Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

530d - turbo KO ???

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
airbone

#1 Příspěvek od airbone »

Taaak... uz som v prdeli... Dnes vecer som odisiel s autom z domu asi 15km do DE na jedenu rozluckovu veceru s kolegami, auto som zaparkoval a vsetko ok. Nasadnem do auta o 3 hodiny, pohnem sa a zacujem divny zvuk od motora pri jemnom pridani. Plechove rincanie a pri vacsom vytoceni (2500 - 3000ot) hrube trubenie/piskanie. Pri pridani za mnou aj kudol riadneho dymu..... Turbo K.O???? Na volnobehu pocut jasne rincanie plechoveho zvuku, pri pridani ovela intenzivnejsie a dost hlasno, a nakoniec hrube trubenie ako sirena policie..... Presiel som s tym za velmi jemneho hladkania plynu a 1500ot 10km domov a teraz neviem co s tym... Ten zvuk vychadza niekde od turba, alebo z jeho blizkosti. Je to mozne ze klaklo zo sekundy na sekundu? ked som dosiel a zaparkoval auto, tak nic som nepostrehol! Kurnik a to najhorsie natom je, ze dnes som mal skoro skoro rano vyrazit na slovensko, o tyzden mam svadbu... Namiesto toho som ostal visiet tu v NL a som z toho na nervy... zajtra ficim do BMW servisu nech kuknu co s tym, ale uz to tusim dopredu - vyse 1000eur za turbo a nejakych 300 dalsich za pracu... som zufaly - tak pijem vodku z flasky a pisem vam... Na slovensku ma caka snubenica a svadba a ja som tu aj zo svojim nepojazdnym autom... Musim miesto toho letiet lietadlom .... Chlapi mate nejake ine nazory, co by to mohlo byt okrem turba (aj ked tomu neverim ze by to bolo nieco ine). Odkial ide ten plechovy zvuk a preco tak zrazu??? 8O :cry: Auto je 11/2002 s 140.000km.... necakal som ze ho tak skoro trafi a uz toboz nie teraz!
JosefCB

#2 Příspěvek od JosefCB »

Měl jsem ten samý problém u totožného vozu a stejného nájezdu kilometrů a taky to vzniklo nenadále ... akorát u mě bylo turbo tiché, ale přes strašný kouř se s tím nedalo jet. Odmontuj od něj výfuk. a sací potrubí a zkus, jestli tam je olej ... při tom současně můžeš zjistít i vůli na ose. Mě ho repasovali v REMÉ Strakonice ( http://www.rematurbo.cz) za 8 litrů bez DPH a je v pohodě ... neskutečný zátah oproti stavu předtím. Můj názor je ten, že na ojetý auto je škoda dávat funglovku.
airbone

#3 Příspěvek od airbone »

Tak som v prdeli...... Akurat som sa vratil zo servisu BMW, turbo je KO... Hriadelka sa kyve ako svina..... neskutocny hluk a vela sedeho dymu. Musel som to tu dat spravit - bude ma to v servise bmw stat aj z pracou 1400EUR....... a bude to hotove v utorok.... Som v prdeli.... nemam inu moznost, len to dat spravit....
psena
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od psena »

No pred svatbou teda nic moc :?
pupik33
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pupik33 »

Tak to tě lituji ale většinou odejde turbo pokud mu dáváš kouř a pak auto odstavíš a vypneš na osičce se uškvaří olej většinou to odejde po dlouhé cestě na dálnici zajedeš k pumpě vypneš motor a už neodjedeš 1400 eur to by mě asi omývali. :(
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

pupik33 píše:Tak to tě lituji ale většinou odejde turbo pokud mu dáváš kouř a pak auto odstavíš a vypneš na osičce se uškvaří olej většinou to odejde po dlouhé cestě na dálnici zajedeš k pumpě vypneš motor a už neodjedeš 1400 eur to by mě asi omývali. :(

