Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Tlumiče a nivelace
Zdravim vsechny,
chtel bych poradit ohledne orientace v nivelaci. Prochazel jsem forum a nejsem z toho moudrej.
Mam e39 a normalni malou nadobku na servoolej vpredu (jak jsem se tu docetl, tak velika je na hydraulickou nivelaci?). Pak jsou snad nejaky ty mechy a do tech nevim jestli pasujou bezny tlumice nebo ne. Chci si koupit tlumice bilstein B6 (zluty) a nevim jestli mi tam ty zadni budou pasovat.
Tak otazka je jake jsou druhy nivelace a jake jsou k nim tlumice?
Diky
chtel bych poradit ohledne orientace v nivelaci. Prochazel jsem forum a nejsem z toho moudrej.
Mam e39 a normalni malou nadobku na servoolej vpredu (jak jsem se tu docetl, tak velika je na hydraulickou nivelaci?). Pak jsou snad nejaky ty mechy a do tech nevim jestli pasujou bezny tlumice nebo ne. Chci si koupit tlumice bilstein B6 (zluty) a nevim jestli mi tam ty zadni budou pasovat.
Diky
Shimi píše:tak jeste po konzultaci s autecem jsem zjistil, ze tam mam mechy, takze otazka je jestli kdyz sou tam misto pruzin mechy, tak jestli to potrebuje nejaky specialni zadni tlumice ?
Me by zase zajimalo na co jsou ty mechy?
Protoze je dela v druhovyrobe Febi.
Jsou to takove cerne koule na spodku auta
cca 10 tluste..
Co v nich je?
-
- Kontaktovat uživatele:
fotobobo píše:Shimi píše:tak jeste po konzultaci s autecem jsem zjistil, ze tam mam mechy, takze otazka je jestli kdyz sou tam misto pruzin mechy, tak jestli to potrebuje nejaky specialni zadni tlumice ?
cca 10 tluste..
Co v nich je?
v druhovyrobe mechy na nivo pro e39 nikdo nedela, navic jsou tak 30cm vysoke(tlumic jde skrz ne) a je v nich vzduch.... kdyz nalozis auto, tak se automaticky dofouknou a auto necapi na zadku....
fotobobo píše:Shimi píše:tak jeste po konzultaci s autecem jsem zjistil, ze tam mam mechy, takze otazka je jestli kdyz sou tam misto pruzin mechy, tak jestli to potrebuje nejaky specialni zadni tlumice ?
cca 10 tluste..
Co v nich je?
To si pleteš s olejovým nivem ten má takové koule.V půlce je olej a v půlce nějaký plyn a mezi je membrána.Plyn je stlačitelný a zajištuje aby tlumič pružil.
Tlumiče jdou úplně bokem... Vzhledem k tomu, že se prodávají tlumiče na NIVO a bez něj, tak bych koupil ty na nivelaci...
Měch má 30 cm max., 13cm min.
Tady jde všechno krásně vidět (měch č.1):
http://bmwfans.info/original/E39/tou/52 ... l-33_0530/

Měch má 30 cm max., 13cm min.
Tady jde všechno krásně vidět (měch č.1):
http://bmwfans.info/original/E39/tou/52 ... l-33_0530/
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Shimi píše:Zdravim vsechny,
Diky
Napište mi přesně typ Vašeho BMW... Vyhledám Vám BILSTEINY, které tam mají přijít...
mam e39 520i 1997-12mesic
a jeste k tem rozdilum u tech tlumicu - mi neni jasny proc by meli bejt jiny, kdyz tam ty mechy sou misto pruzin ? A ty tlumice jdou stejne vedle a tvrdost se nijak nemeni, proste to akorat neklesne... no sem z toho jelen
dejte mi prosim vedet jestli jsou ty zadni tlumice opravdu od toho Bilsteina jiny. Diky
a jeste k tem rozdilum u tech tlumicu - mi neni jasny proc by meli bejt jiny, kdyz tam ty mechy sou misto pruzin ? A ty tlumice jdou stejne vedle a tvrdost se nijak nemeni, proste to akorat neklesne... no sem z toho jelen

dejte mi prosim vedet jestli jsou ty zadni tlumice opravdu od toho Bilsteina jiny. Diky
jeste dam vedet, ale asi si ted koupim pro zacatek jen ty predni, protoze ty tam mam moroe a budu ted delat predni napravu. Puvodne jsem myslel ze objedam sadu pres ebay, ale mam pocit ze ty co sem tam nasel nejsou B6 i kdyz jsou zluty.
nasel jsem tyto, ale pride mi ze maji slabe ty pistnice, coz o tech B6 jsem slysel, ze jsou tluste a diky tomu na hodne dlouhou dobu.
http://cgi.ebay.de/4x-Bilstein-Stossdae ... dZViewItem
Jeste otazka: bylo by mozne koupit ty predni na fakturu (samozrejme placenou dopredu) a aby na ni bylo napriklad "tlumice na hondu" ? Mohl bych to dat do nakladu...
nasel jsem tyto, ale pride mi ze maji slabe ty pistnice, coz o tech B6 jsem slysel, ze jsou tluste a diky tomu na hodne dlouhou dobu.
Jeste otazka: bylo by mozne koupit ty predni na fakturu (samozrejme placenou dopredu) a aby na ni bylo napriklad "tlumice na hondu" ? Mohl bych to dat do nakladu...
Shimi píše:jeste dam vedet, ale asi si ted koupim pro zacatek jen ty predni, protoze ty tam mam moroe a budu ted delat predni napravu. Puvodne jsem myslel ze objedam sadu pres ebay, ale mam pocit ze ty co sem tam nasel nejsou B6 i kdyz jsou zluty.
Fakturu vystavím dle Vašich požadavků...
P.S. Na tom obrázku z E-Bay ty tlumiče nemají opravdu s BILSTEIN B6 nic společného...
libovka píše:fotobobo píše:Shimi píše:tak jeste po konzultaci s autecem jsem zjistil, ze tam mam mechy, takze otazka je jestli kdyz sou tam misto pruzin mechy, tak jestli to potrebuje nejaky specialni zadni tlumice ?
cca 10 tluste..
Co v nich je?
To si pleteš s olejovým nivem ten má takové koule.V půlce je olej a v půlce nějaký plyn a mezi je membrána.Plyn je stlačitelný a zajištuje aby tlumič pružil.
No ja mam na E34 Nivo ale nevim jestli olejove.
Udajne je to krmene z nadobky serva, ktere je vetsi.
U zadni napravy, jsem prave videl ty koule.
Nevedel jsem ze e39 maji uz jinak delane Nivo nez E34.
no u e39 sou 2 verze toho NIVA. ta prvni je, ze sou tam prave ty mechy misto pruzin, ktery se nafukujou a nebo to ma specielni tlumice, ktery se krmej olejem a tim se to reguluje. To je ta lepsi varianta, ale sem rad, ze mam mechy, protoze jeden ten specielnitlumic stoji cca 24.000 u BMW a nebo sem se tady nekde docetl, ze je nekdo schopnej je sehnat za 14t. U tech mechu jsou v podstate normalni tlumice (nebo alespon nestojej vic nez normalni
)