Ja ti poradim. Kdyz uz chses setrit a lejt do auta takovy sra..., tak si kup Mercedesa w123 v nafte a do toho lej co chces... Ten snese i vyjetej olej...
Já když slyším o tom nesmyslu jak se bude přidávat nějaký bordel do nafty a benzínu tak bych zabíjel. Naše motory jsou dělaný na kvalitní palivo a né na nějaké sračky! Generálky nám bude platit Bursík a ta jeho banda nebo kdo?
A o tom, že se palivo bude kazit cca po 2 měsících ani nemluvě. Dost dopravců si na konci roku nakoupí naftu kvůli nákladům, která mu vystačí cca půl roku a teď z ní bude nepoužitelná břečka!
No nic zase jsem se nasral, že já jsem vůbec reagoval
Nejvhodnější auto pro bionaftu nebo rostliný olej je Mercedes W 124 200D-250D-300D. Má klasické řadové čerpadlo, které není tolik náchylné na opotřebení, takže do něj můžete opravdu lít i použitý vyfritovaný olej (samozřejmě řádně přefiltrovaný). Na zimu je lepší olej ředit kvůli tuhnutí aditivy.
Není třeba mít strach a kupovat hned celý motor, to opravdu ne. Odejde jen čerpadlo nebo trysky..
Vzhledem k tomu, že díly (nebo i repase čerpadla) na starou W124 jsou v tomto ohledu levnější než na TDS, asi nebude příliš vhodné experimentovat u BMW s palivem pro auto nepředepsaným. Ikdyž na některých čerpacích stanicích je kvalita nafty mnohdy horší než čistý rostliný olej.. A dokonce i u stanic vyhlášených značek...
Ten mercedes opravdu snese hodně,ale má to jeden předpoklad a to že je v pohybu,jak se to tam nechá,tak se to zalepí a je vymalováno.Já už jsem téměř rozhodnutej,že jak to auto dám dohromady,tak půjde z baráku,sice na tom asi uletím,ale každá zkušenost holt něco stojí.
Mergla 124 200D jsem měl. Byl to dobrej koráb, ale línej, jak mr.ka. Když viděl kopec, tak se lekl a já řadil pomalu za 3. Nic jinýho než naftu jsem tam nelil a byl to fakt držák. K BIO naftě asi toliko. Začali jsme na firmě tankovat do dodávek Jumpera a Boxera Bio sračku a u obou odešlo TURBO. U Jumpera tak cca za 6 měs. a u Boxera po roce. Nevím, zda-li je to náhoda, ale bylo to tak. V servise nám řekli, že do aut z Turbem by se tenhle kýč lejt vůbec neměl.
S E36 325td jsem na bio od OMV jezdil víc jak rok a bez problému. Po delším stání v zimě se akorát zasral palivový filtr. Po vyčištění zase OK... Pokles výkonu byl neznatelný. Kamarád s žabožroutem a motorem bez turba už pokles výkonu pozoroval a přestal to tankovat.
Na vyfritovanej olej z hospody jsem jezdil v Citroenu Bx a za tu dobu se mi na palivu 3x zaplatil gratis je proste gratis bionaftu do bmw bych lil pokud by mi ji nekdo nabid do 15kc , hodne jezdim, takze by nestala a nekazila se (myslim do td , tds do neceho novyho jako 3,0d ani napad!!!!)
nevim jak a co ale puvodni učel bionafty byl pohánět zemědělské stroje. Ja je opravuji a vim že něteré zahraniční firmy co vyrabeji traktory a zemedelskou techniku maji v papírech že se do nich bionafta lít stryktně zakazuje jinak končí záruka
Mno, tak to je dobrej mazec. Jen mne napadá, jak by výrobce dokazoval, že tam někdo lil bionaftu, když nádrž logicky proleju normální naftou a pak jim ten traktor hodím na ponk a budu ho chtít vošéfovat v záruce..
Maxiczech píše:Mno, tak to je dobrej mazec. Jen mne napadá, jak by výrobce dokazoval, že tam někdo lil bionaftu, když nádrž logicky proleju normální naftou a pak jim ten traktor hodím na ponk a budu ho chtít vošéfovat v záruce..
no myslim si ze kdyby vyrobce udelal rozbor sracek z cerpadla,ci nekde kde se uzajuji malinke kousky nafty..tak by poznali ze se nejedna o dobrou naftu...kor kdybys po nich chtel v zaruce novej motor....to by se znazily najitz cokoliv