Milda píše:Pokud máš zvedák a stahovák na pružiny,tak to jde ,ale pokud jsi to ani neviděl ,tak to radši někomu dej udělat.
jako, že bych to nezvlát se nebojím už jsem to dělal na spoustech jiných aut,ale nějak mi není jasné jak ten tlumič drží dole.Když nemá dole žádný ůchyt.Koukal jsem na foto toho tlumiče na netu. říká se jim tuším patrony
(připadám si jako pako, že se ptám na takové blbosti )
až si to zvedneš a podíváš se poznáš že není nic jednoduššího, sundáš brzdič a spojovačku tlumiče s stabilizátorem, a vespod na tlumiči jsou asi 4 šrouby ty vyšroubuješ, nahoře v kloubouku odšroubuješ 3 osmičkový matky a vyndáš celý person ven, rozebereš to od sebe, z persnu vyndáš patronu dáš novou a zase zpět.
nemusíš odšroubovávat celý tlumič, sundej klobouks ložiskem nahoře, odšroubuj zátku tlumiče a vytáhneš ho(jen tu patronu) nahoru přes díru. Ušetříš si ty pitomé, dobře utáhnuté šrouby dole.
To je nesmysl, takhle to nelze, klobouk je část auta tudíž ho nesundáš, jedině flexou a stejně jak povolíš matici tlumiče v horním uložení tak ti to uložení pružina vystřelí a ještě dostaneš přes hubu pružinou. Prostě takhle to nejde.
stahováky na péra jsou snad samozřejmostí, kloubouk se dá odšroubovat - asi si nerozumíme pojmy - kdybych to neměl odzkoušené, nepsal bych to.
Raději mi géniové napište, jak se dostat u e39 k regulačnímu ventilu podtlaku a nesundat přitom sací potrubí??
Kdo to vymyslí, má 100 bodů.