Jaký vliv mají na stanovení okamžité rychlosti použitá kola? Myslím rozměry... Když mám teď 15", ale chtěl bych dát 16" bude mi rychloměr ukazovat správně??

pokud se nepletu obvod kola by měl byt zachován, takže jestli pojedeš podle předepsaných rozměrů a vybereš nějake aspoň trochu kvalitni lite kola, tak se ti to neprojevi nikde, ani na spotřebě ani na tachometru, jedine co, když to budou nějake "papuče " a teď tam máš 195, tak to poznáš trochu při prudkem rozjezdu a už tak dobře si nezahrabeš, protože ta guma má velký valivý odpor.Mountainbiker píše:Mám další téma k zamyšlení... Možná jsem ale jen praštěný...![]()
Jaký vliv mají na stanovení okamžité rychlosti použitá kola? Myslím rozměry... Když mám teď 15", ale chtěl bych dát 16" bude mi rychloměr ukazovat správně??![]()
nebo musím něco někde předělat? A co teprve když bych chtěl 17" ?? (i když nevím, na naše silnice jsou asi šestnáctky přijatelným kompromisem, ne?)
magic píše:pokud se nepletu obvod kola by měl byt zachován, takže jestli pojedeš podle předepsaných rozměrů a vybereš nějake aspoň trochu kvalitni lite kola, tak se ti to neprojevi nikde, ani na spotřebě ani na tachometru, jedine co, když to budou nějake "papuče " a teď tam máš 195, tak to poznáš trochu při prudkem rozjezdu a už tak dobře si nezahrabeš, protože ta guma má velký valivý odpor.Mountainbiker píše:Mám další téma k zamyšlení... Možná jsem ale jen praštěný...![]()
Jaký vliv mají na stanovení okamžité rychlosti použitá kola? Myslím rozměry... Když mám teď 15", ale chtěl bych dát 16" bude mi rychloměr ukazovat správně??![]()
nebo musím něco někde předělat? A co teprve když bych chtěl 17" ?? (i když nevím, na naše silnice jsou asi šestnáctky přijatelným kompromisem, ne?)
jinak 15 vs 16 toho bych se vůbec nebál a neřešil to.
Jestli je tomu jinak, tak mě klidně opravte
To preci zalezi na jakym aute taky ne? Dale zalezi kde jezdis, zda vubec jezdis a co od toho cekas. Logicky kdo auta trochu dela je mu jasne, ze v CR napr. u E46 225/45 je proste uz docela dost. Samo vikendoveho jezdce to neohrozi.Lucas87 píše:to sice jo ale co ramena a stabilizatory,to pujde daleko driv dopr ne....patras píše:jizdni vlastnosti budou nej na 17 ... k podvozku budou asi nejsetrnejsi 15 ..
ale na petce bych to neresil 17 jsou jasny
Jezdim na E39 523i a hlavne po meste a okoli takze si mylsim ze 16 jsou ideal...zatim jezdim na docela hnusnych 15....205/60...nicmene bych siri 205/16 videl jako docela idealni kompromis na rozbitou prahu a okoli...vikendovej jezdec nastesti nejsem takze trable s rameny taky znam.Toydolls píše:To preci zalezi na jakym aute taky ne? Dale zalezi kde jezdis, zda vubec jezdis a co od toho cekas. Logicky kdo auta trochu dela je mu jasne, ze v CR napr. u E46 225/45 je proste uz docela dost. Samo vikendoveho jezdce to neohrozi.Lucas87 píše:to sice jo ale co ramena a stabilizatory,to pujde daleko driv dopr ne....patras píše:jizdni vlastnosti budou nej na 17 ... k podvozku budou asi nejsetrnejsi 15 ..
ale na petce bych to neresil 17 jsou jasny
Ty 225 tahaji v kolejich, zato to bude dobre sedet/brzdit atd. atd.. Klady a zapory snad uz kazdy zna.
Dle meho na jezdeni v CR je optimalni 205/55 - sjet svizneji se s tim da vpohode, kdyz je dobra guma a stejne v dnesnim provozu... v kolejich to vubec netaha takze nevyhoda je tak max. vzhled
Ale jak rikam kazdyho vec
205 tam mám teď na 15", chci dát 16" a gumy 225. Fakt je že vzhledově by byly 17" lepší, jenomže se bojím aby netrpěl podvozek...Xader píše:Ja na e39 530d mam na zimu R16 a teraz na leto R18 - vzadu 255/35 a vpredu 225/40 a vyzera to super, skusim dat neskor aj nejaku fotku, ale musim povedat , ze na R16 to je na rozbitych cestach urcite lepsie a su pohodlnejsie ako R18 ale na e39 by som urcite dal 17 kola ! To je kompromis , vyzera to dobre a 225 pneu tam sedia jak rit na serbel. Ked das 205 to budes jak na bicykli ...fakt.Aby si nelutoval potom...
Ja na 16 som mal 225/50 a bolo to v pohodicke.Na 17 to auto bude dobre vyzerat a nemas to napr. taky extremny skok napr. ako zo 16" na 19"Mountainbiker píše:205 tam mám teď na 15", chci dát 16" a gumy 225. Fakt je že vzhledově by byly 17" lepší, jenomže se bojím aby netrpěl podvozek...Xader píše:Ja na e39 530d mam na zimu R16 a teraz na leto R18 - vzadu 255/35 a vpredu 225/40 a vyzera to super, skusim dat neskor aj nejaku fotku, ale musim povedat , ze na R16 to je na rozbitych cestach urcite lepsie a su pohodlnejsie ako R18 ale na e39 by som urcite dal 17 kola ! To je kompromis , vyzera to dobre a 225 pneu tam sedia jak rit na serbel. Ked das 205 to budes jak na bicykli ...fakt.Aby si nelutoval potom...