není, podle toho jak to popisuješ je to tzv. ježek , je umístěný pod kastkíkem spolujezdce v pruduchu vzduchu kde se chadí je načatý proto bzučí a muže i spínat vnitřní ventylátor a vybít i baterku . skusit odpojit a uvidíš.pouze origo a stojí asi 2 t.(zhruba) samo to muže být něco jinýho ale takle sem už to řešil
jboss píše:Zjistil jsem ze kdyz je motor vypnutej, klicek vyndanej ze zapalovani, tak v tom panelu pod klimatizaci neco mirne bzuci. Je to normalni ? E39-110kW
Jestli je to za mřížkováním na levé straně panelu klimatizace, tak je to zaprášenej větráček co honí vzduch na nějaký čidlo vnitřní teploty uvnitř a snad i chladí ty součástky vevnitř. To chroupání normální sice není, ale zaprášený větráčky to dělají. Každopádně to že se točí je správně, točí se ještě chvíli po vypnutí a začne po otevření auta klíčkem, teda alespoň u mého auta.
@kosa:
kde přesně ten "ježek" je? Začal se mi samovolně spouštět větrák a sám si přidává jak chce, někdy. Myslíš že je to závada kterou popisuješ?
u spolujezdce pod kastlíkem vlevo bliž k tunelu na dva šroubky vede tam kabeláž je to vidět to nandeš, je v pruchodu vzduchu kvůli chlazení tak to zgoumni a pokud ti ventylátor dělá co chce je to tuty ono
me to dela taky.je to ale hrozne potichu takze mi to nevadi.Navic mi nekdo rek ze je to normalni.Po vypnuti ,motoru to dela klidne i 5min ale nekdy to prestane hned.
To je snad normalni, ne? Me to dela u E39 take. Vypnu motor a jeste tak cca 5 sekund neco vrci. Meli by to byt servomoturky, krere zaviraji vnitrni okruh cirkulace vzduchu. Kdyz vypnes motor a odchazis, auto se jakoby uvede do rezimu "Stanby". Aspon si to myslim.. Pokud to dela pres noc az do rana, to normalni urcite neni..
Maxiczech píše:To je snad normalni, ne? Me to dela u E39 take. Vypnu motor a jeste tak cca 5 sekund neco vrci. Meli by to byt servomoturky, krere zaviraji vnitrni okruh cirkulace vzduchu. Kdyz vypnes motor a odchazis, auto se jakoby uvede do rezimu "Stanby". Aspon si to myslim.. Pokud to dela pres noc az do rana, to normalni urcite neni..
Ale ty myslis neco jinyho.Ty serva sou samo normalni ,ale to je za chvili pryc.U me je to cca 2sec.Ja myslel takovi jako tichoucky bzuceni jako vetracek
Na 36ke mi to robi takisto - cca zhruba 2-3 minuty, potom to prestane. Je to podla mna normal, proste si vetracik dochladzuje... Nic nepokazis tym, ak ho raz za cas "vycucnes" vysavacom aby sa odtial dostal prach.
100RM píše:Na 36ke mi to robi takisto - cca zhruba 2-3 minuty, potom to prestane. Je to podla mna normal, proste si vetracik dochladzuje... Nic nepokazis tym, ak ho raz za cas "vycucnes" vysavacom aby sa odtial dostal prach.
Taky si myslim.Tohle bych proste nijak zvlast neresil