Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

MF volant + tempomat

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Pavel H
Klubové ID: 98

#21 Příspěvek od Pavel H »

Muzu mit otazku? Kam jezdis na servis?
Maxiczech

#22 Příspěvek od Maxiczech »

Pavel H píše:
Maxiczech píše:
Pavel H píše: Nejak se ti to sype,ne? Ja mam M5 tri roky a nic krome desticek a spojky jsem nedelal.
Neřekl bych, že se to sype. Jsou to malé závady, které se občas můžou objevit. Jsem naprosto s autíčkem spokojen. 8) Co liješ do eMka za olej? Kolik tě vyšla spojka? :)
Spojka 1200 Kc spojkove lozisko, a flaska becherovky za oblozeni, ktere jsem si pak sam nanytoval. spojku jsem si vymenil sam. Olej kolem 250 za litr. Olejovy filtr neco pres stovku. Ted cumis, co?
Mno to teda čumim. Na cenu spojky jsem se ptal, to jo, ale jinak byla otázka mířena spíše na to, jaký druh oleje liješ do eMka. Ne kolik stojí filtr a litr oleje.. :roll:
Maxiczech

#23 Příspěvek od Maxiczech »

Pavel H píše:Muzu mit otazku? Kam jezdis na servis?
Vzhledem k tomu, že by ti to bylo k ničemu :lol: , tak nemůžeš. :wink:
Maxiczech

#24 Příspěvek od Maxiczech »

Marwin píše:
Maxiczech píše:
Marwin píše:AW je časová jednotka (normohodina) podle níž se účtuje cena za práci. Takže 1AW=jedna hodina práce v autorizovaném servisu BMW. Když ti provedou práci, která podle rozpisu (normy) BMW trvá např. čtvrt hodiny = 0,25AW, zaplatíš za práci čtvrtinu hodinové sazby, což při 1AW=800,- dělá rovné 200,-Kč.
Nevím kolik počítají u vás v Praze, ale např. Invelt Plzeň účtuje asi 780,- za hodinu práce. 8O
Na druhou stranu je nutno říct, že pokud mají nějakou práci znormovanou např. na 2AW, tak zaplatíš 2x800,- i kdyby jim to trvalo 3 hodiny - to je ale teorie, oni si vždy najdou cestu, jak ti tu hodinu navíc stejně naúčtovat :lol:
Mno to máš pravdu. Ale já ze své zkušenosti vím, že se snaží odstranit závadu v mezích možností co nejdříve. Je pravdou, že jsem neřešil nikdy nic vážného. Zatím jen inspekce, výměna oleje, visko spojku a naposled čidlo na vačce. Vždy mi to udělali na počkání. Do hodinky jsem byl vždy v prachu. 8)
Teď se Maxi nezlob, ale kecáš, protože ani jediná z inspekcí (tím myslí jak I tak II) netrvá méně než 4 hodiny a to ještě v případě, že je všechno OK. To platí, pokud se bavíme o inspekci, kterou ti plánuje BC. Olej se samozřejmě dá vyměnit i za půl hodiny (jestli tomu říkáš inspekce) - ale na to nemusím do BMW :lol: to se dá udělat i na chodníku.
Tak proč mám v servisce zaškrtlou inspekci I? 8O A už na mě nečumí ten žlutej budíček. :wink: Možná jsem tam tuhnul 2 hodiny, ale rozhodně ne 4! 8O Co se výměny oleje týče.., radši si to nechávám dělat v BMW. Snažím se dodržet vše co je potřeba kolem auta a vše mít zaevidované v servisní knížce. :) Na chodníku bych olej fakt neměnil.. :roll: Netvrdím, že to není možné.. :? Malinko mazec, ležet pod Baworem na silnici a měnit olej.. :lookround:
Milda

#25 Příspěvek od Milda »

TADY JE MAZEC ČÍST TY TVOJE CHYTRÉ ROZUMY.U VÁS DOMA MUSÍ BÝT VELKÁ LEGRACE.
delawega

#26 Příspěvek od delawega »

8O 8O 8O :twisted: :Kapela: :rock: :rock: :rock: :smich2: :ja_nic: :ja_nic:
Pavel H
Klubové ID: 98

#27 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše: jaký druh oleje liješ do eMka.
To co tam patri. Kdyz jsi takovy znalec, tak to preci vis,ne?
Odpovědět