Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

!TEST PALUBNEHO PRISTROJA - KODY A NAVOD E39 (E46,E38)!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
airbone

#1 Příspěvek od airbone »

Tak zohnal som komplet rozpis a navod tych testov pre E39 - v nemcine, avsak diiik uzivatelovi StarML, ktory to vsetko prelozil do cestiny a hodil na web:

Test palubniho pristroje - CZ:

http://sweb.cz/vs31/Test_palubniho_pristroje_CZ.doc

Na stranke su oskenovane aj povodne dokumenty v nemeckom jazyku:

http://sweb.cz/vs31/Test_palubniho_pris ... E_maly.jpg
http://sweb.cz/vs31/Test_palubniho_pris ... _maly1.jpg
http://sweb.cz/vs31/Test_palubniho_pris ... _velky.jpg

ENJOY!

(admin, ak by sa dalo, tak presunut do "Technicke informace".
Bruno75

#2 Příspěvek od Bruno75 »

Vdaka, vyzera to velmi zaujimavo. rad vyskusam :) BTW mas s tym uz nejake skusenosti? A po odblokovani sa daju jednotlive funckie BC prepinat ako normalne tlacitkom na packe vlavo od volantu (na packe smeroviek)?
Pekna vychytavka a konecne si mozem sam nastavit jazyk BC ako budem chciet :D
airbone

#3 Příspěvek od airbone »

Bruno75 píše:Vdaka, vyzera to velmi zaujimavo. rad vyskusam :) BTW mas s tym uz nejake skusenosti? A po odblokovani sa daju jednotlive funckie BC prepinat ako normalne tlacitkom na packe vlavo od volantu (na packe smeroviek)?

Nie, este som to vobec neskusal, nebolo casu. Daj vediet ked vyskusas, co a ako, ale malo by to fungovat na 100%
lupo

#4 Příspěvek od lupo »

airbone píše:
Bruno75 píše:Vdaka, vyzera to velmi zaujimavo. rad vyskusam :) BTW mas s tym uz nejake skusenosti? A po odblokovani sa daju jednotlive funckie BC prepinat ako normalne tlacitkom na packe vlavo od volantu (na packe smeroviek)?

Nie, este som to vobec neskusal, nebolo casu. Daj vediet ked vyskusas, co a ako, ale malo by to fungovat na 100%

nie, nedaju sa prepinat cez tlacitko BC. prepinaju sa pomocou praveho tlacitka na pristrojovke a lavym sa browsuje v ramci submenu. ked ste v menu tomto, BC sa neda ovladat.
Bruno75

#5 Příspěvek od Bruno75 »

Nuz, vcera vecer som to nevydrzal a isiel som si to vyskusat aspon "nasucho" v garazi pri vypnutom motore. :D Najskor som ale volal do lokalneho Bawo-servisu, kde mi nie moc ochotne (citujem: "... na co vam to je, to su technicke udaje pre servis") potvrdili, ze to funguje a ze tym autu nijako nemozem ublizit (moc sa v tom nevyznam, tak som si chcel overit, ci nemozem nieco pos...t, co by som potom nevedel dat do povodneho stavu).
Takze k veci: Ako som uz napisal pekna vychytavka, ale podla mna (aspon na e39 s velkym BC) to poskytuje udaje, ktore mi BC dava aj tak (dojazd, priemer. spotreba, priemer. rychlost...). Odomknutie menu islo hladko, presne ako je to popisane. Uzitocne pre mna bude hlavne ten digitalny otackomer (len pre porovnanie s analogovym na pristrojovke), digitalny rychlomer a ukazatel zostatku paliva v nadrzi (BTW nevedel som, ze Bawo ma rozdelenu nadrz na lavu a pravu...), dobra bude aj okamzita spotreba (ta mi chybala - na Ople Astra som ju v BC mal digitalne, tak som bol trochu sklamany, ze Bawo ma len taku analogovu).
Na zaver drobny detail: ten test kontroliek (test 2) je fakt dost pekne kino, vsetko sa rozsvieti, rucicky idu na doraz, skoro to vyzera, ze som na e39 530d urobil novy rychlostny rekord :D :lol:
Otazocky na koniec: Neviete, ci toto funguje aj na X5, modelovy rad 2000-2006? Nieco take musi byt aj u X5, lebo znamy mi hovoril, ze mu na hraniciach odstavili X5, nieco postlacali na palubke a kontrolovali nejake cisla (zrejme udaje z testu 1). A neviete niekto ako presne sa robi korekcia priemernej spotreby (test 20)? Ten kamos s X5 hovoril, ze mu priemernu spotrebu ukazuje asi o 2l chybne a potreboval by to nejako korigovat.
Este raz diky a v najblizsich dnoch si to vyskusam aj pocas jazdy :D
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

