a co je potreba k dodelani tempomatu na M52 2,8i?
MF volant + tempomat
-
RuDoSh
- Klubové ID: 5
-
Maxiczech
Rádio máš možná super, ale ten volant..RuDoSh píše:zapojoval uz nekdo multifunkcni volant (misto obyc)? Co me ceka? Jak je to s ovladanim radia? Musi se to zapojovat nejak kablem zadem, nebo si to vezme jen nejak pres ten krouzek? (myslim ze mam to druhe nejlepsi radio co tam origo davali)
-
Baxon
- Klubové ID: 208
kluk z bavora si multifunkční volant dodělával do e46, zeptám se ho co je k tomu za potřebí, ale říkal, že to je easyRuDoSh píše:zapojoval uz nekdo multifunkcni volant (misto obyc)? Co me ceka? Jak je to s ovladanim radia? Musi se to zapojovat nejak kablem zadem, nebo si to vezme jen nejak pres ten krouzek? (myslim ze mam to druhe nejlepsi radio co tam origo davali)
-
Toydolls
Na E46 se 2draty pripojuji k dratum na ovladaci svetel (ovladani radia a telefonu), dalsi pak RJ - tempomat,ovsem jestli je to u tebe stejne netusim, bude mozna i zalezet na r.v., RJ atd.RuDoSh píše:zapojoval uz nekdo multifunkcni volant (misto obyc)? Co me ceka? Jak je to s ovladanim radia? Musi se to zapojovat nejak kablem zadem, nebo si to vezme jen nejak pres ten krouzek? (myslim ze mam to druhe nejlepsi radio co tam origo davali)
-
RuDoSh
nemam el. plyn takze s tim tempomatem to bude chtit i nejak hardwareToydolls píše:Na E46 se 2draty pripojuji k dratum na ovladaci svetel (ovladani radia a telefonu), dalsi pak RJ - tempomat,ovsem jestli je to u tebe stejne netusim, bude mozna i zalezet na r.v., RJ atd.RuDoSh píše:zapojoval uz nekdo multifunkcni volant (misto obyc)? Co me ceka? Jak je to s ovladanim radia? Musi se to zapojovat nejak kablem zadem, nebo si to vezme jen nejak pres ten krouzek? (myslim ze mam to druhe nejlepsi radio co tam origo davali)
dik
-
RuDoSh
-
Maxiczech
-
RuDoSh
-
Pavel
- Klubové ID: 56
-
Maxiczech
Pavle z Podivína. Dám ti jednu radu, ale nech si jí pro sebe.Pavel píše:já plánuju taky Multifunkční volant a tempomat....ptal jsem se tady co vše potřebuji a co se vše zapojuje a nic jsems e nedozvěděl
-
Marwin
- Klubové ID: 710
a těch cca 800,- za jednu AW u BMW se ti zdá křes?anský?Maxiczech píše:... Každý má hrachy, že když tam nechá svoje Báwo proklepnout, že vytopí nekřes?anské peníze, ale ta doba už je dávno pryč...Pavel píše:já plánuju taky Multifunkční volant a tempomat....ptal jsem se tady co vše potřebuji a co se vše zapojuje a nic jsems e nedozvěděl
-
Maxiczech
Sorry, neznám tyhle zkratky..Marwin píše:a těch cca 800,- za jednu AW u BMW se ti zdá křes?anský?Maxiczech píše:... Každý má hrachy, že když tam nechá svoje Báwo proklepnout, že vytopí nekřes?anské peníze, ale ta doba už je dávno pryč...Pavel píše:já plánuju taky Multifunkční volant a tempomat....ptal jsem se tady co vše potřebuji a co se vše zapojuje a nic jsems e nedozvěděl
-
Marwin
AW je časová jednotka (normohodina) podle níž se účtuje cena za práci. Takže 1AW=jedna hodina práce v autorizovaném servisu BMW. Když ti provedou práci, která podle rozpisu (normy) BMW trvá např. čtvrt hodiny = 0,25AW, zaplatíš za práci čtvrtinu hodinové sazby, což při 1AW=800,- dělá rovné 200,-Kč.
Nevím kolik počítají u vás v Praze, ale např. Invelt Plzeň účtuje asi 780,- za hodinu práce.
Na druhou stranu je nutno říct, že pokud mají nějakou práci znormovanou např. na 2AW, tak zaplatíš 2x800,- i kdyby jim to trvalo 3 hodiny - to je ale teorie, oni si vždy najdou cestu, jak ti tu hodinu navíc stejně naúčtovat
Nevím kolik počítají u vás v Praze, ale např. Invelt Plzeň účtuje asi 780,- za hodinu práce.
