zdravím všetkých, kúpil som 530d touring r.v.99 skoro full výbava,mám tam webasto (ak ho niekto nevybral ) a chcem sa spýtať ako alebo či mi vôbec funguje, stlačím "heiz ein" ostane len svietiť "heiz aus" a nič sa nedeje, má to nejako hned fúkať, začať vrčať alebo jak to vlastne funguje, a
ešte jeden dotaz kde sa to zariadenie má nachádzať
Peter píše:zdravím všetkých, kúpil som 530d touring r.v.99 skoro full výbava,mám tam webasto (ak ho niekto nevybral ) a chcem sa spýtať ako alebo či mi vôbec funguje, stlačím "heiz ein" ostane len svietiť "heiz aus" a nič sa nedeje, má to nejako hned fúkať, začať vrčať alebo jak to vlastne funguje, a ešte jeden dotaz kde sa to zariadenie má nachádzať
je za levym prednim podbehem (u ridice).....
po zapnuti to ma zacit vrcet, pod autem bude vlhko od toho vyfuku...... ale topi to myslim jen kdyz je pod 15 stupnu
Je otázka, jestli je to plnohodnotné nezávislé topení nebo pouze přihřívání motoru v zimě.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Já ho mám jen na přihřívání motoru, nicméně jde předělat na plnohodnotné. Pokud máš na displeji možnost nastavení časovače (hodinek), tak tam máš plnohodnotné nezávislé topení.
Peter píše:časovače tam mám 2, len akosi to nevrčí
Tak by k tomu mělo být ještě dálkové ovládání s teleskopickou anténou.
no může být problém kdekoliv, webasto po zapnutí začne žhavit a spustí se vodní pumpa, potom začne pumpovat palivo a spustí se ventilátor pro přívod vzduchu do spalovacího prostoru a nastartuje (třeba u mě naskočí až v druhém cyklu) pokud nenaskočí cyklus se opakuje ještě jednou a pak se vypne, proč nejde? musíš zkontrolovat všechny čidla na bufiku, je tam čidlo ve spalovacím prostoru, čidlo na přehřátí vody (je to jen spínač který když to vaří se rozepne a musi se vyměnit) ,vodní pumpa zda běží, ventilátor zda běží, žhavička že žhaví,palivová pumpa jestli dává (dost často bývá přilepená-je membránová, takže kolikrát stačí lehnout pod auto nebo kde ji máš sundat z ní kabely, natáhnout si kabely od baterky a cvakat s pumpou tak dlouho než se membrána odlepí a začne dávat palivo) takže toho je celkem dost, zapojení ECU webasta tu mám jen z roku 91.
marwal píše:je to sice blbost, ale mohlo by to byt tim. Nez. topeni se nespusti pokud je baterka jiz slaba. takze zkus dobyt baterku...?
ano to je pravda, ale pokud nastartuješ tak to tím nebude, mohlo by to tím být pouze v případě 2. baterie která je určena pro nez. topení (já ji mám vpravo v kufru), ale když bys nastartoval tak by to mělo běžet i kdyby tam nebyla
Baterka má v pohode kapacitu 75%, štartuje dobre, je 100Ah, vzadu napravo, že by bola ešte niekde zvlášť pre webasto??
- ked je auto naštartované tak funkcia webasta nejde(nezobrazuje na displey)
Peter píše:tak to máš dobre vyriešené, aj na tomto by to tak mohlo byť pretože ho budem využívať často
ja v E39 druhou baterku nemam..... mam taky 100Ah (varta s tim zelenym okem ) a loni jsem topil minimalne kazde rano a jezdil vetsinou jen do prace cca 6km a nikdy baterka neklekla..... dobijet jsem nemusel..... ale trvalo pul roku nez to topeni zacalo fungovat (dlouho ho nikdo nezapinal a vzdycky jen zabzucelo a konec..... po case a mazna i kvuli tankovani v-poweru zacalo na podruhe chytat a ted uz to topi hned na poprve a neni tak hlucne..... ale zvuk vydavalo vzdy)