No jo, isel som do DE a to cez holandske/nemecke dediny, tak som mu moc nedaval a drzal sa v limite. Pri konci na normalnej ceste som mu trosku nalozil, mozno uz vtedy to rincalo, akurat som mal hudbu na plny kotol, tak som to mozno nepocul.... No ale pred odparkovanim som isiel pomaly, takze urcite to vychladlo.... Proste som mal smolu..... Auto bude hotove zajtra a kamosovi som musel nechat 1400eur na ruku, nech mi to zajtra vyzdvihne a zaparkuje v NL pred moj byt...... :( Aspon budem mat nove turbo aj zo zarukou..... :)
d.aemon

#7 Příspěvek od d.aemon »

Člověče v první řadě jsi mě překvapil tím, že jsi ten motor okamžitě nevypnul, když jsi slyšel takové zvuky. Kdyby se ti potkalo něco v motoru, ještě ho dorazíš, podle mě jsi měl velikou kupu štěstí, že to bylo jen turbo... Jinak nevím, co je levnější... půjčit si jiný auto a nechat přivézt repas turba, nebo oprava za 1.400,- EUR?
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

d.aemon píše:Člověče v první řadě jsi mě překvapil tím, že jsi ten motor okamžitě nevypnul, když jsi slyšel takové zvuky. Kdyby se ti potkalo něco v motoru, ještě ho dorazíš, podle mě jsi měl velikou kupu štěstí, že to bylo jen turbo... Jinak nevím, co je levnější... půjčit si jiný auto a nechat přivézt repas turba, nebo oprava za 1.400,- EUR?

No, urcite by som dal spravit repas, alebo dobre porozmyslal, ako to riesit.... akurat ze problem je v tom, ze ma to postreholo v nezavidieniahodnej chvili a v NL. O par hodin potom, ak sa mi to stalo, som mal cestovat na SK a to na svoju vlastnu svadbu a dalej kopec inych vec, namiesto toho som musel na poslednu chvilku letiet lietadlom a auto nechat v servise. Jednoducho nebol ziadny priestor riesit to inak..... A to ze som presiel par km, to je jedno. Isiel som max do 1400 -1500ot a vedel som ze to bude turbo, ale na dojazd par km do servisu sa tomu nestalo nic, len som trosku podymil.

Inac, BTW, tie turba co su od BMW nove, nie su nove, ale repasy...... Nove turba nepredavaju... Takze moje stare turbo pojde na repas a ja dostanem ine. Netrapi ma to, nakolko iny system (teda kupit nove turbo) v bmw ani neexistuje a na to turbo dostanem normalnu zaruku. Oni mi tvrdili, ze vsetko na nom je nove, ako keby ze vratim flasku od piva prazdnu a kupim novu, z ktorej uz niekto pil....
wojta

#9 Příspěvek od wojta »

situace katastrofální, ale jestli chceš, můžu ti pomoct - mám repasovaný už hotový turbíny skladem. Záruka 12 měsíců, žádný omezení počtu km, i tady na bmwklubu už poměrně dost lidí má novou turbínu od nás a dnes jsem shodou okolností dvě turbíny posílal na Slovensko - do Žiliny a do Ružomberoku

to co píšeš o nových turbínách přímo v BMW je pravda - všechny vyměňovaný turba od nich jsou repas - stejně jako ty naše (akorát že ty naše stojí cca 30% ceny v BMW - a kvalita je stejná - všechno uvnitř nový)

ty potřebuješ GT2556V, tu mám za 13900,-

můžeme ji poslat do Holandska - byla by tam za 2 dny

jestli chceš nějaký podrobnosti, ozvi se.

tel. +420773455667
airbone

#10 Příspěvek od airbone »

Kurnik, to je smola... keby som vedel skor... Auto som uz nechal na opravu v BMW v NL a momentalne som na slovensku.... A uz by dnes aj malo byt hotove. Cena 13900 je bomba... No, uz je to neskoro :( Ale moc dik za pomoc, aspon si na teba ulozim kontakt pre buducnost, keby nieco...
Odpovědět