Na druhou stranu je nutno říct, že pokud mají nějakou práci znormovanou např. na 2AW, tak zaplatíš 2x800,- i kdyby jim to trvalo 3 hodiny - to je ale teorie, oni si vždy najdou cestu, jak ti tu hodinu navíc stejně naúčtovat
-
Maxiczech
Mno to máš pravdu. Ale já ze své zkušenosti vím, že se snaží odstranit závadu v mezích možností co nejdříve. Je pravdou, že jsem neřešil nikdy nic vážného. Zatím jen inspekce, výměna oleje, visko spojku a naposled čidlo na vačce. Vždy mi to udělali na počkání. Do hodinky jsem byl vždy v prachu.Marwin píše:AW je časová jednotka (normohodina) podle níž se účtuje cena za práci. Takže 1AW=jedna hodina práce v autorizovaném servisu BMW. Když ti provedou práci, která podle rozpisu (normy) BMW trvá např. čtvrt hodiny = 0,25AW, zaplatíš za práci čtvrtinu hodinové sazby, což při 1AW=800,- dělá rovné 200,-Kč.
-
Pavel H
- Klubové ID: 98
Nejak se ti to sype,ne? Ja mam M5 tri roky a nic krome desticek a spojky jsem nedelal.Maxiczech píše:Mno to máš pravdu. Ale já ze své zkušenosti vím, že se snaží odstranit závadu v mezích možností co nejdříve. Je pravdou, že jsem neřešil nikdy nic vážného. Zatím jen inspekce, výměna oleje, visko spojku a naposled čidlo na vačce. Vždy mi to udělali na počkání. Do hodinky jsem byl vždy v prachu.Marwin píše:AW je časová jednotka (normohodina) podle níž se účtuje cena za práci. Takže 1AW=jedna hodina práce v autorizovaném servisu BMW. Když ti provedou práci, která podle rozpisu (normy) BMW trvá např. čtvrt hodiny = 0,25AW, zaplatíš za práci čtvrtinu hodinové sazby, což při 1AW=800,- dělá rovné 200,-Kč.
-
Maxiczech
Neřekl bych, že se to sype. Jsou to malé závady, které se občas můžou objevit. Jsem naprosto s autíčkem spokojen.Pavel H píše:Nejak se ti to sype,ne? Ja mam M5 tri roky a nic krome desticek a spojky jsem nedelal.Maxiczech píše:Mno to máš pravdu. Ale já ze své zkušenosti vím, že se snaží odstranit závadu v mezích možností co nejdříve. Je pravdou, že jsem neřešil nikdy nic vážného. Zatím jen inspekce, výměna oleje, visko spojku a naposled čidlo na vačce. Vždy mi to udělali na počkání. Do hodinky jsem byl vždy v prachu.Marwin píše:AW je časová jednotka (normohodina) podle níž se účtuje cena za práci. Takže 1AW=jedna hodina práce v autorizovaném servisu BMW. Když ti provedou práci, která podle rozpisu (normy) BMW trvá např. čtvrt hodiny = 0,25AW, zaplatíš za práci čtvrtinu hodinové sazby, což při 1AW=800,- dělá rovné 200,-Kč.
-
Kail
- Klubové ID: 1612
-
Maxiczech
-
Marwin
Teď se Maxi nezlob, ale kecáš, protože ani jediná z inspekcí (tím myslí jak I tak II) netrvá méně než 4 hodiny a to ještě v případě, že je všechno OK. To platí, pokud se bavíme o inspekci, kterou ti plánuje BC. Olej se samozřejmě dá vyměnit i za půl hodiny (jestli tomu říkáš inspekce) - ale na to nemusím do BMWMaxiczech píše:Mno to máš pravdu. Ale já ze své zkušenosti vím, že se snaží odstranit závadu v mezích možností co nejdříve. Je pravdou, že jsem neřešil nikdy nic vážného. Zatím jen inspekce, výměna oleje, visko spojku a naposled čidlo na vačce. Vždy mi to udělali na počkání. Do hodinky jsem byl vždy v prachu.Marwin píše:AW je časová jednotka (normohodina) podle níž se účtuje cena za práci. Takže 1AW=jedna hodina práce v autorizovaném servisu BMW. Když ti provedou práci, která podle rozpisu (normy) BMW trvá např. čtvrt hodiny = 0,25AW, zaplatíš za práci čtvrtinu hodinové sazby, což při 1AW=800,- dělá rovné 200,-Kč.
-
Pavel H
- Klubové ID: 98
Spojka 1200 Kc spojkove lozisko, a flaska becherovky za oblozeni, ktere jsem si pak sam nanytoval. spojku jsem si vymenil sam. Olej kolem 250 za litr. Olejovy filtr neco pres stovku. Ted cumis, co?Maxiczech píše:Neřekl bych, že se to sype. Jsou to malé závady, které se občas můžou objevit. Jsem naprosto s autíčkem spokojen.Pavel H píše:Nejak se ti to sype,ne? Ja mam M5 tri roky a nic krome desticek a spojky jsem nedelal.Maxiczech píše: Mno to máš pravdu. Ale já ze své zkušenosti vím, že se snaží odstranit závadu v mezích možností co nejdříve. Je pravdou, že jsem neřešil nikdy nic vážného. Zatím jen inspekce, výměna oleje, visko spojku a naposled čidlo na vačce. Vždy mi to udělali na počkání. Do hodinky jsem byl vždy v prachu.Co liješ do eMka za olej? Kolik tě vyšla spojka?