Vie niekto s istotou povedat, ci odchadza na 524 spojkovy valcek? Po vymene spojky, p. taniera a zotrvacnika obcas, ked stlacam pedal spojky tak je pedal makky. Moze to byt spojkovym valcekom? Kvapalina sa nestraca. Poradte kde je chyba.
Podle mého názoru může. U bývalé E30 mi spojkový váleček u pedálu (vnitřní) dělal to, že při jemném (pomalém) sešlápnutí se pomalu propadl na zem a spojka nevystavila. Při prudším (razantním) šlápnutí v pohodě. Postupně se to zhoršovalo, tak jsem ho vyměnil a od tý doby pohoda (funguje normálně).
dubar píše:aj pri vysliapnuti sa pedal nesprava normalne. Ako keby nebol spatny tlak ? Ze by odisiel pritlacny tanier????
A co ti to přesně dělá? Jde to jen děsně zlehka, ale spojka normálně vystavuje? Ovzdušnil jsi to pořádně?? Chce to opravdu trošku dýl ovzdušňovat - zy bubliny můžou vystoupat až nahodu a pak než je dostaneš zase dolu a ven.... kdy ti to začalo dělat? Jen tak nebo jsi se v tom vrtal?
Nove zistenie - robi mi to len pri nizkych otackach. Ked vytocim otacky do 3000/min. spojkovy pedal je normalny. Pri otackach okolo 2000/min. sa tato chyba prejavuje. Netusim co by to mohlo byt.
dubar píše:Nove zistenie - robi mi to len pri nizkych otackach. Ked vytocim otacky do 3000/min. spojkovy pedal je normalny. Pri otackach okolo 2000/min. sa tato chyba prejavuje. Netusim co by to mohlo byt.
Zkusil jsi to už pořádně ovzdušnit?? Tak jednu nebo púůl decky vylij ovzdiüšňováním... víš jak se vlastně ovzdušňuje? Jeden hamtne na spojku na podlahu a druhej pod autem povolí ovzdušňovací šroub - tím vychčije brzdovka. V moment kdy už neteče se ovzdušňovák zase utáhne a maník u spojky spojku pustí.... radši pomaleji... no a repeté... šlápnout, povolit, utáhnout pustit.... dokaď tohle neuděláš, nic dál bych neřešil... ten prolínající pístek se mi nezdá moc pravděpodobnej... to by jsi poznal - když vyndáš spojkovej váleček - dvě matky na třináctku - byl by ochcanej od brzdovky... tu poznáš že si jí lízneš a má takovou pachu't.. narozdíl od motoráku a převodového oleje:)))) Jo a když budeš ovzdušňovat - tak ke konci nesmíš slyšet ani vidět absolutně žádný vycházející bublinky!!! To by byla jinak někde v prdeli nějaká hadice či co...