Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

tuha spoja

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepus

#1 Příspěvek od pepus »

Cus,
dneska sem dovezl oldschoolera ze servisu (komplet novy brzdy) a hned jak sem do toho sedl, tak me zarazilo, jak de tezko zmacknout spojka. Navic kdyz sem prijel domu, tak z auta neco smrdelo spaleninou (muzou to bejt ty novy desticky, nevim), takze schiza je tu :lol:

jak se pozna umirajici spojka? tvrdne, nebo mekne? cim je to ze je to tvrdy?

mozna sem si jenom zvykl na podauto 1.2HTP, kterym sem ten tyden jezdil (melo najeto 1000x mene nez to moje :lol: (200km))
Milda

#2 Příspěvek od Milda »

Mně pedál ztvrdl a asi za tisíc km odešlo ložisko.
vally
Klubové ID: 567
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od vally »

To už jsem tady někde na fóru četl, taky někdo vyměnil brzdy a měl problém se spojkou... ale už si nevzpomínam o co šlo...
Jinak vzhledem k tomu, že to ztvrdlo takhle najednou bych i dal na to, že sis zvyknul na spojku ve Fábii, která jde sakra hodně zlehka... Když jsem jí zmáčknul poprvý, tak jsem se normálně podíval, jestli tam opravdu je, jak mě to dostalo...
fix
Klubové ID: 1145
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od fix »

nedavno to tu bylo a souviselo to s odvzdušněním brzd
pepus

#5 Příspěvek od pepus »

diky, konecne sem to nasel

(http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ght=spojka)

sice muj problem je opacnej (tuha spojka), ale aspon vim, kudy se kdyztak vydat...
momento

#6 Příspěvek od momento »

odcházející spojku poznáš jednoduše
1.když při rozjezdu auto vybruje-odchází tlumič záběru=výměna lamely
2.špatná lamela, nebo přítlačák-klouže na vyšší stupně-4,5 při přidání plynu, třeba v 90km/h...otáčky motoru stoupají, ale auto nezrychluje=někdy stačí jen lamela, v servisu ale často mění i přítlačák
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od psena »

Jinak, tezko se to porovnava, kdyz jsi mezitim sedel v jinem aute, ale komlexne plati, ze nova spojka je mekci nez starsi.
momento

#8 Příspěvek od momento »

kdy jsi naposledy kontroloval brzd. kapalinu?...většinou je to totiž udělaný tak, že když dochází kapalina, tak dojde dřív u spojky, než u brzd (je tam přepážka, kvuli bezpečnosti) a jak ti měnili destičky, stoupla hladina v nádobce a přelila se do spojkový části....takže bych typoval, že jsi to měl možná trochu zavzdušněný a proto byl pedál trochu měkčí a asi ti to odvzdušnili, nebo je opravdu možný, že se to částečně odvzdušnilo samo....jinak okruh spojky a brzd spolu nemá nic společnýho, kromě nádobky...takže odvzdušnění brzd s tuhostí spojky nic neudělá, když se průběžně dolívá kapalina do nádobky!
pepus

#9 Příspěvek od pepus »

tak jsem zjistil, ze mi menili i brzdovou kapalinu... ale na spojku prej ani nesahl (takze ji asi ani neodvzdusnoval)

dneska jedu docela dalku, tak uvidim, jestli se to nejak nespravi samo, kdyztak zkusim to odvzdusneni... a diky za rady!
Catalyst

#10 Příspěvek od Catalyst »

pepus píše:tak jsem zjistil, ze mi menili i brzdovou kapalinu... ale na spojku prej ani nesahl (takze ji asi ani neodvzdusnoval)

dneska jedu docela dalku, tak uvidim, jestli se to nejak nespravi samo, kdyztak zkusim to odvzdusneni... a diky za rady!
Zavzdusnena spojka je makka. v kritickom pripade ju zosliapnes a zostane na podlahe. S brzdami to nesuvisi, tie maju vlasnu nadobku a vlastny okruh.
pepus

#11 Příspěvek od pepus »

dekuji vsem za rady, dneska sem jel cca 300 km, na 4 ani 5 neprokluzuje, vibrace jsem se snazil lovit na kazde krizovatce, ale nic... takze jsem se snad nechal jenom zblbnout bahnitou spojkou u fabiatora a je to OK 8)
Odpovědět