Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosím o radu - diferenciál, kardan, silentbloky... ??

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
unregistered

#1 Příspěvek od unregistered »

Zdravím Vás, mám opět problém s autem... :cry: Asi před měsícem jsem dal auto do servisu kde mi vyměnili komplet spojkovou sadu, brzdové desky, ložisko setrvačníku, hardyspojka, ložisko na kardanu, olej (motor i převodovka) atd. Prostě příprava na zimu. No a nyní problém. Cca od návratu ze servisu se mi ráno stává že při cestě do práce se po vyjetí ozývá odněkud zpod auta takové zvláštní "kvílení", jehož tón se mění s rychlostí vozidla a po chvilce (asi zahřátí, pár minut) ustane, intenzita zvuku je závislá na teplotě venku, když je tepleji, není skoro slyšet, pokud je venkovní teplota okolo nuly, kvičí to dost hlasitě. Můj tip je nějaké ložisko (kardan, diferenciál, poloosy, fakt nevím, nedá se přesně zjistit odkud to jde) nebo něco u převodovky, fakt netuším. S tím možná souvisí i druhý problém, pokud jedu s autem konstantní rychlostí se zařazeným rychlostním stupněm, je vše OK, ale pokud přidám plyn tak se řadící páka posune dopředu o cca centimetr, pokud začnu brzdit motorem, posune se o centimetr dozadu... Pokud při rozjezdu pustím rychleji spojku, auto sebou mírně škubne a jakoby od diferenciálu se ozve takové "ducnutí"... :cry: Tady tipuju nějaký natržený silentblok na diferáku, ale... Nerozumím tomu moc a nechce se mi pořád jezdit do servisu, aby mě neměli za vola... Moc prosím o radu, pokud se někdo s něčím podobným setkal a ví co by mohlo bý za problém a poradí, budu moc vděčný. Díky moc, unregistered.
kosa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kosa »

pokud ti cestuje řazení tak musíš skontrolovat všchny silenbloky tj 2 na motoru 2 na skříni a to je ze spodu auta, pokud je při výměně spojky neservali- tím pádem jak zabere motor a nedrží tak jak má slyšíš bouchnutí a aby přítáhli vše co měli!! určitě řezení cestovat nemá,tady bych začal
Pavel H

#3 Příspěvek od Pavel H »

Tohle vypada, ze pri vymene spojky provesili moc motor a poskodili sb na motoru. Takze kontrola.
unregistered

#4 Příspěvek od unregistered »

Díky moc, zkusím se podívat na silentbloky... Myslíte že můžu po servisu požadovat aby to opravili?? Když vím na 100% že předtím to nědělalo?? Asi se to bude pěkně blbě dokazovat, co?? :(
Pavel H

#5 Příspěvek od Pavel H »

unregistered píše:Díky moc, zkusím se podívat na silentbloky... Myslíte že můžu po servisu požadovat aby to opravili?? Když vím na 100% že předtím to nědělalo?? Asi se to bude pěkně blbě dokazovat, co?? :(

Tak to hlavně záleží na servisu, ale pokud jsou to takový lemplové, že nechaj spadnout motor, tak se obávám, že se budou cukat.
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od AdaM5 »

unregistered píše:Zdravím Vás, mám opět problém s autem... :cry: Asi před měsícem jsem dal auto do servisu kde mi vyměnili komplet spojkovou sadu, brzdové desky, ložisko setrvačníku, hardyspojka, ložisko na kardanu, olej (motor i převodovka) atd. Prostě příprava na zimu. .

Muzu se zeptat kolik te to stalo?

unregistered píše:Nerozumím tomu moc a nechce se mi pořád jezdit do servisu, aby mě neměli za vola... .

Jejej ja tam jezdim se vsim tak to uz me maji za tuplovanyho vola :cry:
unregistered

#7 Příspěvek od unregistered »

Mno tak ty úkony co jsem tu popisoval mě vyšly cca na 15000 komplet (díly + práce)...
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od AdaM5 »

unregistered píše:Mno tak ty úkony co jsem tu popisoval mě vyšly cca na 15000 komplet (díly + práce)...

To je docela good cena.Dik
Odpovědět