Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

klima a cvakající kompresor

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dexter

#1 Příspěvek od dexter »

Nazdárek kluci.Mam problem.Na moji 520 e 34 rv94 jsem si nechal naplnit klimu,protože,jsem byl v tom,že je prázdná a tudiž nefunkční.Tak jsem ji nechal naplnit a tam jsme přišli na to,že je utrhlá kostra,tak jsem ji udelal a kompresor se rozeběhl,ale po chvíli se vypnul a znova rozjel a zase vypnul a dělá to pořád.Prostě se asi po sekundových intervalech zapíná a vypíná.Nesetkal se někdo s takovím problémem?A cvaká spolu sním i něaké bílé relé na leví straně,ale když jsem ho vytáhnul,nic se nezměnilo.Tak jsem ho znovu nasunul.Nevíte co by stím mohlo bejt?Za info mooooc děkuji.
Birkoff
Klubové ID: 989

#2 Příspěvek od Birkoff »

To může dělat několik věcí. Co si pamatuju tak ve výparníku uvnitř auta je čidlo proti zamrznutí, pokud se nestačí odebírat "chlad" tak vypíná kompresor (na chvíli). Pak je další čidlo/čidla na nízký nebo příliš vysoký tlak chladiva, ty také vypínají kompresor. No a v neposlední řadě nějaká ta elektroinstalace. Chyba může být prakticky kdekoliv, popř kombinace. Určitě zkontroluj zda se točí přídavný ventilátor (elektrický) před chladičem klimačky.
dexter

#3 Příspěvek od dexter »

ten ventilator se spustí.koukal jsem i pod plast co je ze strany spolujezdce a tam byl neakej termostat,nebo to je něake čidlo.když jsem ho vypojil,vypnul se i kompresor.Tak jsem ho znovu připojil.
dexter

#4 Příspěvek od dexter »

ještě se chci zeptat,kde jsou ty čidla na vysoký a nízky tlak?A co se stane když ich vypojím?Oni spínají a rozpínají kompresor?Kdybych je skusil vynechat?,nebo dávají něaký signal pro řídíci jednotku kompresoru(jestli něakú má)?
dexter

#5 Příspěvek od dexter »

když jsem propojil to tlakove čidlo,tak vše funguje v pohodě,ale zajíma mě.co se muže stat,když to nechám propojený.Nevíte mi k tomu nekdo neco říct?Nemůže to neak bouchnout,nebo tak něco?A když budu chtít vyměnit to čidlo,musím vypustit klímu?
Odpovědět