Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

opět ty budiky na e 34 525tds - vyřešeno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lerak
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od lerak »

Zdarec.....tak zase mě vypadly všechny budiky zkrátka to zhaslo uplně všechno nejde nic tachometr,teploměr,displej a po natočení zustane rozsvícená kontrolka ruční bzdy a kotrolka stavu obložení.Jediný co se rozsvítí jsou kontrolky dole,jinak všechno funguje.Kontroloval jsem pojistky,kostru a vše v pohodě.Nevíte někdo,kde by mohl bajt ten zakopanej pes :?:
Player1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Player1 »

Vypadá to na kódovací modul budíků. Mohl bych o tom psat romány :lol: U mě se to projevovalo takhle a navíc mi blbl budík palivoměru a teploměr. Sehnal jsem vždycky druhy budíky a přehodil ten modul. Je to taková malá zelená kostka zezadu v budíkách. Jsou v ní uloženy km atd. Shánej druhy budíky nebo někoho, kdo má TDSo e34 a vyzkoušej to. Už se to tady ale řešilo...
lerak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lerak »

Player1 píše:Vypadá to na kódovací modul budíků. Mohl bych o tom psat romány :lol: U mě se to projevovalo takhle a navíc mi blbl budík palivoměru a teploměr. Sehnal jsem vždycky druhy budíky a přehodil ten modul. Je to taková malá zelená kostka zezadu v budíkách. Jsou v ní uloženy km atd. Shánej druhy budíky nebo někoho, kdo má TDSo e34 a vyzkoušej to. Už se to tady ale řešilo...

ja vim,že se to tady už řešilo,ale žádné rady nepomohly,měl sem pul roku pokoj krom palivoměru ten mě ukazuje furt plnou.O tom modulu vim,ale nezkoušel sem ho vyměnit a kupovat rovnou celý budiky se mě nechce pokud nevim,že to pomuže.Je divný že včera mě to vyplo na pár vteřin a zase to bylo ok.Dneska ráno taky v poho a odpoledne se to zase vyplo,ale už nenaskočilo
Player1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Player1 »

Pomůže ti to...věř tomu :wink: Budíky jsem sehal jednou za tisíc a podruhé za 500 z automatu. Vytáhl jsem kostku, vyměnil a ok. Ale po čase zase... tak druhy budíky a zase dokola :lol: Ale jak říkám...dělalo mi to úplně to samo.

Cipis si koupil jakousi věcičku na přepisování EEprom paměti v té kostce a vždycky, když se mu to pojebe, tak si to zase přehraje znova ze zálohy.
cipis

#5 Příspěvek od cipis »

Presne tak jak rika Player1, bude to na 99% v te kostce. Uz s tim mam sve zkusenosti. Kdyztak SZ
lerak
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od lerak »

fajn
Player1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Player1 »

Dá se koupit novej. Nebo sehnat s budíkama. A nebo se možná dá opravit ten tvůj. Možná by pomohlo, kdyby se v tom tvým smazala a znovu obnovila ta paměť...ale to jen hádám-nerozumím tomu moc :lol: Zkus se zeptat Cipise, ten se v tom šťourá :wink:
dell

#8 Příspěvek od dell »

Player1 píše:Vypadá to na kódovací modul budíků. Mohl bych o tom psat romány :lol: U mě se to projevovalo takhle a navíc mi blbl budík palivoměru a teploměr. Sehnal jsem vždycky druhy budíky a přehodil ten modul. Je to taková malá zelená kostka zezadu v budíkách. Jsou v ní uloženy km atd. Shánej druhy budíky nebo někoho, kdo má TDSo e34 a vyzkoušej to. Už se to tady ale řešilo...

Myslím že nemáš pravdu. Mě to dělá také a navíc přestanou jít stěrače a na to přece nemůže mýt vliv ta kostka. Mě osobně se to nejvíce projevuje když topím na nohy a nebo v létě když je horko.
Player1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Player1 »

Jo...na ty stěrače jsem zapomněl :lol: Ty u těchto výpadků přestanou fungovat. Je pravda, že to dělá hlavně, když se ty budíky přehřejou-v létě a při topení
dell

#10 Příspěvek od dell »

Player1 píše:Jo...na ty stěrače jsem zapomněl :lol: Ty u těchto výpadků přestanou fungovat. Je pravda, že to dělá hlavně, když se ty budíky přehřejou-v létě a při topení

Jak to teda podle Tebe může mít vliv na ty stěrače když jsou řízeny od jinud.
Player1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Player1 »

dell píše:
Player1 píše:Jo...na ty stěrače jsem zapomněl :lol: Ty u těchto výpadků přestanou fungovat. Je pravda, že to dělá hlavně, když se ty budíky přehřejou-v létě a při topení

Jak to teda podle Tebe může mít vliv na ty stěrače když jsou řízeny od jinud.

hele,...to já nevím, to je na mě už moc. Akorát vím, že mi to vždycky takhle blblo a když jsem vyměnil kódovací modul, tak to bylo ok. Pak se to časem zase pojebalo a sehnal jsem druhej...zase ok. Snažím se mu pomoct. Jestli víš o něčem jiným, co by mohlo pomoct, tak mu poraď :roll:
dell

#12 Příspěvek od dell »

Jen se ptám a marně hledám také jak tuto závadu odstranit. Nic ve zlém, jen mě nejde dohromady kostka, budíky a stěrače.
Player1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Player1 »

dell píše:Jen se ptám a marně hledám také jak tuto závadu odstranit. Nic ve zlém, jen mě nejde dohromady kostka, budíky a stěrače.

Mně to taky nejde dohromady :D Užil jsem si s tím ale hromadu "srandy". Vždycky to nějakou dobu vydrželo, ale pak se to zase opakovalo. Težko říct čím to je, ale bylo to i stěma stěračema-přesně jak říkáš. Cipis to ale vyřešil luxusně :lol: Koupil si jakýsi zařízení na přepisování a zálohování té kostky a vždycky když bude potřebovat, tak si ji přehraje ze zálohy a zase klid :lol:

Edit: Už se opakuju-tady jde vidět jakej bordel už v tom mám. Řeší se to i trojkách... :lol:
lerak
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od lerak »

cipis píše:Presne tak jak rika Player1, bude to na 99% v te kostce. Uz s tim mam sve zkusenosti. Kdyztak SZ

Takže problém vyřešen díky cipísovi.Tímto mu ještě jednou děkuji.Teď to fakčí jak má.díky moc Karel
Player1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Player1 »

Aha, takže klasika- kódovací modul, že? Mor e34 :roll:
lerak
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od lerak »

Player1 píše:Aha, takže klasika- kódovací modul, že? Mor e34 :roll:

jj přesně modul byl vypálenej cipis je machr!!!
Odpovědět