Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M50 - klepání, spojka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od miloshm »

Všimnul jsem si, že se mě při chodu na volnoběh od motoru ozývá klepání, který při vyšlápnutí spojky mizí. Má někdo tip, co by to mohlo způsobovat?
Funkci Hledat jsem použil, ale nic nenašel.
Díky předem za rady!
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BMWAK »

spojkový ložisko?
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pietro »

BMWAK píše:spojkový ložisko?

Má pravdu, předseda.... :D
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od miloshm »

Máš na mysli pozici 4?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05

Předpokládal bych, že když by bylo špatný tohle ložisko, tak by se to ozvalo při vypnutý spojce a ne při nesešlápnutým pedálu, ale je to jen moje spekulace. Kolik se tak s tím dá ujet než se to vysype úplně? Mám servis objednanej až na příští tejden a do tý doby asi ještě tak 2000 km najedu.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pietro »

miloshm píše:

Máš na mysli pozici 4?

Předpokládal bych, že když by bylo špatný tohle ložisko, tak by se to ozvalo při vypnutý spojce a ne při nesešlápnutým pedálu, ale je to jen moje spekulace. Kolik se tak s tím dá ujet než se to vysype úplně? Mám servis objednanej až na příští tejden a do tý doby asi ještě tak 2000 km najedu.

Jo, pozice 4. A je slyšet, když je spojka NEvyšlápnutá. A pokud neřve vysloveně MOC, tak 2tis. km zvládne ještě skoro jistě..
mirin

#6 Příspěvek od mirin »

Ložisko převodovky v předloze.Dá se s tím najet ještě spousta km.
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od miloshm »

Neřve to, jen klepe a to jen při nevyšlápnutý spojce a na volnoběh (při otáčkách slyšet není, ale možná klepe pořád).
Ložisko v předloze? To by se mě zdálo pravděpodobnější, protože to při vyšlápnutí spojky přestane klepat. Ložisko samo o sobě asi moc stát nebude, ale ta práce s tím! :( Co si mám představit pod spoustou km?
psena
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od psena »

Pietro píše:
miloshm píše:

Máš na mysli pozici 4?

Jo, pozice 4. A je slyšet, když je spojka NEvyšlápnutá. A pokud neřve vysloveně MOC, tak 2tis. km zvládne ještě skoro jistě..

Proc sem porad cpes svuj spatnej nazor?
Je to samozrejme spise lozisko predlohoveho hridele na prevodovce(vydrzi jeste dlouho, takhle je postizeno dost starsich aut, opravovat to nema smysl), spojkovy lozisko to neni urcite, protoze to bez seslapnuti neni vubec unaseno...bylo to tu reseno 100krat, tak pokud nemas zakladni znalosti, tak se aspon nauc cist.
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od miloshm »

psena píše:Je to samozrejme spise lozisko predlohoveho hridele na prevodovce(vydrzi jeste dlouho, takhle je postizeno dost starsich aut, opravovat to nema smysl), spojkovy lozisko to neni urcite, protoze to bez seslapnuti neni vubec unaseno...bylo to tu reseno 100krat, tak pokud nemas zakladni znalosti, tak se aspon nauc cist.

Když to nemá cenu opravovat, tak jak to vyřešit? Nemůže se to časem vysypat tak, že někde zůstanu viset na cestě? A když neopravovat, tak jedině sehnat jinou převodovku, že? A co když bude ve stejným nebo horším stavu? Nebo se stav dá nějak zjistit bez demontáže?
magic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od magic »

mám stejnej problém, už když jsem auto koupil to tam bylo
od te doby jsem najel 12500km a furt pohoda, naopak ještě když vypnu motor, tak se to tak zatřepe a hodně zarachotí, a když držím spojku tak je to klidne, ale tohle prej dělá strvák, tak nevím
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od lenoch »

magic píše:mám stejnej problém, už když jsem auto koupil to tam bylo
od te doby jsem najel 12500km a furt pohoda, naopak ještě když vypnu motor, tak se to tak zatřepe a hodně zarachotí, a když držím spojku tak je to klidne, ale tohle prej dělá strvák, tak nevím

