Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

sem tam vypadava elektřina ( radio, el. okna, CENTRAL!,.. )

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
magic
Klubové ID: 1790
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od magic »

LIdi, nevím čím to, jestli to může nějak dělat zesilovač rádio nebo tak, ale dneska se mě 2x stalo, že jedu a zničeho nic se vypne radio, a v tu chvili odpadne tuna elektřiny.., zhasnou ledky pod tlačítkama na okna i střešní a tak, tím přestanou fungovat..., to stejne i central, když tohle uděla, je nefunkční.., ale světla, kontrolky, CC, blinkdy, a ty důležité části jedou OK..
asi za 5-10min se to zase aktivuje a jede to OK, mám za to , že to udělá po nějakem intervalu jizdy tak cca 30min.
Pojistky sou OK atd..
napada vas něco?

děkuji
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od psena »

Casovej interval bych v tom nevidel a ani nehledal, je to urcite nekjaky kontakt, me kdydi jedno podauto delalo neco podobneho, ale vypla se veskera elektrika, vzdy na 20sec-5min...nakonec to byl jeden kontakt na hlavnim kabelu.Tim ze vypadavalo vse, byla diagnostika vcelku jednoducha, ale u Tebe to muze byt kdekoliv.Bud prostriknout vse na co prijdes(po trase) a nebo se poradit s nekym kdo ma schemata.
P.S. Videl jsem Te ted kdysi na Mendlaku, myslim ve vecernich hodinach...tak tri dny zpet a rek bych , ze ne poprve.Musim konstatovat, ze za posledni mesice vidim cim dal vic peknych 34rek po Brne, nevim kam na to lidi chodi :)
magic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od magic »

psena píše:Casovej interval bych v tom nevidel a ani nehledal, je to urcite nekjaky kontakt, me kdydi jedno podauto delalo neco podobneho, ale vypla se veskera elektrika, vzdy na 20sec-5min...nakonec to byl jeden kontakt na hlavnim kabelu.Tim ze vypadavalo vse, byla diagnostika vcelku jednoducha, ale u Tebe to muze byt kdekoliv.Bud prostriknout vse na co prijdes(po trase) a nebo se poradit s nekym kdo ma schemata.
P.S. Videl jsem Te ted kdysi na Mendlaku, myslim ve vecernich hodinach...tak tri dny zpet a rek bych , ze ne poprve.Musim konstatovat, ze za posledni mesice vidim cim dal vic peknych 34rek po Brne, nevim kam na to lidi chodi :)
:p, to počkej po dnešku, konečně půjde trochu dolů tak to bude vypadat jako auto ;)), však můžem se někdy domluvit a dat scuka někde, a mohl by jsi mě svézt v te M5, Kubca říkal že to máš zmáklé ;)) i když ta jeho 540i jede prej podobně, tak bych byl zvědav.
Jinak 34 se rozlezli hodně, ale právě jsem jich viděl spíše opak, pár dost doprzněných..
magic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od magic »

jedine co mě napada, tak jsem oddělával jeden reprák v předu v levo, jak se odkládá ta nova, tak z toho plastu, sou tam aji nějaké konektory, takové ty velke bile, ale nevím jestli by to na to mohlo mít vliv, navíc jsem na nic nešahal, ale zajimave, že se to vždycky chytne aniž bych s tím něco dělal.
Dojel jsem třeba, nechtělo to nic dělat, tak jsem po nějake době nastartoval a zdechl a chytlo se to, ale myslím že to neni pravidle, jindy to zase nedělalo nic
Kelim
Klubové ID: 595
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kelim »

mě vícéméně dělalo to stejné pojistka myslím, že 80A takovej ten plíšek scchovanej v krabičče před baterkou. Ono nevypadá, že je ko, ale potom co sem se nemoh celej den dostat ani klíčem do auta a pak dostal tak sem zjistil, že byla nakřaplá. Ta pojistka vede přesně tady k těmdle spotřebičům...Takže každopádně se na ni podívej a myslím si na hodně %, že ti zůstane na 2 půlky v ruce.. :)
magic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od magic »

Kelim píše:mě vícéméně dělalo to stejné pojistka myslím, že 80A takovej ten plíšek scchovanej v krabičče před baterkou. Ono nevypadá, že je ko, ale potom co sem se nemoh celej den dostat ani klíčem do auta a pak dostal tak sem zjistil, že byla nakřaplá. Ta pojistka vede přesně tady k těmdle spotřebičům...Takže každopádně se na ni podívej a myslím si na hodně %, že ti zůstane na 2 půlky v ruce.. :)
můžeš se mě mrknout na číslo te pojistky, nebo tak něco abych věděl ktera přesně? Děkuji
svejda_BMW
Klubové ID: 1329
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od svejda_BMW »

