Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39/97 Sterace ko
Ahoj vsem dobrym radcum.chlapi dnes sem pustil sterace okno bylo temer bez namrzlin trikrat setreli sterace v pohode a pak najednou ten sterac u ridice zustal na skle a rukou se da v pohode otacet a druhy se normalne vratil ale kdyz se zapne stirani tak ani jeden nema snahu neco delat...prosim je mozne ze je nejaka ppojistka v haji a pak jak je sou ty sterace ukotveny na motorek nejakej tisici hran???jak se tam dostanu no proste vse co by mi pomohlo dekuji moc...!!!
Tak sem se na to konecne podival za svetla a vubec nic sem nezjistil...
1.pojistky se zdaji vsechny ok
2.kdyz zkusim zapnout stirani tak sterace jen jakoby cuknou...
3.ten setarc u ridice se protaci jakoby v tom ukotveni jak je prisroubovany tou matkou
4.zadne tahlo sem nenasel pouze to ktere drzi sterac prilepeny na okne..
5.vubec nevim co stim mam delat A bojim se ze to bude stat ranec.._(
1.pojistky se zdaji vsechny ok
2.kdyz zkusim zapnout stirani tak sterace jen jakoby cuknou...
3.ten setarc u ridice se protaci jakoby v tom ukotveni jak je prisroubovany tou matkou
4.zadne tahlo sem nenasel pouze to ktere drzi sterac prilepeny na okne..
5.vubec nevim co stim mam delat A bojim se ze to bude stat ranec.._(
Stěrače by měli být nasazeny na hliníkové hřídelce. Stěrač jako takový má tu díru do kounusu s hranami a matkou se dotahují k té hliníkové hřídelce. Ta hřídelka má hroznej tah, takže dle mého názoru ti zabrali a měl jsi je přimrznuté. Tudíž se ta hřídelka ohoblovala a teď se pouze protáčí a nehýbe se stěrači. Vyndat, ze stěračů očistit ty železné hrany od zbytku hliníku a zpět nasadit a dotáhnout. Znova se ti tam vytvoří ty hrany a bude to fachat.
Pak dej vědět, jak to dopadlo.

Pak dej vědět, jak to dopadlo.

-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45dafson píše:No jo ale ten sterac u ridice sem mel sundany ale preci kdyby prokluzoval tak jede aspon ten u sploujezdce a ten taky nic pri zapnuti pouze cuknou jakoby smerem ke kapote a dal se nic nedeje....a zadne hlinikove kousky tam nebyli a matka byla utazena jako krava.
Vyhoď ten filter a pozri tú tyčku č. 15, bude vyskočená(v tom kĺbe-pod lavým stieračom) a zpriečená,tým blokuje motorček a preto ti nepohne ani pravým stieračom.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mě to taky potkalo. Ta tyčka vyskočila z pouzdra a levý stěrač zůstal viset.
Tak jsem se chtěl optat jak jste to vyřešili dlouhodoběji ?
Protože když tyčku nasadím zpět tak to jde dost lehce a prostě po několika setřeních okna to má tendenci zase vyskočit. Žádná závlačka nic tam není. Vidím to na rozebrání a to pouzdro bych asi trochu zmáčkl ve svěráku nebo tak něco.
I když teď mě napadá, že tam je v tom kloubku vevnitř drážka kolem tak by se tam snad dal dát nějakej pojistnej kroužek, s musím podívat pozorněji, jestli náhodou tam nebyl a nevypadl někam.
Tak jsem se chtěl optat jak jste to vyřešili dlouhodoběji ?
Protože když tyčku nasadím zpět tak to jde dost lehce a prostě po několika setřeních okna to má tendenci zase vyskočit. Žádná závlačka nic tam není. Vidím to na rozebrání a to pouzdro bych asi trochu zmáčkl ve svěráku nebo tak něco.
I když teď mě napadá, že tam je v tom kloubku vevnitř drážka kolem tak by se tam snad dal dát nějakej pojistnej kroužek, s musím podívat pozorněji, jestli náhodou tam nebyl a nevypadl někam.
Dlouhodobé řešení je koupit to táhlo (tyčku) nové. Nevím už přesně kolik stálo, ale nebylo to nic hrozného.
Mě se teda nestalo, že by mi úplně vyskočila, ale měl jsem na levém stěrači celkem velkou vůli a dole ani nezůstaval vodorovně - byl mírně nahoru. A právě to táhlo bylo v kloubku na straně stírátka, už hodně vychozené a sundat šlo snad jedním prstem. Koupil jsem nové a od té doby pohoda.
Mě se teda nestalo, že by mi úplně vyskočila, ale měl jsem na levém stěrači celkem velkou vůli a dole ani nezůstaval vodorovně - byl mírně nahoru. A právě to táhlo bylo v kloubku na straně stírátka, už hodně vychozené a sundat šlo snad jedním prstem. Koupil jsem nové a od té doby pohoda.