy.
Mne už ani na obrubniku nesvieti.
Donedávna mi svietilo neustále (občas asi na minutu náhodou prestalo), lebo mali raz u nás v servise odpojené čidlo ked menili ložisko (mali asi odpojiť baterku predtým). Tak som musel zájsť do bmw nech to nastavia a zistili že je vadné, takže dali nové a je to OK. Ináč nivo sa chovalo aj s tým vadným čidlom normálne, len svietila kontrolka.
Jeden snímač v Plzni 2100 Kč, diagnostika a hledání závad 1600 (dvě hodiny kutil)
Měl jsem na levém snímači upadlý kontakt a na pravé straně celé čidlo vadné. Vyměnil jsem rovnou i konektory, protože to bylo celé zoxidované.
dik za info tak to neni tak strasny cekal jsem vetsi raketu to jse vyplati at to fakci jak ma.A martenovi mrkni pod rezervu a jestli tam mas takovej cernej kastrol a na prave strane u dna kufru spojku s oranzovou a modrou trubickou tak mas nivo.http://bmwfans.info/original/E39/tou/52 ... l-33_0530/
Horys píše:dik za info tak to neni tak strasny cekal jsem vetsi raketu to jse vyplati at to fakci jak ma.A martenovi mrkni pod rezervu a jestli tam mas takovej cernej kastrol a na prave strane u dna kufru spojku s oranzovou a modrou trubickou tak mas nivo.http://bmwfans.info/original/E39/tou/52 ... l-33_0530/
Myslím, že přesnější je...:
Koukni za kolo, když máš pytle tak jsi vyhrál konkurz...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Kluci to já samozřejmě poznám, když mám auto před sebou jestli to má NIVO nebo ne, ale koupil jsem 530D Kombi a zajímalo mě jestli to má, protože jsem ji viděl zatím jen na fotkách.. Proto jsem se ptal jestli to jde vyčíst z VINu.