Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Rozvod vody E39 540i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
kupca
Klubové ID: 941

#1 Příspěvek od kupca »

Ahoj
Teče mi z auta voda, ne moc, ale přecijenom mizí a pod autem mám flek od vody. Je to pod motorem vzadu skoro u převodovky. Nevíte někdo, kudy tudy vedou na autě všechny hadice? Odpoledne si chci pod to lehnout a tak sháním nějaké info, abych toho nemusil hledat tolik.
Díky moc.

P.S. Jel jsem si takhle večer a najednou za mnou mlhavý kouř, ale jen chvilku. Když jsem dojel na místo, tak jsem cítil chladící kapalinu jak se odpařovala. Po dalším startu mi nahlásil že mám málo vody, tak jsem dolil cca 0,5 l. teď dolívám těch půllitru na 150 km. (zatím tedy jednou).
Diablo330Ci

#2 Příspěvek od Diablo330Ci »

Sel bych po hadicich a po vodni pumpe ale ta asi bude ve predu a ne u prevodovky...
kupca

#3 Příspěvek od kupca »

Díky moc za informace. ty ventily mě nenapadly a jsou hned vidět. Na straně u výfuku nic není? Včera byla už tma a dneska jsem v práci. :-) Ale odpoledne tam půjdu, jen jsem potřeboval se na něco připravit. (duševně) :-)
Birkoff
Klubové ID: 989

#4 Příspěvek od Birkoff »

Mě osobně už dvakrát rupla ta hadice ze spojení hlav-čerpadlo těsně u hlav, je tam takové rozšíření. Jinak klidně by mohl být problém pod hlavama, ale nechci tě zbytečně strašit, to jen kdybys nic nenašel. Osobně to tipuju na některou z těch hadic.
kupca

#5 Příspěvek od kupca »

S těsněním mě nestraš! :-) Ještě jsemu něj neměl sundaný ani kryt motoru, tak zatím nevím co tam je. Mám ho necelý měsíc a zatím jsem opravoval jen drobnosti. (Lanko ASC, držáky uvnitř světel...) Chtěl jsem se pod ten kryt už podívat, ale nějak není čas. Musím odpoledne. venku je sluníčko, tak to půjde. To spojení je v kterých místech? Mám z těch indicií pocit, že to teče po motoru dolů, takže někde zeshora.
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Zaza »

Ahoj,měl jsem stejnou závádu ,byla to hadice jak uvádí Alp. Podívej se také,zda přední hadice po jízdě není moc napnutá jak jelito.Tu jsem měnil také 2x.Problémy ustaly po vyčištění chladičů klimy,aut.přev.a vody vafkou.Ty nepropouštěly dostatekvzduchu i když ručička teploty byla vpořádku na svém místě.Zaza.P.S. mám orig.chladič vody použitý na prodej.
kupca

#7 Příspěvek od kupca »

Díky moc. Za hodinu jdu na to. :-) Dostal jsem zcela vyčerpávající informace, tak zítra zase budu shánět hadici (doufám)
kupca

#8 Příspěvek od kupca »

Tak děkuji všem. Na té zadní hadici jak psal Apl byla malá dirka. Zatím jsem ji o 10 mm zkrátil a šla i nasadit zpět. Budu ji musit vyměnit. Dostal jsem se k tomu po páté hodině a v té tmě bych to asi jen tak nenašel. Zítra to i projedu, tak uvidím. Teď jsem to jen ohřál, dolil vodu a pokusil se odvzdušnit. Ještě je to z motoru cítit, ale snad jsou to jen zbytky. (večer až půjdu se psem tak tam buď nebude nic, nebo zase loužička) Jinak jsem zjistil na krytu utržený ty držáčky, nějakou záhadnou pružinu na plynu (jakoby pomáhala pedálu) a spousta drobností co mě čeká na motoru.
Odpovědět