Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

prodej auta

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Zdravím.... mám dotaz. Mám podanej inzerát na uato a volal mi jeden šmoula ze Slovenska.... že by ho bral hned, na Slovesko....
TAkže otázka. JAk postupovat při prodeji? Kde odhlásit, přihlasit, co kde říct...docela spěchá....

Díky.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pietro »

klasicky - zajdeš na úřad (registr vozidel) a tam uděláš odhlášení na Slováka, normálně, zadáš jeho slovenskou adresu. A on dostane vývozní značky (stejně jako třeba v SRN, jen stojí 800kč) a může si po ose frčet zpět na Slovač. Joa musí si zaplatit ručení, to je podmínka těch převozek. Stačí?
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mkalous »

Pietro píše:klasicky - zajdeš na úřad (registr vozidel) a tam uděláš odhlášení na Slováka, normálně, zadáš jeho slovenskou adresu. A on dostane vývozní značky (stejně jako třeba v SRN, jen stojí 800kč) a může si po ose frčet zpět na Slovač. Joa musí si zaplatit ručení, to je podmínka těch převozek. Stačí?

no to staci... ja myslel, jestli to neni nejak jinak..... nebo spis on si to myslel.... kvakal do telefonu neco, ze nepotrebuje znacky, bo co, hovno jsem mu rozumel, mel spatnej signal.... vecer bude jeste volat jednou s lepsim signalem, tak uvidime, co mi povedá....
bez vyvoznich znacek si to bude moct odvest maximalne na podvalniku, co?
treba kdyby prijel o vikendu.... nalozit a ja bych to sel v pondeli odhlasit....
kdyby jel takhle na podvalniku, tak si mam sundat znacky, dat mu akorat malej technicak a kupni smlouvu... a nazdar? jed si treba na Slovač? a v pondeli hned odhlasit, vcetne pojisteni a nebo mu ty znacky nechat na aute?
100RM

#4 Příspěvek od 100RM »

mkalous píše:
Pietro píše:klasicky - zajdeš na úřad (registr vozidel) a tam uděláš odhlášení na Slováka, normálně, zadáš jeho slovenskou adresu. A on dostane vývozní značky (stejně jako třeba v SRN, jen stojí 800kč) a může si po ose frčet zpět na Slovač. Joa musí si zaplatit ručení, to je podmínka těch převozek. Stačí?

no to staci... ja myslel, jestli to neni nejak jinak..... nebo spis on si to myslel.... kvakal do telefonu neco, ze nepotrebuje znacky, bo co, hovno jsem mu rozumel, mel spatnej signal.... vecer bude jeste volat jednou s lepsim signalem, tak uvidime, co mi povedá....
bez vyvoznich znacek si to bude moct odvest maximalne na podvalniku, co?
treba kdyby prijel o vikendu.... nalozit a ja bych to sel v pondeli odhlasit....
kdyby jel takhle na podvalniku, tak si mam sundat znacky, dat mu akorat malej technicak a kupni smlouvu... a nazdar? jed si treba na Slovač? a v pondeli hned odhlasit, vcetne pojisteni a nebo mu ty znacky nechat na aute?

Nemusis nahodou odhlasovat auto tak, ze auto je pritomne na evidencku ?
7er. True definition of luxury. Yours.
Martin_534

#5 Příspěvek od Martin_534 »

při odhlášce potřebuješ malej i velkej techničák, při odhlášení povinýho ručení kartičku, takže kupující si neodveze žádnej doklad od auta :-)
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Značky mu nesmíš nechat, jsou na Tvoje jméno a všechny jeho průšvihy by byly na Tebe. Někteří chytráci to tak dělají, už jsem to někde četl.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Huska »

Martin_534 píše:při odhlášce potřebuješ malej i velkej techničák, při odhlášení povinýho ručení kartičku, takže kupující si neodveze žádnej doklad od auta :-)

to není pravda... k odhlášení stačí pouze velký TP nic víc .... všechno ostatní je v režiji kupujícího .... nedávno jsem prodával auto a malý TP měl celou dobu nový majitel.
Povinné ručení prostě zrušíš na pojištovně... kartičku jsem k tomu nepotřeboval... pouze jsem vyplnil nějaký formulář o tom že ruším pojistku z důvodu prodeje auta
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pietro »

Jak píše Huska.... :wink:
Martin_534

#9 Příspěvek od Martin_534 »

no já když v listopadu prodával auto, tak po mě na magistrátu chtěli malej techničák, ten sem neměl, takže jsem musel nahlásit ztrátu a vystavovali mi novej, a na pojišťovně chtěli zpátky kartičku a tu jsem taky neměl :D
Birkoff

#10 Příspěvek od Birkoff »

