Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M50 - klepání, spojka
-
- Kontaktovat uživatele:
BMWAK píše:spojkový ložisko?
Máš na mysli pozici 4?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05
Předpokládal bych, že když by bylo špatný tohle ložisko, tak by se to ozvalo při vypnutý spojce a ne při nesešlápnutým pedálu, ale je to jen moje spekulace. Kolik se tak s tím dá ujet než se to vysype úplně? Mám servis objednanej až na příští tejden a do tý doby asi ještě tak 2000 km najedu.
-
- Kontaktovat uživatele:
miloshm píše:BMWAK píše:spojkový ložisko?
Máš na mysli pozici 4?
Předpokládal bych, že když by bylo špatný tohle ložisko, tak by se to ozvalo při vypnutý spojce a ne při nesešlápnutým pedálu, ale je to jen moje spekulace. Kolik se tak s tím dá ujet než se to vysype úplně? Mám servis objednanej až na příští tejden a do tý doby asi ještě tak 2000 km najedu.
Jo, pozice 4. A je slyšet, když je spojka NEvyšlápnutá. A pokud neřve vysloveně MOC, tak 2tis. km zvládne ještě skoro jistě..
-
- Kontaktovat uživatele:
Neřve to, jen klepe a to jen při nevyšlápnutý spojce a na volnoběh (při otáčkách slyšet není, ale možná klepe pořád).
Ložisko v předloze? To by se mě zdálo pravděpodobnější, protože to při vyšlápnutí spojky přestane klepat. Ložisko samo o sobě asi moc stát nebude, ale ta práce s tím!
Co si mám představit pod spoustou km?
Ložisko v předloze? To by se mě zdálo pravděpodobnější, protože to při vyšlápnutí spojky přestane klepat. Ložisko samo o sobě asi moc stát nebude, ale ta práce s tím!

-
- Kontaktovat uživatele:
Pietro píše:miloshm píše:BMWAK píše:spojkový ložisko?
Máš na mysli pozici 4?
Jo, pozice 4. A je slyšet, když je spojka NEvyšlápnutá. A pokud neřve vysloveně MOC, tak 2tis. km zvládne ještě skoro jistě..
Proc sem porad cpes svuj spatnej nazor?
Je to samozrejme spise lozisko predlohoveho hridele na prevodovce(vydrzi jeste dlouho, takhle je postizeno dost starsich aut, opravovat to nema smysl), spojkovy lozisko to neni urcite, protoze to bez seslapnuti neni vubec unaseno...bylo to tu reseno 100krat, tak pokud nemas zakladni znalosti, tak se aspon nauc cist.
-
- Kontaktovat uživatele:
psena píše:Je to samozrejme spise lozisko predlohoveho hridele na prevodovce(vydrzi jeste dlouho, takhle je postizeno dost starsich aut, opravovat to nema smysl), spojkovy lozisko to neni urcite, protoze to bez seslapnuti neni vubec unaseno...bylo to tu reseno 100krat, tak pokud nemas zakladni znalosti, tak se aspon nauc cist.
Když to nemá cenu opravovat, tak jak to vyřešit? Nemůže se to časem vysypat tak, že někde zůstanu viset na cestě? A když neopravovat, tak jedině sehnat jinou převodovku, že? A co když bude ve stejným nebo horším stavu? Nebo se stav dá nějak zjistit bez demontáže?
magic píše:mám stejnej problém, už když jsem auto koupil to tam bylo
od te doby jsem najel 12500km a furt pohoda, naopak ještě když vypnu motor, tak se to tak zatřepe a hodně zarachotí, a když držím spojku tak je to klidne, ale tohle prej dělá strvák, tak nevím
Prostě tyhle auta maj už svý za sebou. Mě to dělalo taky... stačilo někdy jen dupnout na plyn a pak to přestalo... na chvilku:))) Je v čudu opravdu ložisko na hrušce. Nový stojí 1200,- ted se o něj dost zajímám taky....

