Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna tlumičů na předku a pružin,jak na to ??Díky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
magic
Klubové ID: 1790
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od magic »

Zdravím mám E34 525i 24v, chci se zeptat na nějakej zhruba popis jak vyměnit tlumiče s pružinama na předku mého drobka??!?
Mám stahovák na pružiny, 2xtlumič Sachs, nebo co to je tlumič, a nějakej doraz nebo co, na ten předek včetně krytů..
Máte někdo nějakej návod, nebo něco jak s výměnou!?
Děkuji..
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BMWAK »

hm je to pěknej vomrd...začal bych tím že odpojím tyčku stabilizátoru,potom povolit dole na mcphersnu 3 šrouby,sundat brzdovej třmen+desky,držák třmenu a dobrý je i sundat kotou abys to měl lehčí,pak vyndat ty 3 spodní šrouby,nahoře povolit tu velikou matku na 21ku klíč+vyšroubovat ty 3 co drží uložení tlumiče...pak až to bude čecko venku tak stáhneš pružinu nebo ji nestáhneš a namíříš to někam šikovně po tchýni nebo tak a vyšroubuješ tu horní matku a pružina ti luxusně vystřelí i s ráčnou kterou budeš mít v ruce....mno a zpátky už to snad psát nemusím ne?
magic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od magic »

jo díky.., vidím že to s tou pružinou bude docela horky..., na jak dlouho časově vidíš tuhle srandu na celej předek!? kompletně, sundání, výměna pružin, tlumiče a dorazů, a zase zpět?
Mirw

#4 Příspěvek od Mirw »

BMWAK píše:hm je to pěknej vomrd...začal bych tím že odpojím tyčku stabilizátoru,potom povolit dole na mcphersnu 3 šrouby,sundat brzdovej třmen+desky,držák třmenu a dobrý je i sundat kotou abys to měl lehčí,pak vyndat ty 3 spodní šrouby,nahoře povolit tu velikou matku na 21ku klíč+vyšroubovat ty 3 co drží uložení tlumiče...pak až to bude čecko venku tak stáhneš pružinu nebo ji nestáhneš a namíříš to někam šikovně po tchýni nebo tak a vyšroubuješ tu horní matku a pružina ti luxusně vystřelí i s ráčnou kterou budeš mít v ruce....mno a zpátky už to snad psát nemusím ne?
:cool2: Ja sem je nechal nedavno vymenit a typek se stim sral jak svine celej den, drobet chyceny srouby (skoro vsechny musel nahrejvat autogenem). Ja mam taky tendence vse si delat sam, ale todle je fakt pakarna :savle:
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od patras Čestný člen »

a proc to nesundat i s hornim ulozenim cely dolu a odmontovat ho v poho nekde ve sveraku se stahovakama :) .. to je podle me lepsi nez se s tim srat pod autem
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Palom

#6 Příspěvek od Palom »

patras píše:a proc to nesundat i s hornim ulozenim cely dolu a odmontovat ho v poho nekde ve sveraku se stahovakama :) .. to je podle me lepsi nez se s tim srat pod autem
Suhlasim s Patrasom. Lepsie to je zhodit cele dolu a rozlozit to mimo auta. Je to pohodlnejsie. Ale pozor pri tych pruzinach. Zalezi aky pouzijes stahovak. BMW nie je Skoda 105. :D Tie struny su riadne silne. Dokazu zdemolovat nejeden lacnejsi stahovak ktory je makky. Inak je aspon sranda ked struna lieta po dielni :D Dobre to trenuje reflexy, ked sa musis rychlo uhybat :D
Fugo

#7 Příspěvek od Fugo »

dělal jsem na E32 což je vlastně stejný jako E34 a pokud jde všechno povolit tak max 20min strana , měnil jsem jen pružiny.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BMWAK »

patras píše:a proc to nesundat i s hornim ulozenim cely dolu a odmontovat ho v poho nekde ve sveraku se stahovakama :) .. to je podle me lepsi nez se s tim srat pod autem
a co asi píšu???psal jsem povolit velkou matku a ne ji vyšroubovat...nevím jak vám ale mě šla na zemi povolit pak hůř než když to bylo na autě....
Borec
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Borec »

Na srouby pod tlumičem se nejspise budou nahrejvat. tak ze peknej vomrd muzes ale udelat jednu vec a to vymenit jen naboj tzn das stahovak(smrstis), povolis ulozeni, vyvliknes a sundas ulozeni a povolis v horni casti tlumice tu mysku, vytahnes naboj a pak muzes sunat i pero, dal uz si to domyslis vyhoda toho je ze ti staci jen hever a nepotrebujes autogen zvedak atd- ale je to taky peknej vomrd, nej jednoduzsi je to soupnout do servisu a je to ja sem st to nechal menit i s geoskou pac tu budes asi taky udelat za 2200. za praci bez geosky 1talir
magic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od magic »

jo jo.. díky.., teď už bych to zvládl pomalu i sám, ale stahovák mě jen tak někdo nepůjči, neva dam to tam maníkům, já jenom abych věděl jak dlouho to může trvat, aby neřek že na tom dělal tady 10hodin, když je to třeba na 2 ;)) nemám na rozhazování..
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od George_D »

Na E36 jsem to se stahovánim pružin ve futrech :lol: dělal tak 3 hodky i se zadkem :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Kdyby jsi nekupoval auto od turků, nemusel by jsi měnit pružiny, jsem ti říkal že to je blbost... :roll:
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od BMWAK »

George_D píše:Na E36 jsem to se stahovánim pružin ve futrech :lol: dělal tak 3 hodky i se zadkem :wink:
:wink: čupr příspěvek až na to že u E36 je to jiný no...
Borec
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Borec »

- bez zaruky - mužeš stahnout pružinu i tak že povolíš nejprve sroub na hornim uložení a pak začneš zvedat pomalu na heveru a je to .....
magic
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od magic »

Borec píše:- bez zaruky - mužeš stahnout pružinu i tak že povolíš nejprve sroub na hornim uložení a pak začneš zvedat pomalu na heveru a je to .....
bez zaruky. ;) necham to na " odbornicich " jenom abych měl představu.., díky
Odpovědět