Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

páčka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#1 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Nevíte někdo na co je u E34 525ia taková páčka pod přepínačem stěračů? je na ní napsáno AUF,AUS a nějaké šipky.Děkuji za odpověď :oops:
kamil

#2 Příspěvek od kamil »

Tempomat.... Alespon já ho tam mám, na E32.
AUS - vypnout
AUF - zapnout
šipky od sebe a k sobě - přidat či ubrat rychlost
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#3 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Díky,mě zmátlo že v návodu je napsáno "automatische geschwindigkeits-regulung" a né tempomat,protože ve výpisu výbavy nebyl tempomat uveden,tak jsem se bál aby to nebylo nějaké ovládání aut. převodovky a abych něco nez..vil. :lol:
honzicek69

#4 Příspěvek od honzicek69 »

nema to spis znamenat pridat/ubrat (nemecky neumim, ale bylo by to logictejsi). vypnout by se mel sam kdyz slapnes na brzdu.
Fugo

#5 Příspěvek od Fugo »

jen doplním že, vypnutí je proto aby člověk nemusel na tu brzdu šlapat někdy se to prostě nehodí, a to druhý (AUF) není zapnutí jako takový tempomat běží stále, tato poloha slouží právě po šlápnutí na brzdu a následném uvolnění cesty kdy chci jet opět tou rychlostí před brždění, stisknu auf a to vyvolá tu původní rychlost z paměti.

Nevýhoda bmw tempomatu je že pokud jedu z kopce a rychlost se překročí mám pocit o 20km tak se také vypne, člověk jede z kopce a nechá to jet bez plynu a dole se pak diví že stále zpomaluje, tak že zde se musí opět použít auf.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BMWAK »

Fugo píše:jen doplním že, vypnutí je proto aby člověk nemusel na tu brzdu šlapat někdy se to prostě nehodí, a to druhý (AUF) není zapnutí jako takový tempomat běží stále, tato poloha slouží právě po šlápnutí na brzdu a následném uvolnění cesty kdy chci jet opět tou rychlostí před brždění, stisknu auf a to vyvolá tu původní rychlost z paměti.

Nevýhoda bmw tempomatu je že pokud jedu z kopce a rychlost se překročí mám pocit o 20km tak se také vypne, člověk jede z kopce a nechá to jet bez plynu a dole se pak diví že stále zpomaluje, tak že zde se musí opět použít auf.
jen doplním že to neni 20km ale mám pocit že 2 km po nějakou dobu..
Odpovědět