Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

silentbloky zadní nápravy - výměna

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
jumbo

#1 Příspěvek od jumbo »

chci se zeptat. Při výměně soudečkových silentbloků, který se tak rády vytrhávají a potom rameno bouchá do kastle je jak složitá jejich výměna? Slyšel jsem, že celá zadní náprava musí dolů. Je to tak? Díval jsem se a zase tak složitě to nevypadá, otázka je jestli guma půjde vytáhnout nebo to musí dolů na lis?!

dík
na obrázku díl č.2
http://www.ukazto.com/?img=nprava-ayi1.jpg
Miguel

#2 Příspěvek od Miguel »

Když nemáš spešl přípravek tak musí náprava dolů.
bob
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bob »

vsechno jde,kdyz se chce ,ale ja kuli tomu taky vyndal napravu . jinak ti nezbyde nez kutat a udolavat .. nabrus si sroubovak a priprav si list z pilky .. casem je urcite vystouras :wink:
Fugo

#4 Příspěvek od Fugo »

jak píše bob, jinak někde v německu na webu jsem viděl velice jednoduchý přípravek na demontáž, snad na e34.de
kosa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kosa »

je to jednoduchý přípravek s kterým je to práce na chvíli ...jinak vytáhnout ven ale jde to tak i tak a je na 34 jiný než na 39
BMWHonza

#6 Příspěvek od BMWHonza »

taky se na to zítra chystám, žádný přípravek nemám.... snad se mi to povede......

ps: vůbec se mi do toho nechce...
Kail

#7 Příspěvek od Kail »

Když už je tady o tom řeč,předpokládám že když je v špatnej tenhle silentblok,tak to tluče do kastle neustále,při průjezdu dírou atd,že?Já mám ale jiný problém,něco na zadku tluče vždy když je motor v záběru - prostě když se rozjíždím nebo jedu na volnoběh a vezmu za to tak tam něco klepne,jinak ne...čím to?
Fugo

#8 Příspěvek od Fugo »

tak něco podobnýho mě dělalo středový ložisko na kardanu
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pivson »

No když mě to dělali přímo v BMW, tak na tom asi nějákej stahovák a něják to nahřejvali. Protože starej díl byl opalenej od nahřatí :-) :-)
BMWHonza

#10 Příspěvek od BMWHonza »

Tak dnes jsem ty silentbloky měnil, řeknu vám ...už nikdy více.
šroubováky, majzlíky, sekáčky, mraky WD, utahanej jsem jak ...... a nakonec autogen a vypálit, spousty mokrejch hadrů a kýbl s vodou.
Mám to za sebou, ale pro příšte si musím někde sehnat ten přípravek o kterém je tu zmínka.

jak jsem řek, takhle již nikdy více...... :x
kosa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kosa »

BMWHonza píše:Tak dnes jsem ty silentbloky měnil, řeknu vám ...už nikdy více.
šroubováky, majzlíky, sekáčky, mraky WD, utahanej jsem jak ...... a nakonec autogen a vypálit, spousty mokrejch hadrů a kýbl s vodou.
Mám to za sebou, ale pro příšte si musím někde sehnat ten přípravek o kterém je tu zmínka.

jak jsem řek, takhle již nikdy více...... :x

JO jo já to vím a proto mám přípravek.... :lol:
Maxiczech

#12 Příspěvek od Maxiczech »

Tohle jsou hrozný praktiky. :roll: Buď rád, že ti to auto nevzal plamen. :evil: Jdi do baru a pěkně to olav :!:
Kail

#13 Příspěvek od Kail »

Maxiczech píše:Tohle jsou hrozný praktiky. :roll: Buď rád, že ti to auto nevzal plamen. :evil: Jdi do baru a pěkně to olav :!:

Jj,je nám to jasný,měl jet na diagnostiku,co :lol:
Pavel H

#14 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše:Tohle jsou hrozný praktiky. :roll: Buď rád, že ti to auto nevzal plamen. :evil: Jdi do baru a pěkně to olav :!:

No jo, ale kam teď jezdit, když mají v BMW servise takový praktiky? No...Maxiczechu raď...
Maxiczech

#15 Příspěvek od Maxiczech »

Chceš mi snad Pavlíku namluvit, že to dělaj v BMW autogenem? Tak to už ti opravdu nevdechnu.. :roll:
Pavel H

#16 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše:Chceš mi snad Pavlíku namluvit, že to dělaj v BMW autogenem? Tak to už ti opravdu nevdechnu.. :roll:

Ne, kdepak, Pivson si ty starý SB opálil sám.
Autogen je mnohdy poslední pomoc, tak se vzpamatuj a přestaň tady kydat takový blbosti.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Huska »

Pavel H píše:
Maxiczech píše:Chceš mi snad Pavlíku namluvit, že to dělaj v BMW autogenem? Tak to už ti opravdu nevdechnu.. :roll:

Autogen je mnohdy poslední pomoc, tak se vzpamatuj a přestaň tady kydat takový blbosti.

Pavle nechci tě zklamat ale na hliníkovou nápravnici autogenem eeeeee správný postup je pomocí horkovzdušné pistole nařát a pomocí "přípravku" stáhnout..... nové mít v mražáku a "přípravku" natlačit

práce je to na 2hodky všechny 4ks ....... při špatném postupu je velké riziko že nápravnice praskne... jinak tyto silenbloky nejlevněji vychází v BMW :-) ... jsou tam levnější než v Kelly :-(

Kdyby měl někdo zájem o dva starší použitelné tak za symbolickou cenu jsou k mání (měnili jsme všechny za nové)

:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Pavel H

#18 Příspěvek od Pavel H »

Huska píše:
Pavel H píše:

Pavle nechci tě zklamat ale na hliníkovou nápravnici autogenem eeeeee správný postup je pomocí horkovzdušné pistole nařát a pomocí "přípravku" stáhnout..... nové mít v mražáku a "přípravku" natlačit

Pivson NEMA hlinikovou napravu :-) U E39 a novejsich je to samo neco jineho!
marwal
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od marwal »

jak vypadá ten přípravek, je možné jej od někoho zapůjčit?
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pivson »

Pavel H píše:
Huska píše:
Pavel H píše:[quote="Maxiczech"]Chceš mi snad Pavlíku namluvit, že to dělaj v BMW autogenem? Tak to už ti opravdu nevdechnu.. :roll:

Pivson NEMA hlinikovou napravu :-) U E39 a novejsich je to samo neco jineho![/quote]

Přesně tak, prostě to nahřejou a jde to dolů :-)
Nebylo to moc opalený, škoda že jsem to už vyhodil :-)
Odpovědět