čau.. tak tenhle problem sem mel taky. a uplne na chlup... Prestaly mi jit sterace, radio, central apod. a je to ta 80A pojistka vzadu pod sedackou... je tam jen jedna hned u baterky a je vetsinou v cernym plastovym krytu... ja mel povolenej jeden ze sroubu kontaktu a pokazdy pri nejaky dire to prestalo jit...
magic
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od magic »

svejda_BMW píše:čau.. tak tenhle problem sem mel taky. a uplne na chlup... Prestaly mi jit sterace, radio, central apod. a je to ta 80A pojistka vzadu pod sedackou... je tam jen jedna hned u baterky a je vetsinou v cernym plastovym krytu... ja mel povolenej jeden ze sroubu kontaktu a pokazdy pri nejaky dire to prestalo jit...
a když mám baterku v motorovem prostoru tak je kde? pod sedačkou? nebo v motoru? jinak to je standart pojistka co koupim na benzince?
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od svejda_BMW »

magic píše:
svejda_BMW píše:čau.. tak tenhle problem sem mel taky. a uplne na chlup... Prestaly mi jit sterace, radio, central apod. a je to ta 80A pojistka vzadu pod sedackou... je tam jen jedna hned u baterky a je vetsinou v cernym plastovym krytu... ja mel povolenej jeden ze sroubu kontaktu a pokazdy pri nejaky dire to prestalo jit...
a když mám baterku v motorovem prostoru tak je kde? pod sedačkou? nebo v motoru? jinak to je standart pojistka co koupim na benzince?
nn.. je to pojistkovej plisek.. cca 4 cm dlouhej.. a pokud mas baterku u morotu tak by mela bejt tam... vlastne hned co ti vedou kabely od svorky na baterce.. -> tak mas tlustej ke starteru a pak jeden tenci a na nem by to melo bejt... jak sem psal cerna krabicka cca 5x3 cm... ja sem z toho byl celkem nestastnej .. kupoval sem relatka novy a jednotky a pak to byla takova kravina... :oops:
magic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od magic »

svejda_BMW píše:
magic píše:
nn.. je to pojistkovej plisek.. cca 4 cm dlouhej.. a pokud mas baterku u morotu tak by mela bejt tam... vlastne hned co ti vedou kabely od svorky na baterce.. -> tak mas tlustej ke starteru a pak jeden tenci a na nem by to melo bejt... jak sem psal cerna krabicka cca 5x3 cm... ja sem z toho byl celkem nestastnej .. kupoval sem relatka novy a jednotky a pak to byla takova kravina... :oops:
mrknu na to, ted je auto v servise, jak se vráti juknu, jinak ten plíšek, kde se to da teda normálně koupit? a to jak tu psal někdo že to bylo rozpulene, to je jako ono?
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od svejda_BMW »

magic píše:
svejda_BMW píše:
magic píše: a když mám baterku v motorovem prostoru tak je kde? pod sedačkou? nebo v motoru? jinak to je standart pojistka co koupim na benzince?
mrknu na to, ted je auto v servise, jak se vráti juknu, jinak ten plíšek, kde se to da teda normálně koupit? a to jak tu psal někdo že to bylo rozpulene, to je jako ono?
no to nevim jak rozpulene ale bud ji budes mit jenom povolenou (tu pojistku) bo nejak poskozenou... zkus se prvni mrknout na tu pojistku a pak di dal-> jednotky apod. pokud mas kamarada s podobnym typem tak neni problem to prehazovat dle libosti... a koupit nevim kde se da.. ale poptej se tu v klubu. urcite bude nekdo vedet..
Kelim
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kelim »

jo mluvil jsem přesně o té stejné pojistce u mě je to hned na kabelu u baterky v motorovém prostoru. Pojistka nevím kde se kupuje já sem to napojil natvrdo, což asi není ideální ale tak půl roku sem na to zapoměl to řešit.
magic
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od magic »

Kelim píše:jo mluvil jsem přesně o té stejné pojistce u mě je to hned na kabelu u baterky v motorovém prostoru. Pojistka nevím kde se kupuje já sem to napojil natvrdo, což asi není ideální ale tak půl roku sem na to zapoměl to řešit.
prošel jsem kabely od baterky ale nikde nic.., jestli by jsi měl nějake ilustrační foto, nebo přesnější popis..?
vím že od tam vedou asi 4ři černe, z toho se jeden odpoji, ten je nasledně v takove krabičce rozdvojen ) , a pak další cca 3 jdou pod nějakej kryt co je pod čelním sklem až někam k palubce asi
Kelim
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kelim »

takže je to přesně tu - to pofiderně červeně zakroužkované :D
Přílohy
Motor525.jpg
Motor525.jpg (94.36 KiB) Zobrazeno 332 x
magic
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od magic »