nemáte někdo zkušenost jak poznat zda hučí ložisko kola nebo diferák,v hučení dominuje zvuk ve frekvenci otáčky kola a intenzita hluku se mění v zatáčkách.Připadá mi to na dif. ale někdo tvrdí že to může být ložisko kola. Předem děkuji za vyjádřenou účast
zet píše:nemáte někdo zkušenost jak poznat zda hučí ložisko kola nebo diferák,v hučení dominuje zvuk ve frekvenci otáčky kola a intenzita hluku se mění v zatáčkách.Připadá mi to na dif. ale někdo tvrdí že to může být ložisko kola. Předem děkuji za vyjádřenou účast
Taky jsem to resil, bal jsem se uz o difreak jak svina...bylo to jakoby podupavani zezadu v rytmu jizdy, na lozisko to moc nevypadalo, nejednalo se totiz o zadne klasicke huceni jak to byva.Proste jen rytmicke razy...ovsem postupne se to horsilo a pak uz bylo zretelne, ze na jednu stranu do zatacky je to silnejsi, riskl jsem to a bingo....takze kup lozisko opacne strany, nez na kterou stranu to pri zataceni huci a ver ze to bude ono.Co jsem si totiz zjistoval, tak diferak huci od pomalych rychlosti, ovsem tady to me delalo az tak od 50km/hod..navic diferak by prekj takhle nedupal.
Nezbyvat nez zkusit a verit
Nojo,jenže upřímě řečeno ono se to tak hezky nese(ten zvuk)že si ani nejsem jistý jestli je to ze předu nebo ze zadu. Někdy se mi zdá že to zahučí i při brždění.
jasne , poloos treba dat dole , odpojit na diferaku a vybrat, ale je to pravdepodobne nalisovane , islo to velmi tazko , ja som rovno pri tejto prilezitosti vymenil aj stabilizatory a strmene rucnej brzdy
V zakrutach bol zvuk stale rovnaky , ak som ubral z plynu pri cca. 50-90 , zacala cela kasna mierne vibrovat , obcas sa mi zdalo , ze aj pri pomalej jazde idu od zadnej napravy divne zvuky. Zdalo sa mi , ze to ide skor z pravej strany , nakoniec to bolo lave lozisko. Auto das na zdvihak , ci automat alebo manual das N , skusis vole kolies , ak nic - tak ked roztocis jednotlivo kolesa , da sa to zistit aj podla hluku.