-
- Kontaktovat uživatele:
Proc sem porad cpes svuj spatnej nazor?
Je to samozrejme spise lozisko predlohoveho hridele na prevodovce(vydrzi jeste dlouho, takhle je postizeno dost starsich aut, opravovat to nema smysl), spojkovy lozisko to neni urcite, protoze to bez seslapnuti neni vubec unaseno...bylo to tu reseno 100krat, tak pokud nemas zakladni znalosti, tak se aspon nauc cist.[/quote]
To jako já..? Jediný, co snad na to můžu napsat, že vycházím ze svých poznatků a zkušeností, a radím (snažím se poradit, pomoci), dle svého usudku,a zdaleka nejsem na foru takový jediný.
Jestli jsem někoho uvedl v omyl, tak se omlouvám.
A Ty nemusíš bejt hned tak hustej
Je to samozrejme spise lozisko predlohoveho hridele na prevodovce(vydrzi jeste dlouho, takhle je postizeno dost starsich aut, opravovat to nema smysl), spojkovy lozisko to neni urcite, protoze to bez seslapnuti neni vubec unaseno...bylo to tu reseno 100krat, tak pokud nemas zakladni znalosti, tak se aspon nauc cist.[/quote]
To jako já..? Jediný, co snad na to můžu napsat, že vycházím ze svých poznatků a zkušeností, a radím (snažím se poradit, pomoci), dle svého usudku,a zdaleka nejsem na foru takový jediný.
Jestli jsem někoho uvedl v omyl, tak se omlouvám.
A Ty nemusíš bejt hned tak hustej

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za všechny rady. Předpokládám, že se každej snaží poradit jak nejlíp umí i když se může mýlit. A díky tomu, že je to forum, tak se k tomu může každý vyjádřit a případný omyly uvést na pravou míru.
Moje převodovka má dle tachometru najeto 290 tisíc, takže se nemůžu ničemu divit.
Má někdo zkušenost s výměnou tohoto ložiska? Nebo to v domácích podmínkách vůbec nedoporučujete a radíte koupit jinou převodovku? Nemyslím si totiž, že se s tím dá jezdit do nekonečna, jednou se to přece musí vysypat úplně.
Moje převodovka má dle tachometru najeto 290 tisíc, takže se nemůžu ničemu divit.
Má někdo zkušenost s výměnou tohoto ložiska? Nebo to v domácích podmínkách vůbec nedoporučujete a radíte koupit jinou převodovku? Nemyslím si totiž, že se s tím dá jezdit do nekonečna, jednou se to přece musí vysypat úplně.
landys píše:Taky se přikláním k převodovce, prý je to od 250 tisíc km běžný a mě to dělá od doby co jsem to koupil a nalítal jsem hafo kilásků beze změny.
Zvedl jsem mu trošku volnoběh a už nedělá ostudumirin píše:Ložisko převodovky v předloze.Dá se s tím najet ještě spousta km.
Jak jsi zvedl volnoběh?... čím:))
Ložisko neřeš,dají se s tím najet i 10tisíce km,jinak pokud je převodovka jinak OK je lepší ložisko vyměnit až budeš měnit spojku.Lepší to nechat udělat mechanika než to sám zničit.Výměna samotného ložiska je poměrně snadná a celkově to vyjde levněji než převodovka z vrakáče o které jinak nic nevíš.
mirin píše:Ložisko neřeš,dají se s tím najet i 10tisíce km,jinak pokud je převodovka jinak OK je lepší ložisko vyměnit až budeš měnit spojku.Lepší to nechat udělat mechanika než to sám zničit.Výměna samotného ložiska je poměrně snadná a celkově to vyjde levněji než převodovka z vrakáče o které jinak nic nevíš.
Musí se kvůli tý výměně ložiska rozebrat celá převodová skříň?? Asi jo viď? Nemáš nějakej postup?? Mě se to nikdy nepovedlo - vždycky to na něčem zůstalo viset...