Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Spojkovy pedal?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dubar

#1 Příspěvek od dubar »

Vie niekto s istotou povedat, ci odchadza na 524 spojkovy valcek? Po vymene spojky, p. taniera a zotrvacnika obcas, ked stlacam pedal spojky tak je pedal makky. Moze to byt spojkovym valcekom? Kvapalina sa nestraca. Poradte kde je chyba. :cry: :cry: :cry:
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

Podle mého názoru může. U bývalé E30 mi spojkový váleček u pedálu (vnitřní) dělal to, že při jemném (pomalém) sešlápnutí se pomalu propadl na zem a spojka nevystavila. Při prudším (razantním) šlápnutí v pohodě. Postupně se to zhoršovalo, tak jsem ho vyměnil a od tý doby pohoda (funguje normálně).
dubar

#3 Příspěvek od dubar »

aj pri vysliapnuti sa pedal nesprava normalne. Ako keby nebol spatny tlak ? Ze by odisiel pritlacny tanier????
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lenoch »

dubar píše:aj pri vysliapnuti sa pedal nesprava normalne. Ako keby nebol spatny tlak ? Ze by odisiel pritlacny tanier????

A co ti to přesně dělá? Jde to jen děsně zlehka, ale spojka normálně vystavuje? Ovzdušnil jsi to pořádně?? Chce to opravdu trošku dýl ovzdušňovat - zy bubliny můžou vystoupat až nahodu a pak než je dostaneš zase dolu a ven.... kdy ti to začalo dělat? Jen tak nebo jsi se v tom vrtal?
Diesel

#5 Příspěvek od Diesel »

Jo jo taky bych to typoval ze to bude spatne odvzdusneny. A nebo spatnej tesnici krouzek na valecku.
dubar

#6 Příspěvek od dubar »

Nove zistenie - robi mi to len pri nizkych otackach. Ked vytocim otacky do 3000/min. spojkovy pedal je normalny. Pri otackach okolo 2000/min. sa tato chyba prejavuje. Netusim co by to mohlo byt. :cry:
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od lenoch »

dubar píše:Nove zistenie - robi mi to len pri nizkych otackach. Ked vytocim otacky do 3000/min. spojkovy pedal je normalny. Pri otackach okolo 2000/min. sa tato chyba prejavuje. Netusim co by to mohlo byt. :cry:

Zkusil jsi to už pořádně ovzdušnit?? Tak jednu nebo púůl decky vylij ovzdiüšňováním... víš jak se vlastně ovzdušňuje? Jeden hamtne na spojku na podlahu a druhej pod autem povolí ovzdušňovací šroub - tím vychčije brzdovka. V moment kdy už neteče se ovzdušňovák zase utáhne a maník u spojky spojku pustí.... radši pomaleji... no a repeté... šlápnout, povolit, utáhnout pustit.... dokaď tohle neuděláš, nic dál bych neřešil... ten prolínající pístek se mi nezdá moc pravděpodobnej... to by jsi poznal - když vyndáš spojkovej váleček - dvě matky na třináctku - byl by ochcanej od brzdovky... tu poznáš že si jí lízneš a má takovou pachu't.. narozdíl od motoráku a převodového oleje:)))) Jo a když budeš ovzdušňovat - tak ke konci nesmíš slyšet ani vidět absolutně žádný vycházející bublinky!!! To by byla jinak někde v prdeli nějaká hadice či co...
dubar

#8 Příspěvek od dubar »

odvzdusnim a dopisem aky je stav. Vdaka.
dubar

#9 Příspěvek od dubar »

Vymenena komplet kvapalina, odvzdusnene, skontrolovane valceky, a pedal je stale rovnaky. :twisted:
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od gyrous »

Funguje-li spojka, bude to třeba pružina na pedálu.
Odpovědět