Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

vnitřní okruh ventilace ( klimatizace) - prosím o radu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
525tds

#1 Příspěvek od 525tds »

Zdravím ,
mám dojem , že mi nefunguje vnitřní okruh ventilace . Mám E34 525 TDS a po montáži automatické klimatizace , se mi strašně mlží všechna okna . Když jsem měl manuální klimu tak to nedělalo . Už nevím čím by to mohlo být . Když přepnu některé s tlačítek na ovládacím panelu, tak slyším jak se přestavují klapky a mění se proudění z vydechů . U tlačítka vnitřního okruhu se nic neděle . Mám dojem , to nefunguje i když kontrolka svítí . Potom mě to asi honí vzduch jen uvnitř a proto se mi to tak srašně rosí . Pokud by z vás někdo věděl ,který servo a klapka ovládá vnitří okruh , ručně bych ji přestavěl . Možná by to pomohlo , jinak už nevím co stím . Nemohu s tím jezdit pokud nemám zapnutý intenzívní ofuk předního okna a to není nejlepší ( hučí to a letí z toho horký vzduch přimo do obličeje . Moc děkuji za jakýkoli příspěvek . PEPA
d.aemon
Klubové ID: 1028

#2 Příspěvek od d.aemon »

Jak to otevřít netuším, ale jako workaround bych ti poradil snad jen zapnout klimu. Ta vzduch vysouší, takže se to aspoň přestane zamlžovat.
tds

#3 Příspěvek od tds »

d.aemon píše:Jak to otevřít netuším, ale jako workaround bych ti poradil snad jen zapnout klimu. Ta vzduch vysouší, takže se to aspoň přestane zamlžovat.
klima by se měla automaticky zapnout s vnitřním okruhem. klapka je vpředu v motorovém prostoru u náfuku do větráku.
525tds

#4 Příspěvek od 525tds »

Jezdit v zimě pořád s klimou se mi nechce a navíc jsem ji teď na zimu nenechal naplnit . S tou minulou manuální jednotkou se to nemlžilo a klima taky nešla . Musí tam být nějaká klapka přes kterou nasává ventilátor vzduch s interiéru . Pátral jsem , ale nenašel jsem . Ty dvě klapky před ventilátorem z boku z motorovýho prostoru chodí . Mám dojem , že mi hodně přisává vzduch zevnitř a to auto neodvětrává tak jak by mělo . Ještě bych potřeboval zjistit ,kde jsou vzadu nějaké průduchy směrem ven z kabiny . Kudma ten vydýchaný a vlhký vduch má odcházet z auta pryč . Díky za příspěvky PEPA
d.aemon
Klubové ID: 1028

#5 Příspěvek od d.aemon »

tds píše:
d.aemon píše:Jak to otevřít netuším, ale jako workaround bych ti poradil snad jen zapnout klimu. Ta vzduch vysouší, takže se to aspoň přestane zamlžovat.
klima by se měla automaticky zapnout s vnitřním okruhem. klapka je vpředu v motorovém prostoru u náfuku do větráku.
Mně se teda sama nezapne, ale už jsem slyšel i tenhle názor...

Každopádně je fakt, že živit klimu i v zimě je ojeb...
525tds

#6 Příspěvek od 525tds »

Měl jsem to venku , klapky v předu v motorovém prostoru pouze uzavřou nasávání vzduch z venku , ale kudma to nasává ze vnitř . Ten ventilátor musí někama brát vzduch z vnitřku . Ale kama ?
Odpovědět