Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Problém s telefonem.. E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Holin
Klubové ID: 756

#1 Příspěvek od Holin »

Zdar!
Prosím o radu.
V E39 (r.v.97) mám ten třířádkový telefon (bez barev).
Slyšel jsem, že tento displej by měl bez problémů skousnout všechny simkarty, ale bohuže.
Vždy když tam vložím simku, tak se hned na displeji objeví nápis "CHECK SIMCARD".
Zkoušel jsem jen karty max. 4 roky staré, ale asi žádná z nich není ta s nižší kapacitou.
Když jsem navštívil několik obchodů s mobilní technikou a chtěl po prodávajícím sim s menší kapacitou, 32b, tak na mě koukali, jak na blázna...
Nevíte, kde lze sehnat simku, která by v telefonu chodila?
Díky za info...
Birkoff
Klubové ID: 989

#2 Příspěvek od Birkoff »

To je divné, mám ho taky a zatím všechny Sim-ky co jsem zkoušel fungovaly OK. Nedal jsi ji náhodou opačně. Myslím že musí být kontakty nahoru. Jinak třířádek poznáš tak, že ukazuje sílu signálu vpravo nahoře, jinak na text má taky jen dva řádky (jen naokraj) a žádné barevné symboly, ty ne. :D
Holin

#3 Příspěvek od Holin »

Zkoušel jsem kontakty nahoru i dolu a furt špatný, jakmile ji tam strčím, tak se hned objeví CHECK CARD, sakra to mě štve.. :evil:
Ve vložení karty do tel. snad chybu nedělám, zastrčím ji úplně dozadu, jakoby tam těsněji zapadne a dál už to nejde..
Kdybych alespoň znal někoho s tou nizkokapacitní simkou, abych vyzkoušel, jestli to je na stopro kartou..
marwal
Klubové ID: 257
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od marwal »

mam naklonovany vodafone a muzu zkusit jestli funguje telefon v aute i na ni. Original mam v mobilu, klon v aute. Mam nastavene ze se mi telefon nezapina automaticky po sepnuti klicku, ale tlačítkem. Poté jsem k zastižení na sim kartě, která vyšle jako poslední nějaký požadavek na BTS - tedy přihlášení po zapnutí, nebo hovor atd...
I když dnes už bych chtěl spíše BT handsfree.
Holin

#5 Příspěvek od Holin »

marwal píše:mam naklonovany vodafone a muzu zkusit jestli funguje telefon v aute i na ni. Original mam v mobilu, klon v aute. Mam nastavene ze se mi telefon nezapina automaticky po sepnuti klicku, ale tlačítkem. Poté jsem k zastižení na sim kartě, která vyšle jako poslední nějaký požadavek na BTS - tedy přihlášení po zapnutí, nebo hovor atd...
I když dnes už bych chtěl spíše BT handsfree.

A jak se dá naklonovat sim? Nikdy jsem to nezkoušel, je možný to polopaticky vysvětlit, pls..
A to nastavení zapínání tel. tlačítkem se dá nastavit v tom telefonu nebo se musí něco kuchnout?
Díky..
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DC Výkonná rada »

odkud si?
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Holin

#7 Příspěvek od Holin »

Východní čechy a občas Praha..
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Naklonovat jdou pouze staré karty Eurotelu a Paegasu, je na to potřeba koupit nebo postavit adaptér SIM Scan. V dnešní době bych se s tím vůbec nezabýval. U operátora se dá získat SIM karta se stejným číslem např. pro autorádio s integrovaným telefonem (dělal je např. Blaupunkt).
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Holin

#9 Příspěvek od Holin »

Vlasta píše:U operátora se dá získat SIM karta se stejným číslem.
Na to jsem se v Eurotelu ptal, ale sdělili mi, že bych si jedině musel měsíčně platit nějakou službu, tuším, že se to jmenovalo SIMDUO. Jinak, že prý nemám šanci sehnat klon mého čísla.
Ale stejně se obávám, že by mi to tam nechodilo, když mi tam teď ani nechodí původní sim, kdybych měl aspoň možnost někde sehnat tu starou sim, která by tam prý měla chodit...
marwal
Klubové ID: 257
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od marwal »

oskar to nenabizel, vodafone nyní asi také ne. Starší sim jdou zjistit 2 kody které jsou potřebné (čtečka jsem si pujčil a vyčetl údaje sám) a poté co si objednáš z netu sim kartu (asi 500kč), která je již naklonovaná na vložení těchto údajů, tak je to funkční a je to zdarma kromě počáteční investice. Zřejmě se tím porušují smluvní podmínky používání simkarty operátora. Ale mě to vyhovovalo.
us-tim
Klubové ID: 1445
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od us-tim »

a nebude spis chyba v telefonu?
Birkoff
Klubové ID: 989

#12 Příspěvek od Birkoff »

Né v telefonu chyba není, protože jsme to zkoušeli a fungovalo to OK. Karta se vkládá kontakty dozadu a nahoru!!! To jsi ale zkoušel viď.
Holin

#13 Příspěvek od Holin »

Jojo, zkoušel a furt špatný.. :-(

Mám Nokii 6230i a tak jsem i přemýšlel o tomhle..

http://cgi.ebay.de/BMW-Snap-in-Adapter- ... dZViewItem

Myslíte, že by stačilo jednoduše vyndat z loketky to stávající a místo toho tam šoupnout tento z eBaye a už to bude hned fachat??
alesjungmann

#14 Příspěvek od alesjungmann »

to právě fungovat nebude, jenom jako nabíječka, potřebuješ telefon s nahraným bmw firmware, nebo to předělat na bluetooth a pak je to jedno
Odpovědět