Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hláška kontrola oleje v motoru !!!
Ahoj BMWáci,
už asi tak měsíc mi BMW E39 530DA na velkem BC píše : ÖLSCHTAND MOTOR PRÜFEN
přeložit si to umím, jen nechápu proč to píše. Kontroloval jsem olej a je v motoru předpisově. Dolil jsem tedy 0,25l a píše to stále.
Někdy se to projevuje hned po rozjezdu cca 1KM, někdy vůbec, jindy po delší trati.
Kde by mohl být problém ???
Moc prosím o rady, je to docela deprimující hláška.
Děkuji všem.
přeložit si to umím, jen nechápu proč to píše. Kontroloval jsem olej a je v motoru předpisově. Dolil jsem tedy 0,25l a píše to stále.
Někdy se to projevuje hned po rozjezdu cca 1KM, někdy vůbec, jindy po delší trati.
Děkuji všem.
-
Aktel píše:Ahoj BMWáci,
Děkuji všem.
Je to čidlo hladiny v olejové vaně- . Občas se stane, že po výměně oleje za nějaký kvalitnější (ale důvodů může být samozřejmě mnohem víc), to začne blbnout. Náprava spočívá v tom, že za
A) Ignorovat hlášení a spoléhat se na skutečný stav dle měrky
B) Čidlo vyměnit
C) Počkat a ono se to někdy po čase samo unaví a přestane to (tuto variantu volím já, a vždycky mě nakonec vyšla)
Jinak to čidlo je pod číslem 21:
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/q/g/71.png

mario42 píše:Vlasta píše:Jsem měl za to, že čidlo hladiny oleje měly jen benzínový motory.
530d E39 ho mají všechny, 525TDS jen některé- podle ročníku
Já měl na mysli to co je tam místo olejový měrky, co ukazuje přímo kolik je oleje v motoru.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:mario42 píše:Vlasta píše:Jsem měl za to, že čidlo hladiny oleje měly jen benzínový motory.
530d E39 ho mají všechny, 525TDS jen některé- podle ročníku
Já měl na mysli to co je tam místo olejový měrky, co ukazuje přímo kolik je oleje v motoru.
aha, tak to jsme si nerozuměli... To co myslíš, u e39 ještě nebylo