Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Nad 3000 ot. se rozsvítí kontrolka alternátoru (baterky)
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
v podstatě to do 3tis nedobíjí protože se všechna elektrika spotřebuje na běh motoru... dobíjení probíhá až za zvýšených otáček, takže vyměn diody nebo celej altík dřív než zhuntuješ baterku.Player1 píše:Mám Valeo. No a máte někdo představu jak dlouho to bude ještě dobíjet, když to nebudu točit nad 3?Pivson píše:to záleží dle výrobce budeš mít bud valeo nebo boschPlayer1 píše: To je v prdeli. Tobě to taky dělalo? Na kolik ten diodovej můstek výjde?

-
- Klubové ID: 754
- Kontaktovat uživatele:
No jo, baterka už jednou dostala na prdel a byla vyždímaná do mrtě. Zasraná elktrika...Huska píše:v podstatě to do 3tis nedobíjí protože se všechna elektrika spotřebuje na běh motoru... dobíjení probíhá až za zvýšených otáček, takže vyměn diody nebo celej altík dřív než zhuntuješ baterku.Player1 píše:Mám Valeo. No a máte někdo představu jak dlouho to bude ještě dobíjet, když to nebudu točit nad 3?Pivson píše: to záleží dle výrobce budeš mít bud valeo nebo bosch

-
- Kontaktovat uživatele:
No a že do 3000 ot nedobíjí se mi moc nezdá. Neříkám, že to není pravda, u benzína možná jo, ale co třeba když si to auto koupí někdo, třeba starší děda, kterej nikdy nebude točit víc než 3k a to mu brzo dojde baterka? Myslím že v pohodě dobíjí, jinak by svítila kontrolka furt, ale musím s tím co nejdřív něco udělat, no. Novej dávat nebudu, mám ho po repasi.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Když říkáš, že je alternátor po repasi, tak jsi ho musel mít venku. Zkusil bych zkontrolovat napnutí řemene - jestli se to nááááhodou nepovolilo. Stalo se mi něco podobného, ale ne u BMW. Potom bych ještě zkontroloval kontakt uhlíků na ten kroužek, kterým se přivádí budící proud - může být opálený. Stačí ošmirglovat. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, dobrej nápad. Zkontroluju řemen a podívám se na ty dráty. Mám ten zadek celej novej, tak by tam nic špatnýho být nemělo,ale zkontroluju. DíkystarML píše:Když říkáš, že je alternátor po repasi, tak jsi ho musel mít venku. Zkusil bych zkontrolovat napnutí řemene - jestli se to nááááhodou nepovolilo. Stalo se mi něco podobného, ale ne u BMW. Potom bych ještě zkontroloval kontakt uhlíků na ten kroužek, kterým se přivádí budící proud - může být opálený. Stačí ošmirglovat.
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
to dobíjení budou dělat diody jak psal Dan ikdyž je dávali nové mohou být vadné...Player1 píše:Jo, dobrej nápad. Zkontroluju řemen a podívám se na ty dráty. Mám ten zadek celej novej, tak by tam nic špatnýho být nemělo,ale zkontroluju. DíkystarML píše:Když říkáš, že je alternátor po repasi, tak jsi ho musel mít venku. Zkusil bych zkontrolovat napnutí řemene - jestli se to nááááhodou nepovolilo. Stalo se mi něco podobného, ale ne u BMW. Potom bych ještě zkontroloval kontakt uhlíků na ten kroužek, kterým se přivádí budící proud - může být opálený. Stačí ošmirglovat.
s těma 3tis.otáčkama jsem psal že vpodstatě... je to jak píšeš u každého modelu trochu jinak (záleží i na výbavě na sepnutí radia,výhřevů apod.) , ale skutečně pod 3tis to dobíjí minimálně.

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už se konečno přišlo na to, co tomu je. Byl to přepálenej drátek na rotoru. Diody byly v pořádku, napěťový relé taky, prostě všechno. Už je to spravený, tak zas můžu motor držet ve zdravých otáčkách. Ale jestli někdo potřebujete vyndat altík do 10 min, tak stačí říct, už to mám za tu dobu zmákly