Huska píše:
Martin_534 píše:při odhlášce potřebuješ malej i velkej techničák, při odhlášení povinýho ručení kartičku, takže kupující si neodveze žádnej doklad od auta :-)

to není pravda... k odhlášení stačí pouze velký TP nic víc .... všechno ostatní je v režiji kupujícího .... nedávno jsem prodával auto a malý TP měl celou dobu nový majitel.
Povinné ručení prostě zrušíš na pojištovně... kartičku jsem k tomu nepotřeboval... pouze jsem vyplnil nějaký formulář o tom že ruším pojistku z důvodu prodeje auta

Na odhlášení u pojišťovny stačí prodejní smlouva, vyplníš ten formulář, to ti řeknou. Jinak po mně chtěli kartičku vrátit!!! Tak bacha.
Birkoff

#11 Příspěvek od Birkoff »

Martin_534 píše:no já když v listopadu prodával auto, tak po mě na magistrátu chtěli malej techničák, ten sem neměl, takže jsem musel nahlásit ztrátu a vystavovali mi novej, a na pojišťovně chtěli zpátky kartičku a tu jsem taky neměl :D

S malým TP je to jak kde, ale obecně bys měl mít oba doklady při odhlašování (někde jim stačí jen velkej TP).

Není pravda že kupující nemá žádný doklad, má kupní smlouvu a ta by měla stačit (i když chtěl bych to vidět v reálu). Taky jsem takhle vezl auto přes celou republiku.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Zave »

malej TP sic chteji ale staci rict ze jsi ho dal prodavajicimu a on jak to bude prihlasovat tak ho vezmou od nej misto od tebe a rozstrihnou ho...
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

Zave píše:malej TP sic chteji ale staci rict ze jsi ho dal prodavajicimu a on jak to bude prihlasovat tak ho vezmou od nej misto od tebe a rozstrihnou ho...

Jo, ale jak říkám. Jak kde. Když tě budou chtít vydusit, tak to určitě udělají.
John
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od John »

mkalous - co si pořídíš za krasavce ?
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mkalous »

John píše:mkalous - co si pořídíš za krasavce ?

Asi zatím žádného :-) Slovák se neozval..... Ale až se prodá, srovnám stav účtu chtěl bych mrknout po nějaké sedmičce e38, případně petičce e39. Ale to ukáže čas.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od mkalous »

jinak, všem mnohokráte děkuji za rady při prodeji auta...budu se jima držet a uvidíme, co z toho vyleze, respektive, kde mě "podusí". I když polde svého vzhledu si myslím, že asi všude :-)

Ještě jednou díky.
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od coupe328 »

jak je to kluci teda spravne,kdyz se neco prodava na Slovensko?Vi nekdo presne postup.
Kupec chce prijet ze Slovenska a pokud se mu auto bude libit,chce si ho hned odvezt.Je mi jasne,ze bych mel jit spolu s nim na pojistovnu a odhlasit sve povine ruceni,odevzdat znacky na registru a prepsat auto na nej plus kupni smlouva..ma otazka,jak on udela,aby mel auto pojistene,kdyz je ze slovenska,pocitam ze mu ji nikde nevystavi v pojistovne v cechach.A jeste v problem,chce prijet ve ctvrtek nebo v patek,tj. mimo uredni den dopravniho inspektoratu :( ...A dale mi neco povidal o homogolaci,to maj slovaci taky nejaky limit stari auta?diky moc za kazdy poznatek
Dzanny
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Dzanny »

coupe328 píše:jak je to kluci teda spravne,kdyz se neco prodava na Slovensko?Vi nekdo presne postup.
Kupec chce prijet ze Slovenska a ................

no na slovensko sem auto nikdy neprodával, ale když přivezeš auto z ciziny, tak bez značek, a většinou na valníku a nebo na převozkách, takže bych to asi neuspěchal, každopádně u nás maj na inspektorátu otevřeno denně... musím tam v dohledné době jít, tak se ti zkusím zeptat, ale neslibuji že to bude zítra... :D
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od coupe328 »

diky moc,to bys byl moc hodny..potrebuji to vedet do uterka...a zeptej se prosim o COC,zda o tom neco nevi..to je peklo koukam prodat neco do ciziny :)
Dzanny
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Dzanny »

coupe328 píše:diky moc,to bys byl moc hodny..potrebuji to vedet do uterka...a zeptej se prosim o COC,zda o tom neco nevi..to je peklo koukam prodat neco do ciziny :)

Jo jo jinak asi nejschudnější varianta a tak to asi bude muset bejt, že ty dojdeš na DI odhlásíš auto na něj, on by měl jít s tebou, měl by dostat zelený převozky které sou zároven pojištěné a s nima a velkým TP přejede k sobě do vlasti... (čistě teoreticky) Nás z německa nepustili s motorkou na vleku protože sme neměli originál TP veškeré další dokaldy na koupi sme samozřejmě měli... záleží na koho na čáře a cestou narazí.
Jinak držím palečky.. :wink:
Odpovědět