Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak funguje klimatizace?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Mountainbiker
Klubové ID: 1104

#1 Příspěvek od Mountainbiker »

Vysvětlí mi prosím někdo, jestli je lepší mít neustále zapnutou klimošku (a mít nastavenu třeba teplotu 21 stupňů) nebo jestli je lepší zapínat jí až od určité venkovní teploty?
Deli
Klubové ID: 914

#2 Příspěvek od Deli »

A neni to zbytečný když neni horko? Zbytečně, to žere navíc... né že bych spotřebu nějak řešil, ale nějak litřík to udělá :) Já jí zapínam, jen když je horko :)
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

mam ji zaplou skoro porad... i v zime, nerosi se okna zevnitr
Mountainbiker

#4 Příspěvek od Mountainbiker »

RuDoSh píše:mam ji zaplou skoro porad... i v zime, nerosi se okna zevnitr
No toho nerosení oken jsem si také všiml, ono to i nějak vysušuje vzduch, že? Proto jí mám také zapnutou pořád. Ale nechtěl bych si zničit autínko :roll: Je to mazel, no...
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

od toho tam ta klima je..... bych rekl, ze vic trpi tim, ze ji zapnes 2x rocne....
Maxiczech

#6 Příspěvek od Maxiczech »

Klima v zimě? A to jen proto, aby se nemlžila okna? Mno, to slyším poprvé. 8O Klimu zapínám opravdu, jen v létě. Určitě ne 2x za rok. Horko je minimálně 3 měsíce :wink:
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od patras Čestný člen »

RuDoSh píše:od toho tam ta klima je..... bych rekl, ze vic trpi tim, ze ji zapnes 2x rocne....
presne tak :) .. idky by se nemela moc zapinat na couracky a hlavne by se mela vypnout nejakou dobu pred vypnutim motoru aby se dosusila :) .. jinak je gut ji zapnout i v zime .. nemela by se nechavat 3/4 roku nezapnuta .. trpi to pak daleko vic
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
P-J

#8 Příspěvek od P-J »

Klima se v zimě stejně nespustí, kompresor spíná až od určité venkovní teploty - je to tuším kolem 5st. no každopádně když je pod nulou, tak už nejde.
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Demostenes »

Klima by se mela cas od casu na chvili pustit, jinak si clovek koleduje, ze tam zatuhnou membrany a pri nejakem spusteni prasknou. 95% problemu s klimou je zpusobeno timhle.
Birkoff
Klubové ID: 989

#10 Příspěvek od Birkoff »

Mám naprosto stejné informace, nevypínat. Jezdím skoro stále na automatiku. Od toho tam přeci je. Jinak je tam olej co maže součásti a když se nehýbe medium tak se součásti nemažou.
Můj kamarád ji na autě na podzim vypl a na jaře těsnění pryč, medium pryč. Spousta práce a starostí. Bylo to sice na Fiatu, ale stejně.
Pavel H
Klubové ID: 98

#11 Příspěvek od Pavel H »

Klimatizace umi vysusovat vzduch, takze je dobre ji zapinat kdyz venku prsi nebo i v zime. Nemlzi se okna. Neni to jen k ochlazeni vzduchu v aute.
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od psena »

Slysel jsem, ze je doporuceno ji mit zaplou celorocne.
Maxiczech

#13 Příspěvek od Maxiczech »

To jsou zajímavé info :wink: , tudíž doporučujete nastavit na automat a mít zapnotou klimatizaci (sněhovou vločku) celý rok? Stejně si manuálně nastavuji v autě kolečkem na středním panelu vepředu i vzadu vzduch teplý / studený. V zimě mi hlídá teplotu vzduchu v autě stejně digitál. Sem měl pocit, že k tomu klima nemusí být zapnutá.. :roll:
Mountainbiker

#14 Příspěvek od Mountainbiker »

Maxiczech píše:To jsou zajímavé info :wink: , tudíž doporučujete nastavit na automat a mít zapnotou klimatizaci (sněhovou vločku) celý rok? Stejně si manuálně nastavuji v autě kolečkem na středním panelu vepředu i vzadu vzduch teplý / studený. V zimě mi hlídá teplotu vzduchu v autě stejně digitál. Sem měl pocit, že k tomu klima nemusí být zapnutá.. :roll:
Zajímavé to je, proto jsem se ptal i ostatních. Osobně to dělám takto: tlačítko rozdělení vzduchu (AUTO) mám zapnuto, tlačítko rozeznání smradu (A v kolečku) mám zapnuto, teplotu mám nastavenou na 21 stupňů, a klimošku mám zapnutou (VLOČKA). Vzduch je vysušený - nemlží se okna, je-li přiváděný vzduch chladnější než 21 stupňů tak ho ohřeje, je-li přiváděný vzduch teplejší než 21 stupňů, tak ho ochladí. Ale pořád mi ještě nikdo neřekl, jestli tímhle tu klimošku nepokazím... :roll:
Pavel H

#15 Příspěvek od Pavel H »

Mountainbiker píše: Ale pořád mi ještě nikdo neřekl, jestli tímhle tu klimošku nepokazím... :roll:
Neboj se, nepokazíš.
Mountainbiker

#16 Příspěvek od Mountainbiker »

Pavel H píše:
Mountainbiker píše: Ale pořád mi ještě nikdo neřekl, jestli tímhle tu klimošku nepokazím... :roll:
Neboj se, nepokazíš.
Dobře, dík. A teď ještě trochu odbočím - jak si mám nastavit, abych ve svých příspěvcích měl ten text pod čarou - to je podpis?? :?:
Pavel H

#17 Příspěvek od Pavel H »

Mountainbiker píše: A teď ještě trochu odbočím - jak si mám nastavit, abych ve svých příspěvcích měl ten text pod čarou - to je podpis?? :?:
Zvolis Profil a do okenka u polozky Podpis to vyplnis a ulozis
Mountainbiker

#18 Příspěvek od Mountainbiker »

Pavel H píše:
Mountainbiker píše: A teď ještě trochu odbočím - jak si mám nastavit, abych ve svých příspěvcích měl ten text pod čarou - to je podpis?? :?:
Zvolis Profil a do okenka u polozky Podpis to vyplnis a ulozis
Děkuji.
Maxiczech

#19 Příspěvek od Maxiczech »

A jak to kolečko na středním panelu v autě? Modrá nebo červená? :?
Mountainbiker

#20 Příspěvek od Mountainbiker »

Maxiczech píše:A jak to kolečko na středním panelu v autě? Modrá nebo červená? :?
No to záleží na Tobě - já jsem chladnomilný, tak to mám na tři modré tečky, jestli ale máš raději teplo, tak si to nastav na červené tečky. Osobně ctím baworáckou velmi dobrou myšlenku, aby řidič byl ochlazován - omezení nebo oddálení únavy - a to je právě to proudění chladného vzduchu na obličej...
Odpovědět