Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tlumiče a nivelace

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Shimi

#1 Příspěvek od Shimi »

Zdravim vsechny,
chtel bych poradit ohledne orientace v nivelaci. Prochazel jsem forum a nejsem z toho moudrej.
Mam e39 a normalni malou nadobku na servoolej vpredu (jak jsem se tu docetl, tak velika je na hydraulickou nivelaci?). Pak jsou snad nejaky ty mechy a do tech nevim jestli pasujou bezny tlumice nebo ne. Chci si koupit tlumice bilstein B6 (zluty) a nevim jestli mi tam ty zadni budou pasovat.

Tak otazka je jake jsou druhy nivelace a jake jsou k nim tlumice?

Diky
Shimi

#2 Příspěvek od Shimi »

tak jeste po konzultaci s autecem jsem zjistil, ze tam mam mechy, takze otazka je jestli kdyz sou tam misto pruzin mechy, tak jestli to potrebuje nejaky specialni zadni tlumice ?
fotobobo

#3 Příspěvek od fotobobo »

Shimi píše:tak jeste po konzultaci s autecem jsem zjistil, ze tam mam mechy, takze otazka je jestli kdyz sou tam misto pruzin mechy, tak jestli to potrebuje nejaky specialni zadni tlumice ?

Me by zase zajimalo na co jsou ty mechy?
Protoze je dela v druhovyrobe Febi.
Jsou to takove cerne koule na spodku auta
cca 10 tluste..

Co v nich je?
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RuDoSh »

fotobobo píše:
Shimi píše:tak jeste po konzultaci s autecem jsem zjistil, ze tam mam mechy, takze otazka je jestli kdyz sou tam misto pruzin mechy, tak jestli to potrebuje nejaky specialni zadni tlumice ?

cca 10 tluste..

Co v nich je?

v druhovyrobe mechy na nivo pro e39 nikdo nedela, navic jsou tak 30cm vysoke(tlumic jde skrz ne) a je v nich vzduch.... kdyz nalozis auto, tak se automaticky dofouknou a auto necapi na zadku....
libovka

#5 Příspěvek od libovka »

fotobobo píše:

cca 10 tluste..

Co v nich je?

To si pleteš s olejovým nivem ten má takové koule.V půlce je olej a v půlce nějaký plyn a mezi je membrána.Plyn je stlačitelný a zajištuje aby tlumič pružil.
jurasis

#6 Příspěvek od jurasis »

Tlumiče jdou úplně bokem... Vzhledem k tomu, že se prodávají tlumiče na NIVO a bez něj, tak bych koupil ty na nivelaci... :wink:

Měch má 30 cm max., 13cm min.
Tady jde všechno krásně vidět (měch č.1):

http://bmwfans.info/original/E39/tou/52 ... l-33_0530/
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Auto-Fren

#7 Příspěvek od Auto-Fren »

Shimi píše:Zdravim vsechny,
chtel bych poradit ohledne orientace v nivelaci. Prochazel jsem forum a nejsem z toho moudrej.
Mam e39 a normalni malou nadobku na servoolej vpredu (jak jsem se tu docetl, tak velika je na hydraulickou nivelaci?). Pak jsou snad nejaky ty mechy a do tech nevim jestli pasujou bezny tlumice nebo ne. Chci si koupit tlumice bilstein B6 (zluty) a nevim jestli mi tam ty zadni budou pasovat.

Tak otazka je jake jsou druhy nivelace a jake jsou k nim tlumice?

Diky

Napište mi přesně typ Vašeho BMW... Vyhledám Vám BILSTEINY, které tam mají přijít...
Shimi

#8 Příspěvek od Shimi »

mam e39 520i 1997-12mesic

a jeste k tem rozdilum u tech tlumicu - mi neni jasny proc by meli bejt jiny, kdyz tam ty mechy sou misto pruzin ? A ty tlumice jdou stejne vedle a tvrdost se nijak nemeni, proste to akorat neklesne... no sem z toho jelen 8O

dejte mi prosim vedet jestli jsou ty zadni tlumice opravdu od toho Bilsteina jiny. Diky
Auto-Fren

#9 Příspěvek od Auto-Fren »

Na Váš vůz příjdou tyto tlumiče...

BILSTEIN B6 zadní BE5-6096 - 3 662,- kus s DPH
V pátek je můžete mít doma...