No tak dobre ze to facha.... Ci to funguje na X5 neviem, ale tipnem si ze urcite hej, alebo s nejakymi malymi rozdielmi. Inac neviem co mate vsetci oproti klasickemu analogovemu rucickovemu indikatoru spotreby u BMW.... To je jedna vynimocna perfektna vec u BMW a davam jej sto bodov pred systemom, co ukazuje spotrebu v litroch ciselne. Ja osobne si inak si ani pristroj na indikaciu aktualnej spotreby neviem lepsie predstavit ako rucickovy. Ked vidim v nejakych citroenoch digitalne zobrazovanie rychlosti, objemu nadrze a inych veciach, tak sa mi chce vraciat. Rucickovy pristroj je najlepsi, najpresnejsi a najlepsie citatelny. Preto sa tieto pristroje vyuzivaju aj v lietadlach. A BMW bola firma, ktora zacala na zaciatku vyrabat letecke motory, preto som rad ze zostanu vzdy pri rucikovom ukazatelu spotreby oproti hrackarskym, co ukazuju cisla s refreshom kazdych pat sekund..... Rucickovy pristroj je realita a ak neviete odratat hodnotu na stupnici, je to zle s vami... Mozno je to tym, ze som letecky mechanik a mam rad budiky...
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Bruno75 píše:....lebo znamy mi hovoril, ze mu na hraniciach odstavili X5, nieco postlacali na palubke a kontrolovali nejake cisla (zrejme udaje z testu 1).
To kontrolovali VIN číslo. Je zapsané v ŘJ motoru, pokud nesedí s číslem na karoserii = probléééém. :!:
Bruno75

#8 Příspěvek od Bruno75 »

airbone píše:...Inac neviem co mate vsetci oproti klasickemu analogovemu rucickovemu indikatoru spotreby u BMW.... To je jedna vynimocna perfektna vec u BMW a davam jej sto bodov pred systemom, co ukazuje spotrebu v litroch ciselne. Ja osobne si inak si ani pristroj na indikaciu aktualnej spotreby neviem lepsie predstavit ako rucickovy. Ked vidim v nejakych citroenoch digitalne zobrazovanie rychlosti, objemu nadrze a inych veciach, tak sa mi chce vraciat. Rucickovy pristroj je najlepsi, najpresnejsi a najlepsie citatelny. Preto sa tieto pristroje vyuzivaju aj v lietadlach. A BMW bola firma, ktora zacala na zaciatku vyrabat letecke motory, preto som rad ze zostanu vzdy pri rucikovom ukazatelu spotreby oproti hrackarskym, co ukazuju cisla s refreshom kazdych pat sekund..... Rucickovy pristroj je realita a ak neviete odratat hodnotu na stupnici, je to zle s vami... Mozno je to tym, ze som letecky mechanik a mam rad budiky...

To Airbone: Nic proti rucickovym budikom, je to hold klasika a k BMW to patri :thumbsup: (mimochodom letecke budiky mam tiez celkom rad) Dovolim si ale s Tebou nesuhlasit (kedze mame obaja takmer rovnake e39, vynecham detaily), napriek tomu, ze viem citat rucickove ukazovatele aj stupnice, pri okamzitej spotrebe vidim prd, ci rucicka na stupnici ukazuje 7.0, 7.3 alebo 7.8 l/100 - chlopi z BMW dali hrube ciachovanie po 2 l(nie ze by na tom nejak extra zalezalo), zatialco digital Ti to ukaze presne. Naviac som bol na digital trochu zvyknuty z mojho predchadzajuceho vozitka... :oops:
To aby mi Bawo ukazovalo rychlost len digitalne si neviem a ani nechcem predstavit :huh:
Konecne - a na tom sa asi zhodneme - tieto dodatkove funkcie BC maju sluzit (aspon mne budu) na este lespie a prijemnejsie vychutnavanie radosti z jazdy v BMW :D
P.S. vdaka za dobry tip :Poklona: & keep at good work 8)
airbone

#9 Příspěvek od airbone »

