Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ventilator kurenia
Zdravim.
Mam podivny problem. Mam E34 524 TD, manualna klima.
Ked zacne mrznut, tak mi prestane ist vetrak kurenia. Ked nemrzne, tak je vsetko OK. Vetrak je dobry, skusal som 3 kusy. Ked funguje, tak idu bez problemov vsetky 4 stupne. Ma to dost divne priznaky. Obcasne ked nastartujem tak vetrak ide bez problemov, po nejakej dobe 5- 10 minut prestane ist. Potom asi za 10-15 minut nabehne a uz ide bez problemov. Obcasne po nastartovani nenabehne ale zas po 10-15 minutach ide bez problemov.
V com by mohol byt problem ? Kde sa nachadza rele co ho spina a reguluje ? Lebo ked zazrakom nabehne, tak niekde pri nohach cvakne rele, len neviem ci na mojej strane alebo spolujazdca. Mal uz niekto podobny problem ? Este som si vsimol jednej zaujimavej veci, ked nefunguje ten vetrak, tak nejdu ani stierace Skor sa m zda, ze to robi niektore rele, ktore sa spina hned otoceni kluca v zapalovani, ako keby nezaplo nejaky cely obvod.
Vdaka, lebo cez zimu bez vetraka sa zle jazdi
Ked zacne mrznut, tak mi prestane ist vetrak kurenia. Ked nemrzne, tak je vsetko OK. Vetrak je dobry, skusal som 3 kusy. Ked funguje, tak idu bez problemov vsetky 4 stupne. Ma to dost divne priznaky. Obcasne ked nastartujem tak vetrak ide bez problemov, po nejakej dobe 5- 10 minut prestane ist. Potom asi za 10-15 minut nabehne a uz ide bez problemov. Obcasne po nastartovani nenabehne ale zas po 10-15 minutach ide bez problemov.
V com by mohol byt problem ? Kde sa nachadza rele co ho spina a reguluje ? Lebo ked zazrakom nabehne, tak niekde pri nohach cvakne rele, len neviem ci na mojej strane alebo spolujazdca. Mal uz niekto podobny problem ? Este som si vsimol jednej zaujimavej veci, ked nefunguje ten vetrak, tak nejdu ani stierace Skor sa m zda, ze to robi niektore rele, ktore sa spina hned otoceni kluca v zapalovani, ako keby nezaplo nejaky cely obvod.
Vdaka, lebo cez zimu bez vetraka sa zle jazdi
- Kontaktovat uživatele:
svejda_BMW píše:http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=28903
To forum som cital, ale neodpoveda to mojmu problemu. Robi mi to len ked mrzne a nejde to ani na 4 stupen. Ked sa rozbehne, tak idu bez problemov vsetky 4 stupne. Poistky pri motore aj pod sedackou som vsetky premeral a prestriekal kontakty. Skor to bude problem s rele ktore sa spina po otoceni kluca. . Nema niekto rozpis rele na E34 524 TD ? Umiestenenie a typy ?
Mam kompletnu elektroinstalaciu na E34 benzinove typy a 525TDS ale na 524 TD nemam. Velmi rad vymenim.

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
svejda_BMW píše:mno tak to je na 100% ta pojistka..a myslim že by neměl jit ani central, pokud ho mas... odendej zadni sedačku a u baterky na cervenem kabelu je pojistka.. naprosto jednoduchy..a rekl bych ze budes mit povoleny kontakty - tak sem to měl i ja... (tj. šestka šroubek.. )
Central funguje aj vtedy. Aj na dialkove a aj klucom.
Nemozem tam najst tu poistku. Je mozne ze ak to niekto predtym nejako zbastlil. Prezriem este kade vedu tie kable od baterky.
Zdar. 52TD nema poistrku pri baterke. 80 A poistka je pri riadiacej jednotke . Podarilo sa mi najkst pricinu. Robilo to prostredne rele , ktore su pri riadiacich jednotkach. Neviete k comu sluzi ? Mam podozrenie ze rele ktore su pri poistkach a aj pri riadiacej jednotke nie su tie ktore tam maju byt. Poslit niekto prosim foto rele ako su rozmiestnene u vas. Len 524 TD /525TDS. Pripadne rozpis - farba, typ. cislo.
Vdaka
Vdaka