Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kde kvalitně vymění náplň v automatu...??

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marten
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Marten »

Jedná se o 528 automat, mám kontakt na KAPS Kojetín, ale tam chcou za výměnu 5 tis. Kč. Nevíte kde jsou ještě odborníci na automaty?? Chci aby výměna byla komplet i s průplachem. Nejlépe Olomoucký, Zlínský nebo Jihomoravský kraj. Pokud se nic neobjeví tak budu muset jet tam..
stanley07
Klubové ID: 1032
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stanley07 »

U nás (Teplice) si to lidi jezdí nechat měnit do Němec a za stejný peníze, co píšeš. A neplatí to jen pro BMW. Dej to buď do origo servisu, nebo aspoň do takovýho, kde už to někdo z tvých známých nechal dělat a doporučí ho.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Marten »

No do Teplic asi nepojedu :( , měl jsem jednoho solidního člověka na tyto věci, ale ten už bohužel svou živnost neprovozuje...
Tato firma má celkem rozsáhlé zkušenosti, jen mě trochu zaskočila ta cena, ale pokud se zdá být přiměřená tak nebudu nic jiného hledat.
O kolik by se cena lišila oproti autorizovanému servisu BMW u nás??
milonovo
Klubové ID: 842

#4 Příspěvek od milonovo »

S počítej si co dáš jen za materiál a je to normální cena,ale asi si to stejně vyměním sám,protože moc nevěřím tomu že to udělaj i ve značkovým servisu tak jak by měli.
dafson

#5 Příspěvek od dafson »

Ahoj a jak se vubec tahle napln meni??co na tom je tak odbornyho???
Miguel
Klubové ID: 1507

#6 Příspěvek od Miguel »

milonovo píše:S počítej si co dáš jen za materiál a je to normální cena,ale asi si to stejně vyměním sám,protože moc nevěřím tomu že to udělaj i ve značkovým servisu tak jak by měli.
A co dáš za materiál?
Marten
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marten »

Sada těsnění a filtru MEYLE 590,-
Olej Dexron III 1L / 155,-
Výplach převodovky 3x3L + 3 = 12L oleje.
Materiál mi vychází 2450,- + 2 hodiny práce.

Výplach jsem počítal dost hrubě ale nebude tam velkej rozdíl..
milonovo

#8 Příspěvek od milonovo »

Miguel píše:
milonovo píše:S počítej si co dáš jen za materiál a je to normální cena,ale asi si to stejně vyměním sám,protože moc nevěřím tomu že to udělaj i ve značkovým servisu tak jak by měli.
A co dáš za materiál?
Pokud koupíš nějakej lepší olej a neříkáš výměna oleje dolití těch třech litrů co vytečou tak klidně čtyřku.
Nicméně nedošlo mi že je to do e34,tam je to asi takhle.
benny24
Klubové ID: 1471
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od benny24 »

ze spoda na vaně na automatu většinou máš napsáno co tam má bejt za olej u novějších je tam dextron 3 tak tam nalej castrol vzadu na obalu to musí bejt ta norma napsaná.
nalej tam to co ti vyteče ale asi přes dolejvací šroub ti to tam všechno nepujde tak to budeš muset dolejt špryckou nebo nějakou stříkačkou přes trubku co vede na chlazení do chladiče na vodu
ardo

#10 Příspěvek od ardo »

benny24 píše:ze spoda na vaně na automatu většinou máš napsáno co tam má bejt za olej u novějších je tam dextron 3 tak tam nalej castrol vzadu na obalu to musí bejt ta norma napsaná.
nalej tam to co ti vyteče ale asi přes dolejvací šroub ti to tam všechno nepujde tak to budeš muset dolejt špryckou nebo nějakou stříkačkou přes trubku co vede na chlazení do chladiče na vodu
8O 8O 8O :roll: :roll:
Marten
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marten »

To milonovo: mám na mysli E39, těch 3x3 litry jsou na proplach, ale třeba je to víc (vypuštění vany je asi kolem 3 litrů) o moc ale ne.
milonovo

#12 Příspěvek od milonovo »

Ono to tak +- bude,ale já počítal dražší olej.naposledy jsem kupoval do Scorpia a stál kolem 300 litr.Je fakt že to bylo ve Fordu.Ale 155 se mi zdá hodně málo.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Marten »

Ta cena 155 byla za olej značky VAT nebo Texaco. VAT jsem měl v E34 520 a zdál se mi dostačující. Když si to nechám vyměnit ve firmě, tak vlastně ani nevím co tam opravdu dají... Zbývá mi jen věřit a spoléhat se na kvalitu servisu..
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Doktor1 »

klidně si to můžeš nechat udělat u nás v Renocaru.. olej si můžeš dodat vlastní a filtr s těsněním taky,nebo obědnat pár dní předem.. ale ten průplach bude víc než 3*3l.. náplň takové převodovky je kolem 7l.. Můžu Ti to vyměnit osobně,když budeš chtít..
marfy

#15 Příspěvek od marfy »

Hoši zdarec,mě to dělal ve zlíně servis Buchtík,vyšlo to kolem 5000kč se vším,olej,filtr+práce.Servis se nachází při výjezdu ze Zlína na Vizovice,je to bývalý servis BMW,servisoval jsem tam E36 pět let,vždy udělali svou práci ok,a s ochotou. Dnes tam servisuji E39 528i A,a opět jsou super,i cenově.
Fugo

#16 Příspěvek od Fugo »

Buri
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Buri »

Marten píše:Jedná se o 528 automat, mám kontakt na KAPS Kojetín, ale tam chcou za výměnu 5 tis. Kč. Nevíte kde jsou ještě odborníci na automaty?? Chci aby výměna byla komplet i s průplachem. Nejlépe Olomoucký, Zlínský nebo Jihomoravský kraj. Pokud se nic neobjeví tak budu muset jet tam..
Čau Martene. Pokud to chceš kvalitně a profesionálně, tak v regionu, který uvádíš je ten Kojetín asi jedinej. Nechal jsem si to tam taky dělat. Cena cca. 6500,-. Přesně bych se musel podívat. Ten olej měli podstatně dražší. Mě tam dávali nějakej Shell.
Dnes bych si to ale zřejmě už udělal sám. Mám 525 TDSA a ten olej z něj nevyleješ tak jednoduše jako z motoru. Musí se to vycucnout přes zahnutou trubku, či hadičku z boku. Co se týče toho proplachu, tak to je otázka do diskuze. Když odšroubuješ dno vany převodovky, tak je tam kromě fitru i taková houboidní a zřejmě i magnetující kostička (sorry, ale nejsem mechanik), která by měla pohlcovat drobný úlomky, šponky a nečistoty. Já jsem to měl naprosto čistý bez sebemenšího kalu. I dno té vany bylo bez nečistot. Sám mechanik mi potvrdil, že za této situace by se ten proplach dělat ani nemusel, ale to víš, jsou to pro ně prachy.
Odpovědět