chci se zeptat jestli je to normální..?
Otočim klíčkem a klima se mi zapne ,ale někdy otočim a nic
někdy zase otočim klíčkem a zapne se mi ten vnitřní okruh.
Tak nevim jestli to tak má být,nebo jestli to nějak zapínam,aniž bych o tom věděl.V manuálu píšou jen o aut.klimě a manuální,ale jak poznam kterou mam?
Je to e34 tds r.v.95
Klima se ti zapiná podle tlaku uvnitř okruhu.Pokud je natlakovaná tak nesepne.
Na automaticke klime nastavíš požadovanou teplotu a ona ji drží nezavisle na teplotě venku.To znamená že si vetřák sam přidává nebo ubíra.Na manualní klime si ten větřák ovladáš sám ručně.
Vysvětlení je jednoduche,ale pro pochopení dostačující.
kompresor mi spíná,klima normálně funguje,šlo mi o to,proč se někdy zapne automaticky po nastartování a někdy ne?
Jak poznam jestli je automatická nebo manuální?
pepino píše:kompresor mi spíná,klima normálně funguje,šlo mi o to,proč se někdy zapne automaticky po nastartování a někdy ne?
Jak poznam jestli je automatická nebo manuální?
Nech auto přes noc někde ve studene garáži/třeba podzemní/ a nastav klimu na 16 st..Po nastartovaní ti automaticka klima pojede par vteřin cca 20 na plný výkon a jako by vypne.Na nic nesahej a vyjed ven,pokud ti klima začne SAMA přidavat na výkonu/začne víc foukat/tak máš automat..Pokud budeš prřidávat prstem tak máš manual.Venku musí být samozdřejmě tepleji než v té garaži a čím větší rozdíl teplot tím rychleji to poznáš.Jinak každý odborník to pozná okamžitě.Hod sem foto ovládacího panelu a řeknu ti to i já .