Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw 523i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
chewbacca

#1 Příspěvek od chewbacca »

mam bmw 523i e39 r.v. 96 a v palubovce na ovladani klimosky mi hrozne vrni i kdyz vypnu motor ...ptal jsem se a prej to je na udrzovani teploty v aute i kdyz je vyplej motor....nevite nekdo co je na tom pravdy a jestli to jde nejak vypnout?
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

chewbacca píše:mam bmw 523i e39 r.v. 96 a v palubovce na ovladani klimosky mi hrozne vrni i kdyz vypnu motor ...ptal jsem se a prej to je na udrzovani teploty v aute i kdyz je vyplej motor....nevite nekdo co je na tom pravdy a jestli to jde nejak vypnout?

Jestli myslíš zvuk za levou mřížkou na panelu klimačky, tak podle mně je to ventilátorek chlazení "nějakejch součástek" uvnitř a vypne se sám za nějakou dobu (možná podle teploty). To že chrčí je podle mně tím, že je zaprášenej a ten prach se tam nalepil nebo napek. Kdyžtak mně někdo opravte.
marten3
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od marten3 »

chewbacca píše:mam bmw 523i e39 r.v. 96 a v palubovce na ovladani klimosky mi hrozne vrni i kdyz vypnu motor ...ptal jsem se a prej to je na udrzovani teploty v aute i kdyz je vyplej motor....nevite nekdo co je na tom pravdy a jestli to jde nejak vypnout?

cau, mam stejny auto, teda o rok mladsi, a udrzovani teploty v aute i po vypnuti motoru je volitelna funkce. Zapina se talcitkem REST.....
8) tak nevim jestli je v pohode ze to udrzuje teplotu i kdyz nechces......
Rada: najdi si pojistku od klimosky a zkus ji vyndat...a podobnym zpusobem postupuj nez dosahnes vysledku. Tedy nez zjistis ceho je to soucast.
Ale pravda ze kdyz otocim klickem tak se za palubovkou ozve spousta servo motorku a vydav ato zvuky jak robot... :lol: proste uzsna vec pro chlapky...a tak to muze bejt fakt zaprasenej vetracek
P-J

#4 Příspěvek od P-J »

Je to větráček, který nasává vzduch s kabiny přes čidlo vnitřní teploty. A i po vypnutí zaplaování jede ještě nějakou dobu proto, aby se v případě, že za chvíli sedneš do auta a zase pojedeš, byla na čidle aktuální vnitřní teplota. Kdyby nešel, tak v létě by tam byla vysoká teplota.
chewbacca

#5 Příspěvek od chewbacca »

P-J píše:Je to větráček, který nasává vzduch s kabiny přes čidlo vnitřní teploty. A i po vypnutí zaplaování jede ještě nějakou dobu proto, aby se v případě, že za chvíli sedneš do auta a zase pojedeš, byla na čidle aktuální vnitřní teplota. Kdyby nešel, tak v létě by tam byla vysoká teplota.

oka diky za vysvetlenou .....a jeste dotaz....kolik zhruba vyjde vymena oleje v prevodovce?
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stanley07 »

Asi bys měl napsat, jestli máš manuál, nebo automat...
chewbacca

#7 Příspěvek od chewbacca »

stanley07 píše:Asi bys měl napsat, jestli máš manuál, nebo automat...

sorry ,,,mam automat
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stanley07 »

Tak to nevím přesně, ale s filtrem, kterej se mění vždycky to bude kolem 5 - 7 tisíc. Přesně ti to řeknou v BMW...
Maca

#9 Příspěvek od Maca »

Já ti můžu přesně říct, že k oleji v automatický převodovce v E39 manuálu na straně 223 píšou - trvalá náplň bez výměny :!:
chewbacca

#10 Příspěvek od chewbacca »

Maca píše:Já ti můžu přesně říct, že k oleji v automatický převodovce v E39 manuálu na straně 223 píšou - trvalá náplň bez výměny :!:

tak ted sem z toho mimon ...nekdo rika po 50 tisicich nekdo po 120 tisicich nekdo dokonce po 7 tisicich takze budu verit manualu :-)))
Odpovědět