Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

vnitřní osvětlení - někde se mi to snad šlusuje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Strosek
Klubové ID: 2567

#1 Příspěvek od Strosek »

Když mám přepínač vnitřního osvětlení - ten co je nad vnitřním zpětným zrcátkem v režimu, že se rozsvítěj světla vnitřního osvětlení, když zamknu tak můžu 3x vzít za kliku u dveří řidiče tak se vevnitř rozsvítí, po zavření dveří se světla pomalu zhasínají po určitým čase,... v poloze zapnuto, tak se mi při jízdě občas vnitřní osvětlení rozsvěcuje - což mě docela irituje. Nebo se stane, že ráno příjdu k autu a uvnitř se svítí. :? Tak to samozřejmě bejt nemá. Slyším rele pod zadní sedačkou, který to spouští.

Nemáte s tím někdo zkušenost ? Může to být nějaká poškozená izolace nějakýho z cca milionu kabílků vedených stropem,.... ? Nebo je špatný to relé.

fuj, snad jsem to vysvětlil :twisted:

Jo a už mi zas nefunguje origo infra dálka. :evil: Ovladač (vysílač) v klíčku je OK - vysílá. Možná to nějak souvisí.

Díky předem za každou radu vedoucí k odhalení problému.
Strosek

#2 Příspěvek od Strosek »

Nikdo opravdu nemá zkšenost, potuchy kde by mohl být zakopanej ratlik ? :(
Toydolls

#3 Příspěvek od Toydolls »

Tohle auto neznam a asi moc neporadim,ale obecne kdyz blbne "okruh" ve kterem je relatko, vetsinou to byva relatko,navic je pomerne jednoduche ho vymenit a nekdy ani moc nakladne
Zavada je to samo blba,muze to byt jen kontakt, divne je i to,ze to rele slysis cvaknout,protoze neco ho musi ovladat - cili na vine nemusi byt rele

Ciste teoreticky bych zkusil to rele,nebo pak nejrozumnejsi by byla diagnostika
Strosek

#4 Příspěvek od Strosek »

Toydolls píše:Tohle auto neznam a asi moc neporadim,ale obecne kdyz blbne "okruh" ve kterem je relatko, vetsinou to byva relatko,navic je pomerne jednoduche ho vymenit a nekdy ani moc nakladne
Zavada je to samo blba,muze to byt jen kontakt, divne je i to,ze to rele slysis cvaknout,protoze neco ho musi ovladat - cili na vine nemusi byt rele

Ciste teoreticky bych zkusil to rele,nebo pak nejrozumnejsi by byla diagnostika
Díky. Asi to bude relé, problém je v tom, že to relé není samostatný, je na tištěným obvodu s ještě cca 10 dalšíma. Takže budu muset sehnat asi celej ten blok. :? Páč mě to docela sejří. Teďka mám rozkopanej interier, a když mám světla uplně odpojený ze zásuveček a jedu, tak to relé cvaká skoro pořád. Když byly světla vypnutý vypínačem, tak necvakalo. Možná píšu blbost, ale s elektrikou nejdem vůbec kámoš. :oops: Nemělo by si cvakat jak chce - o čem to svědčí, že se něco šlusuje - co mu dává impulz k sepnutí, rozepnutí, nebo, že se posralo relé ? Sorry za neslušný výrazovo, ale fakt mě to trošku sere - chci mít čecko v cajku. Kámoš mi radil, no tak to měj furt vypnutý, no. :twisted:
Jo jináč je na něj krásně vidět - pružinka je v pořádku.
Strosek

#5 Příspěvek od Strosek »

Tak jsem na to možná přišel. Kéž by. :?

Kámoš mi sdělil, že s největší pravděpodobností odešlo relé. S tím jsem se nechtěl moc smířit. Protože to relé tam není samostatně, ale na tištěným spoji spolu s ještě cca 12 dalšíma. Takže by to znamenalo schánět ten "slot". A stejně by to byla jen sázka do loterie.

Zkoumal jsem dál. A jako poslední věc jsem rozebral ve sloupkách ty pantiky, kam se "zacvakávaj zámky dveří" :roll: - nevim jak to nazvat. :oops: :twisted:

No a jsou tam spínače - kontakty spínající obvod vnitřního osvětlení - když jsou dveře zavřený, spínač je zamáčknutej - obvod rozpojenej.

Byly tam zoxidovaný štekry. Tak jsem je očistil, prostříkal spešl vazelínou a snad to bude gutn.

A už nic technickýho popisovat nebudu, už takhle mám z vostudy kabát. :twisted: :D
Odpovědět