Bruno75 píše:
airbone píše:...Inac neviem co mate vsetci oproti klasickemu analogovemu rucickovemu indikatoru spotreby u BMW.... To je jedna vynimocna perfektna vec u BMW a davam jej sto bodov pred systemom, co ukazuje spotrebu v litroch ciselne. Ja osobne si inak si ani pristroj na indikaciu aktualnej spotreby neviem lepsie predstavit ako rucickovy. Ked vidim v nejakych citroenoch digitalne zobrazovanie rychlosti, objemu nadrze a inych veciach, tak sa mi chce vraciat. Rucickovy pristroj je najlepsi, najpresnejsi a najlepsie citatelny. Preto sa tieto pristroje vyuzivaju aj v lietadlach. A BMW bola firma, ktora zacala na zaciatku vyrabat letecke motory, preto som rad ze zostanu vzdy pri rucikovom ukazatelu spotreby oproti hrackarskym, co ukazuju cisla s refreshom kazdych pat sekund..... Rucickovy pristroj je realita a ak neviete odratat hodnotu na stupnici, je to zle s vami... Mozno je to tym, ze som letecky mechanik a mam rad budiky...

To Airbone: Nic proti rucickovym budikom, je to hold klasika a k BMW to patri :thumbsup: (mimochodom letecke budiky mam tiez celkom rad) Dovolim si ale s Tebou nesuhlasit (kedze mame obaja takmer rovnake e39, vynecham detaily), napriek tomu, ze viem citat rucickove ukazovatele aj stupnice, pri okamzitej spotrebe vidim prd, ci rucicka na stupnici ukazuje 7.0, 7.3 alebo 7.8 l/100 - chlopi z BMW dali hrube ciachovanie po 2 l(nie ze by na tom nejak extra zalezalo), zatialco digital Ti to ukaze presne. Naviac som bol na digital trochu zvyknuty z mojho predchadzajuceho vozitka... :oops:
To aby mi Bawo ukazovalo rychlost len digitalne si neviem a ani nechcem predstavit :huh:
Konecne - a na tom sa asi zhodneme - tieto dodatkove funkcie BC maju sluzit (aspon mne budu) na este lespie a prijemnejsie vychutnavanie radosti z jazdy v BMW :D
P.S. vdaka za dobry tip :Poklona: & keep at good work 8)

Mne viac vonaju rucickove budiky. ENJOY and Greetings from netherlands...
Trickym

#10 Příspěvek od Trickym »

Bol som pozerat na inzerat BMW 530d r.v. 2000 a pri tom teste kontroliek (test 2) nezasvietila kontrolka airbagu ani ABS. ABS normalne funguje - vyskusane. Auto bolo burane a uz je opravene. Je mozne ze tam nema bagy? Ked startuje tak mu kontrolka bagov normalne sama zhasne. Nemoze to byt prepojene len cez odpor a bagy tam nema?
Birkoff

#11 Příspěvek od Birkoff »

Trickym píše:Bol som pozerat na inzerat BMW 530d r.v. 2000 a pri tom teste kontroliek (test 2) nezasvietila kontrolka airbagu ani ABS. ABS normalne funguje - vyskusane. Auto bolo burane a uz je opravene. Je mozne ze tam nema bagy? Ked startuje tak mu kontrolka bagov normalne sama zhasne. Nemoze to byt prepojene len cez odpor a bagy tam nema?

Není to tak že by se rozsvítily úplně všechny kontrolky, většina ale ano. Zrovna ty bagy jsou zvlášť a pokud se rozsvítí a pak zhasne, je to v pořádku. Problém by byl kdyby vůbec nezhasla a nebo kdyby se pak rozsvítila znovu.
airbone

#12 Příspěvek od airbone »

Birkoff píše:
Trickym píše:Bol som pozerat na inzerat BMW 530d r.v. 2000 a pri tom teste kontroliek (test 2) nezasvietila kontrolka airbagu ani ABS. ABS normalne funguje - vyskusane. Auto bolo burane a uz je opravene. Je mozne ze tam nema bagy? Ked startuje tak mu kontrolka bagov normalne sama zhasne. Nemoze to byt prepojene len cez odpor a bagy tam nema?

Není to tak že by se rozsvítily úplně všechny kontrolky, většina ale ano. Zrovna ty bagy jsou zvlášť a pokud se rozsvítí a pak zhasne, je to v pořádku. Problém by byl kdyby vůbec nezhasla a nebo kdyby se pak rozsvítila znovu.

