Chtěl jsem se zeptat zda jde nejak opravit váha vzduchu na M50 525i 24v.
Moje totiž zlobí občas jde a občas ne. Napetí má v rozsahu od 8-12voltu pritom má mít 0-5voltu.
Díky za odpověd.
PS: nechci kupovat drahou novou když to může bejt nejaká blbost ktera pujde opravit.
Tak,tak.Lepší je koupit nějakou druhovýrobu než ji skoušet repasovat.Origoš je sice palka,ale je to origoš.Skus se zeptat tady kluků,který kupovali druhovýrobu jak na tom jsou.Jesti jsou dost kvalitní a ták.Možná ti odporučej i nějakého výrobce,který je umí udělat podobně jak origo.
vaha vzduchu ma presne danou chrakteristiku, jakakoliv laborace (zmena prumeru, vyndavani usmernovaciho sitka a pod, dokonce i jen vetsi zmena smeru vstupujiciho vzduchu do vahy) ma za nasledek bohatou (v lepsim pripade) nebo chudou smes (to ma za nasledek sice snizeni spotreby, ale zvyseni teploty vyfukovych plynu a tim i teploty ve valci = moznost zapeceni pisnich krouzku = vydreni drazek, ztrata komprese, zvysena spotreba oleje, snizeny vykon...)
Ok. Tak se pokusím ji vyčistít a uvidíme. Je divné že chvilkama funguje a chvilkama ne. Takže za pokus to stojí. Chci ji čistit lihem jak nekdo psal na netu. A nechamn ji vyschnout a uvidim .
Vem to čističem na karburátory!!! Je to sprej a tim tlakem se ta váha krásně vyčistí. Klidně to můžeš vystříkat i u škrtící klapky. Pak to nech tak den rozmontovaný vyschnout. Já ten sprej kupoval v autokelly asi za 150,-.