Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
prodej auta
-
- Kontaktovat uživatele:
Pietro píše:klasicky - zajdeš na úřad (registr vozidel) a tam uděláš odhlášení na Slováka, normálně, zadáš jeho slovenskou adresu. A on dostane vývozní značky (stejně jako třeba v SRN, jen stojí 800kč) a může si po ose frčet zpět na Slovač. Joa musí si zaplatit ručení, to je podmínka těch převozek. Stačí?
no to staci... ja myslel, jestli to neni nejak jinak..... nebo spis on si to myslel.... kvakal do telefonu neco, ze nepotrebuje znacky, bo co, hovno jsem mu rozumel, mel spatnej signal.... vecer bude jeste volat jednou s lepsim signalem, tak uvidime, co mi povedá....
bez vyvoznich znacek si to bude moct odvest maximalne na podvalniku, co?
treba kdyby prijel o vikendu.... nalozit a ja bych to sel v pondeli odhlasit....
kdyby jel takhle na podvalniku, tak si mam sundat znacky, dat mu akorat malej technicak a kupni smlouvu... a nazdar? jed si treba na Slovač? a v pondeli hned odhlasit, vcetne pojisteni a nebo mu ty znacky nechat na aute?
mkalous píše:Pietro píše:klasicky - zajdeš na úřad (registr vozidel) a tam uděláš odhlášení na Slováka, normálně, zadáš jeho slovenskou adresu. A on dostane vývozní značky (stejně jako třeba v SRN, jen stojí 800kč) a může si po ose frčet zpět na Slovač. Joa musí si zaplatit ručení, to je podmínka těch převozek. Stačí?
no to staci... ja myslel, jestli to neni nejak jinak..... nebo spis on si to myslel.... kvakal do telefonu neco, ze nepotrebuje znacky, bo co, hovno jsem mu rozumel, mel spatnej signal.... vecer bude jeste volat jednou s lepsim signalem, tak uvidime, co mi povedá....
bez vyvoznich znacek si to bude moct odvest maximalne na podvalniku, co?
treba kdyby prijel o vikendu.... nalozit a ja bych to sel v pondeli odhlasit....
kdyby jel takhle na podvalniku, tak si mam sundat znacky, dat mu akorat malej technicak a kupni smlouvu... a nazdar? jed si treba na Slovač? a v pondeli hned odhlasit, vcetne pojisteni a nebo mu ty znacky nechat na aute?
Nemusis nahodou odhlasovat auto tak, ze auto je pritomne na evidencku ?
7er. True definition of luxury. Yours.
-
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Martin_534 píše:při odhlášce potřebuješ malej i velkej techničák, při odhlášení povinýho ručení kartičku, takže kupující si neodveze žádnej doklad od auta
to není pravda... k odhlášení stačí pouze velký TP nic víc .... všechno ostatní je v režiji kupujícího .... nedávno jsem prodával auto a malý TP měl celou dobu nový majitel.
Povinné ručení prostě zrušíš na pojištovně... kartičku jsem k tomu nepotřeboval... pouze jsem vyplnil nějaký formulář o tom že ruším pojistku z důvodu prodeje auta

-
-
Huska píše:Martin_534 píše:při odhlášce potřebuješ malej i velkej techničák, při odhlášení povinýho ručení kartičku, takže kupující si neodveze žádnej doklad od auta
to není pravda... k odhlášení stačí pouze velký TP nic víc .... všechno ostatní je v režiji kupujícího .... nedávno jsem prodával auto a malý TP měl celou dobu nový majitel.
Povinné ručení prostě zrušíš na pojištovně... kartičku jsem k tomu nepotřeboval... pouze jsem vyplnil nějaký formulář o tom že ruším pojistku z důvodu prodeje auta
Na odhlášení u pojišťovny stačí prodejní smlouva, vyplníš ten formulář, to ti řeknou. Jinak po mně chtěli kartičku vrátit!!! Tak bacha.
-
Martin_534 píše:no já když v listopadu prodával auto, tak po mě na magistrátu chtěli malej techničák, ten sem neměl, takže jsem musel nahlásit ztrátu a vystavovali mi novej, a na pojišťovně chtěli zpátky kartičku a tu jsem taky neměl
S malým TP je to jak kde, ale obecně bys měl mít oba doklady při odhlašování (někde jim stačí jen velkej TP).
Není pravda že kupující nemá žádný doklad, má kupní smlouvu a ta by měla stačit (i když chtěl bych to vidět v reálu). Taky jsem takhle vezl auto přes celou republiku.
-
- Kontaktovat uživatele:
jak je to kluci teda spravne,kdyz se neco prodava na Slovensko?Vi nekdo presne postup.
Kupec chce prijet ze Slovenska a pokud se mu auto bude libit,chce si ho hned odvezt.Je mi jasne,ze bych mel jit spolu s nim na pojistovnu a odhlasit sve povine ruceni,odevzdat znacky na registru a prepsat auto na nej plus kupni smlouva..ma otazka,jak on udela,aby mel auto pojistene,kdyz je ze slovenska,pocitam ze mu ji nikde nevystavi v pojistovne v cechach.A jeste v problem,chce prijet ve ctvrtek nebo v patek,tj. mimo uredni den dopravniho inspektoratu
...A dale mi neco povidal o homogolaci,to maj slovaci taky nejaky limit stari auta?diky moc za kazdy poznatek
Kupec chce prijet ze Slovenska a pokud se mu auto bude libit,chce si ho hned odvezt.Je mi jasne,ze bych mel jit spolu s nim na pojistovnu a odhlasit sve povine ruceni,odevzdat znacky na registru a prepsat auto na nej plus kupni smlouva..ma otazka,jak on udela,aby mel auto pojistene,kdyz je ze slovenska,pocitam ze mu ji nikde nevystavi v pojistovne v cechach.A jeste v problem,chce prijet ve ctvrtek nebo v patek,tj. mimo uredni den dopravniho inspektoratu

coupe328 píše:jak je to kluci teda spravne,kdyz se neco prodava na Slovensko?Vi nekdo presne postup.
Kupec chce prijet ze Slovenska a ................
no na slovensko sem auto nikdy neprodával, ale když přivezeš auto z ciziny, tak bez značek, a většinou na valníku a nebo na převozkách, takže bych to asi neuspěchal, každopádně u nás maj na inspektorátu otevřeno denně... musím tam v dohledné době jít, tak se ti zkusím zeptat, ale neslibuji že to bude zítra...

coupe328 píše:diky moc,to bys byl moc hodny..potrebuji to vedet do uterka...a zeptej se prosim o COC,zda o tom neco nevi..to je peklo koukam prodat neco do ciziny
Jo jo jinak asi nejschudnější varianta a tak to asi bude muset bejt, že ty dojdeš na DI odhlásíš auto na něj, on by měl jít s tebou, měl by dostat zelený převozky které sou zároven pojištěné a s nima a velkým TP přejede k sobě do vlasti... (čistě teoreticky) Nás z německa nepustili s motorkou na vleku protože sme neměli originál TP veškeré další dokaldy na koupi sme samozřejmě měli... záleží na koho na čáře a cestou narazí.
Jinak držím palečky..