Myslim ze ani mne nesvietia uplne vsetky kontrolky. Kuknem to dnes.
Milhaus_

#13 Příspěvek od Milhaus_ »

Diky moc za navod!
Taky jsem to vyzkousel (E39, r. 2001 19. tyden, 525dAT) a hlavne test 2 - budiky je hezka podivana ;-)) rozhodne se nerozsviti vsechny kontrolky, bagy mezi nimi nejsou.
nejake dalsi kody jsou primo tady ve FAQ http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... nt&tid=194

Mezi "nepouzitymi" testy 15-18 je tusim pod 16. testem (mozna 17. - nevim ted) teplota oleje, ale zadny udaj - jen pomlcky.
Mate tam nekdo teplotu? Ptam se jestli mam zacit patrat jestli je vadny snimac nebo jestli to je jen polozka v menu ktera nakonec zustala zcela bez vyuziti...

A jeste jeden dotaz: jak se dostanu do servisniho menu autoradia? Mam 16:9 navi, do servisniho menu pocitace + navi se dostanu (Menu -> polozka "Set" -> drzet tlacitko "Menu" alespon 8s), ale radio ne - podle ruznych zdroju by to melo byt bud: a) ihned po zapnuti drzet tlacitko "Select" na dlouhou dobu (nektere weby rikaji az 20s) nebo b) radio zapnout -> vypnout -> zapnout (ale nikdo nerika v jakem rezimu - radio? CD? tape?), pak tlacitko "Info" -> volba "RDS" -> drzet stistknuty pravy otocny ovladac alespon 8s.
Taky je zvlastni ze mam navigaci MK III, ktera by podle ruznych zdroju uz mela umet split screen pri navi, ale nezvlada .. jeste jsem nezkousel stahnout novejsi firmware, ale to me tolik netrapi.

diky moc
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Milhaus_: Split screen se nastavuje pod položkou "Set" (vlevo dole). Poslední verze sw pro MK3 je 3-1/63
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
airbone

#15 Příspěvek od airbone »

Milhaus_ píše:Diky moc za navod!
Taky jsem to vyzkousel (E39, r. 2001 19. tyden, 525dAT) a hlavne test 2 - budiky je hezka podivana ;-)) rozhodne se nerozsviti vsechny kontrolky, bagy mezi nimi nejsou.
nejake dalsi kody jsou primo tady ve FAQ http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... nt&tid=194

Mezi "nepouzitymi" testy 15-18 je tusim pod 16. testem (mozna 17. - nevim ted) teplota oleje, ale zadny udaj - jen pomlcky.
Mate tam nekdo teplotu? Ptam se jestli mam zacit patrat jestli je vadny snimac nebo jestli to je jen polozka v menu ktera nakonec zustala zcela bez vyuziti...

A jeste jeden dotaz: jak se dostanu do servisniho menu autoradia? Mam 16:9 navi, do servisniho menu pocitace + navi se dostanu (Menu -> polozka "Set" -> drzet tlacitko "Menu" alespon 8s), ale radio ne - podle ruznych zdroju by to melo byt bud: a) ihned po zapnuti drzet tlacitko "Select" na dlouhou dobu (nektere weby rikaji az 20s) nebo b) radio zapnout -> vypnout -> zapnout (ale nikdo nerika v jakem rezimu - radio? CD? tape?), pak tlacitko "Info" -> volba "RDS" -> drzet stistknuty pravy otocny ovladac alespon 8s.
Taky je zvlastni ze mam navigaci MK III, ktera by podle ruznych zdroju uz mela umet split screen pri navi, ale nezvlada .. jeste jsem nezkousel stahnout novejsi firmware, ale to me tolik netrapi.

diky moc

Skus nieco pohladat tu: http://www.bimmernav.com/Advanced_Progr ... splay.html
ras11

#16 Příspěvek od ras11 »

Nemate niekto popis kodov ktore mozu byt zaznamenane v teste 14?
Malo by sa jednat o chybove kody, neviem teraz ci niesu v hexa tvare, proste si pametam ze v predchadzajucom bawe som tam nejake mal ale nevedel som si to rozkodovat ani som ich popis nikde nenasiel...
Michall

#17 Příspěvek od Michall »

Tak jsem to vyzkoušel a zjistil,že se někdo hrabal ve stavu ujetých kilometrů.Protože mi to ukazuje jen čtyři poslední čísla a místo prvních dvou mám jen pomlčky. :(
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bandaliiiro »

ten test je spica, spotreba, objem paliva, parada, vse funguje, mam E39 `96
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Rad bych dal do tech.sekce, ale to by bylo dobre to trochu vice popsat :-)
Aktel

#20 Příspěvek od Aktel »

Ahoj vsichni, mam trosku problem... nejak me to nefunguje, nic mi to neukaze mam E39 530D rok 2000. Ten klasickej test jak se drzi to prave tlacitko tak to jde, ale nejede ten servisni test.. Prosim moc o radu...
Dekuji
Odpovědět