Odešlo mi podávací čerpadlo E39 525tds. Po výměně jsem dotankoval a 400km v pohodě. Potom když jsem jel z kopce auto chcíplo - při startování šli od filtru k čerpadlu vzduchové bublinky. Po té co jsem nádrž dotankoval vzduch nejde. Otázky tedy jsou:
1. co se udělalo špatně při výměně čerpadla? /myslím, že nic špatně udělat nejde/
2. je možné, že tam zůstala vzduchová kapsa?
3. nesetkali jste se s tím, že pod 30 litrů v nádrži padala nafta? /přepadové hadičky mám vyměněné/
Zkusil bych prohlédnout a přetáhnout hadičky na palivové čerpadle, nic jiného mě nenapadá, překontrolovat těsnost celého vedení........ ale spíš to bude v nádrži ( když to to nad 30 litrů nedělá )
Čerpadlo bylo nové ale problém je jinde. Když jsem vyndal hadičku od filtru k čerpadlu, tak při startování z filtru nestříkala nafta. To znamená, že čerpadlo i když je slyšet že jde nedává a naftu si táhne jen vstřikovací. Mechanik se s tím musí nějak poprat...........
Tomcat14 píše:Čerpadlo bylo nové ale problém je jinde. Když jsem vyndal hadičku od filtru k čerpadlu, tak při startování z filtru nestříkala nafta. To znamená, že čerpadlo i když je slyšet že jde nedává a naftu si táhne jen vstřikovací. Mechanik se s tím musí nějak poprat...........
Odpojil jsem a nedává ani tam. Chyba je tedy na cestě od nádrže k filtru. Díval jsem se na ETK a tam je na přívodní trubce k filtru nějaký váleček bez popisu a označení. Co by to mohlo být?
Tlačí podezřele málo. Doufám tedy, že se jedná o vadný kus z výroby a reklamuji ho. Pokud to nebude tím, tak fakt nevím. Nádrž, trubky i síta jsou čisté.
ten váleček co jsi našel je druhý pomocný čerpadlo, tlačí kolem 3bar, to co je v nádrži tlačí jen 0,5 bar.. řek bych že máš špatný spíš to čerpadlo pod řidičem
mám úplně stejnej problém už asi půl roku, furt jezdím na plnou nádrž, jedinej rozdíl je že mě to dělá po ujetí cca. 350km, měl jsem to 3x rozebraný a nic, jediný co budu příště zkoušet je vyměnit tu plastovou hadičku co vede od čerpadla, je taková tuhá a klidně při manipulaci mohla někde malinko prasknout jinak pak už snad jenom koupit nový čerpadlo