Prostě tyhle auta maj už svý za sebou. Mě to dělalo taky... stačilo někdy jen dupnout na plyn a pak to přestalo... na chvilku:))) Je v čudu opravdu ložisko na hrušce. Nový stojí 1200,- ted se o něj dost zajímám taky....:)) Nicemu to neva jen je celkem nevkusne, kdyz to drnci jako popelnice... to mě dost vadí...
psena
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od psena »

U me to asi ma cenu vymenit (taky me to zarachoti, kdyz vypnu motor, jinak ok) protoze moje prevodovka je tak 20K, ale na ostatni je to kolem 5 000 a min a to se vymena nevyplati.
landys
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od landys »

Taky se přikláním k převodovce, prý je to od 250 tisíc km běžný a mě to dělá od doby co jsem to koupil a nalítal jsem hafo kilásků beze změny.
Zvedl jsem mu trošku volnoběh a už nedělá ostudu :-)
mirin píše:Ložisko převodovky v předloze.Dá se s tím najet ještě spousta km.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pietro »

Proc sem porad cpes svuj spatnej nazor?
Je to samozrejme spise lozisko predlohoveho hridele na prevodovce(vydrzi jeste dlouho, takhle je postizeno dost starsich aut, opravovat to nema smysl), spojkovy lozisko to neni urcite, protoze to bez seslapnuti neni vubec unaseno...bylo to tu reseno 100krat, tak pokud nemas zakladni znalosti, tak se aspon nauc cist.[/quote]

To jako já..? Jediný, co snad na to můžu napsat, že vycházím ze svých poznatků a zkušeností, a radím (snažím se poradit, pomoci), dle svého usudku,a zdaleka nejsem na foru takový jediný.
Jestli jsem někoho uvedl v omyl, tak se omlouvám.
A Ty nemusíš bejt hned tak hustej :)
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od miloshm »

Díky za všechny rady. Předpokládám, že se každej snaží poradit jak nejlíp umí i když se může mýlit. A díky tomu, že je to forum, tak se k tomu může každý vyjádřit a případný omyly uvést na pravou míru.

Moje převodovka má dle tachometru najeto 290 tisíc, takže se nemůžu ničemu divit.
Má někdo zkušenost s výměnou tohoto ložiska? Nebo to v domácích podmínkách vůbec nedoporučujete a radíte koupit jinou převodovku? Nemyslím si totiž, že se s tím dá jezdit do nekonečna, jednou se to přece musí vysypat úplně.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

řešil bych to, až se to začne zhoršovat, případně až se bude měnit spojka, tak to vyřešit, ušetříš 2-3k za sundání skříně.
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od miloshm »

Dík! Budu to sledovat a dokud se to nezačne zhoršovat, tak to řešit nebudu.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od lenoch »

landys píše:Taky se přikláním k převodovce, prý je to od 250 tisíc km běžný a mě to dělá od doby co jsem to koupil a nalítal jsem hafo kilásků beze změny.
Zvedl jsem mu trošku volnoběh a už nedělá ostudu :-)
mirin píše:Ložisko převodovky v předloze.Dá se s tím najet ještě spousta km.

Jak jsi zvedl volnoběh?... čím:))
mirin

#19 Příspěvek od mirin »

Ložisko neřeš,dají se s tím najet i 10tisíce km,jinak pokud je převodovka jinak OK je lepší ložisko vyměnit až budeš měnit spojku.Lepší to nechat udělat mechanika než to sám zničit.Výměna samotného ložiska je poměrně snadná a celkově to vyjde levněji než převodovka z vrakáče o které jinak nic nevíš.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od lenoch »

mirin píše:Ložisko neřeš,dají se s tím najet i 10tisíce km,jinak pokud je převodovka jinak OK je lepší ložisko vyměnit až budeš měnit spojku.Lepší to nechat udělat mechanika než to sám zničit.Výměna samotného ložiska je poměrně snadná a celkově to vyjde levněji než převodovka z vrakáče o které jinak nic nevíš.

Musí se kvůli tý výměně ložiska rozebrat celá převodová skříň?? Asi jo viď? Nemáš nějakej postup?? Mě se to nikdy nepovedlo - vždycky to na něčem zůstalo viset...
Odpovědět