Obrázek
Shimi

#10 Příspěvek od Shimi »

jo dekuji, muzete mi prosim jeste zjistit predni ?
Auto-Fren

#11 Příspěvek od Auto-Fren »

Shimi píše:
Auto-Fren píše:
Napište mi přesně typ Vašeho BMW... Vyhledám Vám BILSTEINY, které tam mají přijít...

Jeziz zapomeml jsem napsat ze je to Tourin

520i Touring rok 1997-12 se vzduchovou nivelaci zadni napravy

:lol: No to mi došlo... Vyhledal jsem to přímo na Váš vůz...
Shimi

#12 Příspěvek od Shimi »

:oops: Tak prosim este ty predni
Diky moc :)
Auto-Fren

#13 Příspěvek od Auto-Fren »

BILSTEIN B6 přední - 6 016,- kus s DPH

Budeme objednávat?
Shimi

#14 Příspěvek od Shimi »

jeste dam vedet, ale asi si ted koupim pro zacatek jen ty predni, protoze ty tam mam moroe a budu ted delat predni napravu. Puvodne jsem myslel ze objedam sadu pres ebay, ale mam pocit ze ty co sem tam nasel nejsou B6 i kdyz jsou zluty.

nasel jsem tyto, ale pride mi ze maji slabe ty pistnice, coz o tech B6 jsem slysel, ze jsou tluste a diky tomu na hodne dlouhou dobu.

http://cgi.ebay.de/4x-Bilstein-Stossdae ... dZViewItem

Jeste otazka: bylo by mozne koupit ty predni na fakturu (samozrejme placenou dopredu) a aby na ni bylo napriklad "tlumice na hondu" ? Mohl bych to dat do nakladu...
Auto-Fren

#15 Příspěvek od Auto-Fren »

Shimi píše:jeste dam vedet, ale asi si ted koupim pro zacatek jen ty predni, protoze ty tam mam moroe a budu ted delat predni napravu. Puvodne jsem myslel ze objedam sadu pres ebay, ale mam pocit ze ty co sem tam nasel nejsou B6 i kdyz jsou zluty.

nasel jsem tyto, ale pride mi ze maji slabe ty pistnice, coz o tech B6 jsem slysel, ze jsou tluste a diky tomu na hodne dlouhou dobu.

http://cgi.ebay.de/4x-Bilstein-Stossdae ... dZViewItem

Jeste otazka: bylo by mozne koupit ty predni na fakturu (samozrejme placenou dopredu) a aby na ni bylo napriklad "tlumice na hondu" ? Mohl bych to dat do nakladu...

Fakturu vystavím dle Vašich požadavků...
P.S. Na tom obrázku z E-Bay ty tlumiče nemají opravdu s BILSTEIN B6 nic společného...
Auto-Fren

#16 Příspěvek od Auto-Fren »

Pro Vaši informaci maloobchodní cena s DPH udávaná BILSTEINEM je 8 023,-

Na jednom tlumiči máte slevu 2 005,- To je 25%
Shimi

#17 Příspěvek od Shimi »

tak to sem si myslel :)

kazdopadne diky a ozvu se ohledne tech prednich do konce tydne.
Auto-Fren

#18 Příspěvek od Auto-Fren »

Shimi píše:tak to sem si myslel :)

kazdopadne diky a ozvu se ohledne tech prednich do konce tydne.

O.K. Děkuji Vám za Váš zájem.
fotobobo

#19 Příspěvek od fotobobo »

libovka píše:
fotobobo píše:

cca 10 tluste..

Co v nich je?

To si pleteš s olejovým nivem ten má takové koule.V půlce je olej a v půlce nějaký plyn a mezi je membrána.Plyn je stlačitelný a zajištuje aby tlumič pružil.

No ja mam na E34 Nivo ale nevim jestli olejove.
Udajne je to krmene z nadobky serva, ktere je vetsi.
U zadni napravy, jsem prave videl ty koule.

Nevedel jsem ze e39 maji uz jinak delane Nivo nez E34.
Shimi

#20 Příspěvek od Shimi »

no u e39 sou 2 verze toho NIVA. ta prvni je, ze sou tam prave ty mechy misto pruzin, ktery se nafukujou a nebo to ma specielni tlumice, ktery se krmej olejem a tim se to reguluje. To je ta lepsi varianta, ale sem rad, ze mam mechy, protoze jeden ten specielnitlumic stoji cca 24.000 u BMW a nebo sem se tady nekde docetl, ze je nekdo schopnej je sehnat za 14t. U tech mechu jsou v podstate normalni tlumice (nebo alespon nestojej vic nez normalni :))
Odpovědět