Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Problém s rádiem BMW Professional v e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Adam

#1 Příspěvek od Adam »

Mám problém s rádiem BMW Professional v e39. Z ničeho nic se sama zesílila hlasitost na maximum a nejde zeslabit, ovládání hlasitosti mám i na volantě a nic. Nevíte někdo v čem by mohl být problém? Vydělal jsem ovládací panel (na palubovce nad klimou) a nechal zkontrolovat a ten je ok. Popřípadě nemáte někdo na prodej stejné rádio? Tel.: 603423176
Maxiczech

#2 Příspěvek od Maxiczech »

Adam píše:Mám problém s rádiem BMW Professional v e39. Z ničeho nic se sama zesílila hlasitost na maximum a nejde zeslabit, ovládání hlasitosti mám i na volantě a nic. Nevíte někdo v čem by mohl být problém? Vydělal jsem ovládací panel (na palubovce nad klimou) a nechal zkontrolovat a ten je ok. Popřípadě nemáte někdo na prodej stejné rádio? Tel.: 603423176
To bys raději koupil celé rádio, než nechal opravit stávající? Myslíš, že bude nové levnější? Nechceš kradené, že ne?
Tak si s tim zajeď do servisu. Odešel ti digitální potenciometr. Jeden šváb. Pohoďka :wink:
Osm stovek a fachá v pohodě dál.. :lol:
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fikop »

Maxiczech píše:
Adam píše:Mám problém s rádiem BMW Professional v e39. Z ničeho nic se sama zesílila hlasitost na maximum a nejde zeslabit, ovládání hlasitosti mám i na volantě a nic. Nevíte někdo v čem by mohl být problém? Vydělal jsem ovládací panel (na palubovce nad klimou) a nechal zkontrolovat a ten je ok. Popřípadě nemáte někdo na prodej stejné rádio? Tel.: 603423176
To bys raději koupil celé rádio, než nechal opravit stávající? Myslíš, že bude nové levnější? Nechceš kradené, že ne?
Tak si s tim zajeď do servisu. Odešel ti digitální potenciometr. Jeden šváb. Pohoďka :wink:
Osm stovek a fachá v pohodě dál.. :lol:

Co to je ten digi potenciometr? je to kolečko s přerušovaním které snímá optická závora a posílá impulsy do integráče? a ten vyhodnocuje.

Jestli má E39ka potenciometr tak je možné že je zasraný od prachu. nebo máš seplé tlačítko hlasitosti na volantu. Zkus všechno pročisti lihem. Ono prach je ve větším množství vodivý proto to může dělat vylomeniny.
Adam

#4 Příspěvek od Adam »

Drudé rádio mám jako krajní variantu ptal jsem se známého co s tím a říkal že měl něco podobného u rádia v audině prý že musel vyměnit celé rádio protože mu odešel mikroprocesor a bylo neopravitelné. Tak jsem chěl vědět jestli jsete se s tím už někdo nesetkal. Jinak čorku nechci....nebojte
Díky za rady :wink:
John
Klubové ID: 239
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od John »

Adam píše:Drudé rádio mám jako krajní variantu ptal jsem se známého co s tím a říkal že měl něco podobného u rádia v audině prý že musel vyměnit celé rádio protože mu odešel mikroprocesor a bylo neopravitelné. Tak jsem chěl vědět jestli jsete se s tím už někdo nesetkal. Jinak čorku nechci....nebojte
Díky za rady :wink:
Stává se to u více typů rádií od Blaupunktu s digi.potenciometrem. Třeba rádio Concept pro Audi na to trpý také. Problém je v procesoru a oprava nebude laciná.
Adam

#6 Příspěvek od Adam »

Tak jsem celé rádio vyměnil za druhé a vše funguje tak jak má. Bylo mi řečeno že s oprovu jsou problémy a když se to podaří opravit tak je to drahé.... tak jsem koupil druhé.
Panaque
Klubové ID: 1062
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Panaque »

Věděl by někdo i jak opravit displej u rádia??? Nebo jestli to vůbec jde svépomocí?
Panaque
Klubové ID: 1062
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Panaque »

Copak nikdo neví jak opravit displej u rádia??? Rád bych si naprogramoval nez. topení :-( a bez radia to nende...

Díky!!!
Odpovědět