Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Díra v plynu
Mám 530d 135kW v kombajnu a od cca. 2500 do 2800-3000 otáček mám díru v plynu. Kolem 2000 auto klasicky brutálně zatáhne, pak povolí a od 3000 už zase poslušně táhne. Někde se tady na to už jednou narazilo, ale neřešil jste někdo přímo ten samý problém? Spotřeba standardní, volnoběh jako hodinky, auto ani nijak divně nekouří. Nevím co s tím. Klasická diagnostika nenašla žádnou chybu.
-
- Klubové ID: 1836
moj triezvy odhat je vaha vzduchu..... nie uplne KO, ale na odchode....Suchinnen píše:Mám 530d 135kW v kombajnu a od cca. 2500 do 2800-3000 otáček mám díru v plynu. Kolem 2000 auto klasicky brutálně zatáhne, pak povolí a od 3000 už zase poslušně táhne. Někde se tady na to už jednou narazilo, ale neřešil jste někdo přímo ten samý problém? Spotřeba standardní, volnoběh jako hodinky, auto ani nijak divně nekouří. Nevím co s tím. Klasická diagnostika nenašla žádnou chybu.
Rešilo se to sice x-krát, ale nikdo to tady nevyřešil, respektive nikdy nenapsal finální zprávu, co teda nakonec vyměnil aby to přestalo. S největší pravděpodovností to bude podávací čerpadlo, protože při plný nádrži je ta díra míň znatelná, což by poukazovalo na to čerpadlo (při větším tlaku maká líp). Jestli jste ho někdo měnil, poraďťe prosím jak se k němu nejlíp dostat.illa-illa píše:Tlacitko HLEDAT. . . . resilo se to tady X krat
-
Jeee, zabudol som vcera mrknut do toho TISU....... Prisiel som vecer domov a zabudol nato..... Ak to este nebudes rozoberat dnes, tak mrknem to vecer a ak ano, tak hadam to bude jednoduche ako popisoval pysta. Inac, ak je to cerpadlo KO, tak sa necuduj, u BMW 530d to nie je ziadna rarita ze odide. Na mojom 530d odislo nemcovi, co mi auto predal, asi 3 - 4 dni pred tym, ako som si mal auto vyzdvihnut a vyplatit. Daval to menit u BMW v DE a stalo to komplet vymena aj s diagnostikou okolo 300-350EUR, lebo mam doma fakturu.Suchinnen píše:Díky za radu. Vyndám ho, zkusím rozebrat jestli nechce jen vyčistit a kdyžtak halt koupím nový.
-
Som z toho trochu jelen, lebo pumpy, ako sa zda su tri - jedna v nadrzi, jedna kdesi naspodu pod vodicom a este nejaka v motorovom priestore. Mne odisla tusim ta tretia....
Zeby to bola ta naspodku? (kliknut pre zvacsenie) - su dve verzie:
Jo, a este natom obrazku chyba jeden bod pre odmontovanie nejakeho krytu na lavej strane, tak ocividne je pod motor. krytom...

Zeby to bola ta naspodku? (kliknut pre zvacsenie) - su dve verzie:
Jo, a este natom obrazku chyba jeden bod pre odmontovanie nejakeho krytu na lavej strane, tak ocividne je pod motor. krytom...

No tak jsme ho vyndali, rozebrali ale žádnou vadu nejevilo. Bylo i vevnitř celkem čisté, jen jeden uhlík je tam maličko odlomený. Každopádně tlak dává správný, takže teď jdu laborovat s váhou vzduchu. Založil jsem nové téma ohledně vyčištění váhy na 3.0d takže jestli jste to už někdo dělal, napište prosím. Pokud je postup stejný jako v případě benzínu, tak si to tu najdu.
-
SKus tu vahu a ak nic, tak by som videl problem aj v regulacii turba....Suchinnen píše:No tak jsme ho vyndali, rozebrali ale žádnou vadu nejevilo. Bylo i vevnitř celkem čisté, jen jeden uhlík je tam maličko odlomený. Každopádně tlak dává správný, takže teď jdu laborovat s váhou vzduchu. Založil jsem nové téma ohledně vyčištění váhy na 3.0d takže jestli jste to už někdo dělal, napište prosím. Pokud je postup stejný jako v případě benzínu, tak si to tu najdu.
Vahu by bolo dobre si od niekoho poziciat a vyskusat...
-
Hm, tak nie za 90 ale za 110
:
http://cgi.ebay.de/BMW-Luftmassenmesser ... dZViewItem
ale prisam bohu,pred par dnami boli za 90 ale u ineho predajcu, nemozem to teraz najst, furt sa to meni....

http://cgi.ebay.de/BMW-Luftmassenmesser ... dZViewItem
ale prisam bohu,pred par dnami boli za 90 ale u ineho predajcu, nemozem to teraz najst, furt sa to meni....