Pry tam lze necim pootocit o nejake micro,snad se tim snizi i spotreba a docela to funguje.Je totiz nacate a nechci ted resit repase.Ale v servisu kam jsem to chtel vezt je plno a mam na to zhruba tyden, pry je to otazka pul dne.nevite o nekom??Je to E34 r.v.1995, 525TDS.
rekl to chlap z Bosch servisu tak asi to sranda nebude pry se tam posune asi hridel nebo neco , na neopotrebovane misto.Uz jsem o tom nekde cetl asi pred pul rokem.
no to víš že se to takhle dělá.
Točí se z čerpadlem.Ale podle prvního dojmu Ti doporučuji to nezkoušet.Radši si to nech udělat v servisu.
Pokud by jsi se přeci jen rozhodl,tak si udělej na čerpadle a protikusu rysku.Potom povol čerpadlo a po smeru chodu motoru (jen po mm) pootoč.
Pak se uvidí jak pojede.
si teda myslim ze je to vst.cerpadlem na diadnostice to nebylo ale vsichni pisi ze to asi bude cerpadlo.Za studena chytne na podruhe a zatepla toci dyl a chytne tak napotreti.nekdy chytne hned a chcipne.tak fakt nevim...
Zajed za nejakym schopnym mechanikem, at ti seridi predvstrik-to je to tvoje ''pootoceni cerpadlem''. Pro jistotu zkontroluj zhavicky.Pokud se to nezlepsi,dej vedet.Primo v cerpadle se nic posunout neda.Jestli to ale ten tvuj bosch kouzelnik umi,dej mi na nej kontakt,mam pro nej kseft takna pul roku....
rzich píše:Pry tam lze necim pootocit o nejake micro,snad se tim snizi i spotreba a docela to funguje.Je totiz nacate a nechci ted resit repase.Ale v servisu kam jsem to chtel vezt je plno a mam na to zhruba tyden, pry je to otazka pul dne.nevite o nekom??Je to E34 r.v.1995, 525TDS.
dej to "nejakymu sikovnymu mechanikovi" co rozumi dieselum a povi ti.
tak vidim diagnostika me nemine, teda pro jistotu,V sobotu letim domu a mam na to tyden abych dal auto doporadku na cestu.Kde jsou vsichni dobri mechanici?
rzich píše:tak vidim diagnostika me nemine, teda pro jistotu,V sobotu letim domu a mam na to tyden abych dal auto doporadku na cestu.Kde jsou vsichni dobri mechanici?
spíš než na diagnostiku si myslím že bys měl šetřit na repasi čerpadla.
Brácho čerpadlo se nastavuje na statickej předvsřik, na to potřebuješ spešl přípravky (mám) a hodinky (mám) a mechanika, kterej to umí (jsem). Nastavuje se to podle tabulek Bosch pro daný auto a čerpadlo. Taky se tím pozná jestli máš čerpadlo mrtvý nebo ne. Pokud to teď máš špatně tak se zlapší starty, spotřeba a tah motoru - akcelerace. Taky motor pude měkčeji. A pokud ho máš v háji tak to nepůjde na stavit a ještě se ti vše co jsem psal zhorší.
jenže to co měl on na mysli tak se má hnout hlavou ale záleží kolik mu to na volnoběh dává mg/s má to dávat 5-6mg/s a staví se to podle diagnostiky. Odtud bych začal ale stejně tak to může dělat vydechlí čerpadlo nebo aku s malým startovacím proudem a nebo zanesený startér a vytahané rozvody pokud se nemýlím????
tak jsu v cesku.starty za tepla se zhorsily tak nevim co bude dal.Je fakt ze baterka byla parkrat na doraz bez moznosti radneho dobiti.Ve stredu s tim mam jet,kdyby neco ozvu se
Tak jsem zpet.Takze udajne je to hlava cerpadla ale ne elektronika, je tam neco vychozeneho,udajne stoji 12000(ta hlava).Pry tam bylo 4 a ted nastavily 3,5 nebo tam bylo 4,5 a nastavili 3.Uz nevim ceho - v 7,15AM jsem vyjizdel vratil jsem se znechuceny 7,45PM,skoro 6 hodin jizdy a vlastne hovno.Ale uz na to kaslu,je to trosku lepsi za tepla asi 3s nez to chytne,studeny start zkusim zitra.Az zdechne sezenu neco jineho........