Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

zlobí světlo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
berkelay
Klubové ID: 1823

#1 Příspěvek od berkelay »

Ahoj, tak s nástupem chladnějšího počasí mi nějak začalo blbnout pravé světlo. Nastartuju, zapnu světla ale svítí mi jen levé. Když asi tak 6x zapnu vypnu světla, tak naskočí i to pravé. Když nechám svítít jen to levé tak asi po 5minutách jízdy začne samo od sebe svítit i to pravé, pak už svítí pořád, nebliká, samo nezhasne. Další problém je ten, že v první poloze spínače světel nesvítí žádné světlo :cry: Jak to můžu vyřešit ? Díky.
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

to myslíš,že se nerozsvíti parkovačky?
Mě něco podobnýho dělá mlhovka,ale když zatlačim kontakt,tak svíti.Mrkni,jestli nemáš špatnou tu žárovku,protože někdy když se spáli to vlákno,tak se sem tam při jízdě spojí a normálně něaků dobu svíti.jestli bude ok,tak mrkni na relé.Možná je mírně opálený.Trochu díl mrknu do chytré knížky a napíšu co jsem zistil.
berkelay

#3 Příspěvek od berkelay »

takže závada byla v tomhle konektoru do kterého vedou dva drátky a připojuje se do předního světla, ty drátky byly skoro ulomené, divím se, že to vůbec občas svítilo. Otázkou je, kde bych tohle mohl koupit a jak to připojit zpět bez pájení.

omlouvam se za kvalitu fotky, muj mobil neumi makro
Obrázek
dexter

#4 Příspěvek od dexter »

proč to nechceš připájet?Mě se stalo to samý a připájel sem to a je to v pohodě.U těch předních světel je to dost blbý přístup,ale dá se to.
berkelay

#5 Příspěvek od berkelay »

tak zapájet to nebude problém, akorát bych musel koupit mikropáječku na 12V, ale stejně musím sehnat ten konektor nový, jeho konce jsou totálně zničené, v podstatě je tam jen gumová izolace bez drátu
dexter

#6 Příspěvek od dexter »

Já jsem to pájel klasikou.Já mám redukci z 12 na 220.Takže jsem to měl o něco lepší.A odizoloval jsem to téměř až po tý zasouvací části.Pak sem to pořádně zaizoloval.Taky sem je měl téměř rozpadlý.Jestli se do toho pustíš,tak ten žlutej konektor jde ještě rozdělat,tak,že ti zůstanou o samotě tý kontakty.
berkelay

#7 Příspěvek od berkelay »

jj mas pravdu, koukam na to. Asi to udelam tak, ze koupim obycejnou pajecku na stole k tomu konektoru pripajim dva kratke dratky a cele to pak pomoci nejakych fastonu spojim s temi draty co vedou v aute ke svetlu. A Je To :)
dexter

#8 Příspěvek od dexter »

no myslím že je to jednodužší, rýchlejší a levnější.
Odpovědět